Stiri si curiozitati

Plante cățărătoare rezintente iarna – Ce flori ornamentale pot rezista și la îngheț

Publicat: 21 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plante cățărătoare rezintente iarna - Ce flori ornamentale pot rezista și la îngheț
Multe persoane caută plante cățărătoare rezistente iarna

Multe persoane caută plante cățărătoare rezistente iarna. Acest tip de plante au farmecul lor aparte și pot înfrumuseța și schimba aspectul unei case sau grădini. Deși frumoase, florile normale nu se compară cu atmosfera pe care o creează florile cățărătoare. Tocmai de aceea sunt atât de căutate.

Plante cățărătoare rezistente iarna – Ce specii pot rezista la îngheț

Plantele cățărătoare atrag mereu priviri și sunt, cu adevărat, deosebite. Totuși, iubitorii de astfel de flori, îți doresc și specii care pot rezista până și la temperaturi scăzute, pentru a păstra frumusețea locului la fel ca primăvara sau vara. Acest lucru este posibil deoarece chiar există anumite specii de plante cățărătoare rezistente.

Wisteria sau glicina

Wisteria glicina este o plantă cățărătoare care face parte din familia Fabaceae. Aceasta își are originile în estul Asiei, dar și a Statelor Unite ale Americii. Există mai multe specii ale acestei plante (în jur de zece) și majoritatea au scop ornamental.

Wisteria poate atinge o înălțime de 20 de metri și o lățime de aproximativ 10 metri. Această plantă are rădăcini lemnoase, de aceea, este adesea confundată cu copaci. Frunzele sale pot avea în jur de 15-35 de cm.

De asemenea, este o plantă care produce flori. De obicei, acestea se regăsesc sub culorile roz, violet sau alb. Totuși, cea mai populară este Wisteria de culoare violet.

Această plantă ornamentală nu este aproape deloc pretențioaă. Deși, înflorește mult mai abundent atunci când stă în locuri însorite, aceasta poate crește și în locuri umbrite. Aceasta este preferată și datorită calității sale de a rezista la ger.

Trompeta cățărătoare sau Trâmbița

Trompeta cățărătoare, sau cum mai este cunoscută, Trâmbița, este o plantă din familia Bignoniaceae și după cum sugerează și numele, este o plantă cățărătoare. Originile sale se află, la fel ca și la Wisteria, în Statele Unite ale Americii, dar și în Europa. Specialiștii se referă la această plantă sub denumirea de „Campis radicans”.

Așa cum ne indică și denumirea sa populară, florile acestei plante iau forma unei mici trompete. Ceea ce atrage cel mai mult la această plantă, sunt florile sale colorate deosebit. Acestea nu sunt nici portocalii, dar nici roz, ci o combinație minunată a celor două. Pe unele flori se poate observa și trecerea ușoară de la o culoare la alta.

Trâmbița poate ajunge doar la o înălțime de 6-10 metri. Nici aceasta nu este o plantă pretențioasă, și poate crește și în locurile semi-umbrite. De asemenea, poate rezista și la temperaturi mai scăzute.

Troscotul japonez

Așa cum sugerează și numele, troscotul este o plantă originară din Japonia. Specialiștii se referă la această plantă ca „Polygonum aviculare” și se înmulțește foarte ușor, prin semințe. Frunzele sale își pot schimba forma de la un an la altul. În limbajul popular are și alte denumiri, precum iarba găinilor și troscoțel.

Această plantă poate crește chiar mai mult decât Wisteria, și ajunge la 50 de metri. Este foarte puternic ramificată, iar frunzele sale cresc continuu până în vârf. Are și flori, însă sunt foarte mici, ca niște noduri. Acestea sunt roz sau albe. Unii oameni susțin că această plantă ar avea și beneficii pentru sănătate.

Așadar, există și plante cățărătoare rezistente iarna, care pot transforma aspectul casei sau al grădinii.

Adauga un comentariu