Culinar

Plăcintă cu brânză dulce. Un deliciu care îți va aminti de vremea copilăriei

Publicat: 28 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plăcintă cu brânză dulce. Un deliciu care îți va aminti de vremea copilăriei
Plăcinta cu brânză dulce este delicioasă și nelipsită de la mesele de sărbătoare.

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert de casă tradițional, ideală este o plăcintă cu brânză dulce. Aceasta este pufoasă, aromată și ideală de servit la mesele de sărbătoare și nu numai. Iată rețeta cu care vei pregăti un deliciu care îți va aminti de vremea copilăriei.

Plăcintă cu brânză dulce

Când vine vorba de savuroasele plăcinte de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase și spectaculoase. Pe placul multora dintre noi este plăcinta cu brânză dulce. Aceasta se face cu un aluat fraged și pufos și cu o umplutură aromată, în care vom adăuga esență de vanilie, coajă rasă de lămâie sau de portocală și câteva stafide pentru un plus de savoare.

Plăcintele de casă pot fi umplute cu brânză dulce, brânză sărată, cu urdă și mărar, cu ciocolată, cu nucă sau cu dulceață. Rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Dacă vrem să ne răsfățăm cu un desert pufos și rafinat putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură negresă cu vișine. Aceasta este adorată de cei mari și mici și poate fi servită la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Plăcinta cu brânză dulce este delicioasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Cum să pregătești cele mai bune plăcinte de casă

Pentru gustoasele plăcinte cu brânză sărată vom avea nevoie de 300 g de făină, 120 g de unt, 1 lingură de zahăr și 2 linguri de smântână, ingrediente necesare pentru aluat.

Pentru umplutură vom folosi 500 g de brânză de vaci, 2 linguri de smântână, 150 g de stafide, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 3 ouă și coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală. Pentru ornat putem folosi zahăr vanilat și miez de nucă.

Mai întâi se pregătește aluatul de plăcintă. Se amestecă făina împreună cu zahărul, smântâna și untul, apoi se frământă aluatul din care se formează două foi de plăcintă. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt se pune prima foaie de aluat.

Între timp vom pregăti umplutura pentru delicioasa plăcintă. Într-un bol mare se amestecă gălbenușurile cu brânza, smântâna și zahărul vanilat, apoi se adaugă coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală. Într-un bol separat se mixează albușurile apoi se adaugă stafidele și se toarnă compoziția obținută  pestea cea cu gălbenușuri și brânză.

Umplutura se toarnă în tavă peste prima foaie de aluat apoi se acoperă cu a doua foaie de aluat și se unge cu puțină smântână. Plăcinta cu brâză dulce se dă la cuptor timp de 30-40 de minute. Când este gata se scoate plăcinta de la cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță acest deliciu va fi apreciat de toți cei de la masă.

Plăcinta cu brânză dulce este delicioasă și nelipsită de la mesele de sărbătoare. Acest desert tradițional se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu