Stiri medicale

Plaja unei stațiuni din Spania, stropită cu clor ca să se înlăture coronavirusul

Publicat: 29 apr. 2020
plaja Zahara de los Atunes din Spania
Plaja Zahara de los Atunes din Spania a fost stropita cu clor din cauza coronavirusului

Plaja Zahara de los Atunes din Spania, stropita cu clor. Plaja Zahara de los Atunes din Spania au fost stropita cu clor pentru a o dezinfecta de noul coronavirus.

Guvernul andaluz va analiza dacă sancționează entitatea locală autonomă din Zahara de los Atunes (Cádiz) care, împreună cu Asociația Comercianților, a efectuat dezinfectarea plajelor duminică trecută cu apă amestecată cu înălbitor în proporție de 2%.

Intenția era ca copiii să poată folosi o plajă „curată” în prima zi de la ridicarea restrictiilor ca urmare a pandemiei coronavirusului. Inițiativa nu a avut insa autorizația orașului Barbate, de care depinde Zahara și nici ale institutiilor teritoriale de Sănătate și Mediu, care pregătesc deja o ancheta care se poate încheia cu o sancțiune drastică pentru daunele aduse mediului inconjurator.

După ce a aflat ce s-a întâmplat, in urma publicarii pe rețelele de socializare, delegatul teritorial pentru agricultură, zootehnie, pescuit și dezvoltare durabilă, Daniel Sánchez, a trimis un agent de mediu în zonă pentru a evalua această acțiune care a fost realizată fără autorizație de mediu si sanitara. După vizita la fata locului, s-a recunoscut că plaja a fost pulverizată, cu ajutorul unor tractoare, cu o soluție de hipoclorit de sodiu 2%.

 Această actiune a afectat serios flora sălbatică

Asociația voluntarilor de mediu Trafalgar de Barbate intenționează să depună o plângere. Purtătorul de cuvânt al acesteia, María Dolores Iglesias, a subliniat că nici măcar o insectă nu a fost lăsată în viață, această actiune a afectat serios flora sălbatică care exista în acea zonă a coastei.

Consilierul pentru Dezvoltare Durabilă a Orașului Barbate, Enrique Álvarez, subliniază că, pe lângă „a fi un act inutil, întrucât plajele sunt în prezent complet neutilizate și, prin urmare, nu sunt infectate, acest fapt poate reprezenta un atac asupra dezvoltării durabile și resurselor naturale ale orașului”.

Autoritatile locale au fost in cele din urma nevoita să recunoască că a fost „o mișcare greșită” și că au dezinfectat plaja avand cea mai bună intenție de a-i proteja pe minori, astfel încât să se poată plimba de-a lungul mării.

Reprezentatii cunoscutei zonw turisticw Zahara de los Atunes, cu 1.300 de rezidenți, au stropit străzile orașului cu dezinfectant și au instalat un arc de fumigație pentru intrarea mașinilor. Până în prezent, zona nu a avut niciun caz pozitiv pentru coronavirus.

Comentarii
Adauga un comentariu