Culinar

Placinta dobrogeana – Cum se face

Publicat: 16 oct. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Placinta dobrogeana - Cum se face
placinta dobrogeana

Reteta traditionala romaneasca, placinta dobrogeana se face cu branza sarata de oaie si este un real deliciu culinar. O gasesti mai jos, in varianta autentica.

Ingrediente Placinta dobrogeana:

  • 1 pachet aluat foietaj Bella
    5 oua
    800 g branza sarata de oaie
    1 pachet unt
    100 g smantana

Mod de preparare:

Amesteci branza, data prin razatoare, cu 3 oua batute si cu smantana. Ungi tava cu putin unt, iar restul il topesti. Aluatul foietaj Bella il imparti in trei bucati. Intinzi prima parte cu sucitorul, o asezi in tava tapetata si adaugi jumatate din umplutura. Pui a doua bucata de aluat, adaugi umplutura ramasa si acoperi cu ultimul strat de aluat foietaj Bella.
Amesteci ouale ramase cu untul topit si torni peste placinta. Dai la cuptor pana se rumeneste.

Adauga un comentariu