Mulți oameni sunt în căutare de plante care vindecă plămânii. Aceștia reprezintă unul dintre cele mai importante părți ale organismului nostru, fiind organul de care ne folosim să respirăm în fiecare zi. Desigur, aceștia pot suferi diferite schimbări în funcție de mediul în care ne desfășurăm cel mai des activitatea, de viciile pe care le avem sau de diferite afecțiuni genetice.
Este important să știm cum să menținem plămânii sănătoși, pentru a ne lungi speranța la o viață liniștită. Există foarte multe plante benefice, remedii naturiste, pe lângă tratamentele indicate de medicul specialist.
Plante care vindecă plămânii
Vremea rece, mai ales trecerea de la iarnă la primăvară, sau de la vară la toamnă, ne poate afecta plămânii. În zilele noastre aerul este foarte poluat de fum, combustibil și alți mulți factori. Nici acest lucru nu ete mai blând asupra plămânilor noștri. Fumătorii și persoanele care inhalează frecvent fum de la oamenii din jur, sunt mai predispuși la degradarea plămânilor și declanșarea anumitor boli.
Din fericire, natura ne stă la dispoziție, și ne oferă diferite plante din care putem creea remedii naturiste pentru majoritatea afecțiunilor. Acestea sunt foarte sănătoase și benefice organismului nostru, și le putem consuma chiar și preventiv.
Atunci când vine vorba de răceli sau alte afecțiuni cauzate de inflamații, unul dintre cele mai potrivite remedii este rădăcina de lemn dulce. Aceasta își are originile în China, însă s-a răspândit pe tot globul datorită proprietăților sale în domeniul sănătății.
Atunci când avem o tuse urâtă, dar nu putem expectora, rădăcina de lemn dulce ne poate veni în ajutor. Așadar, datorită acestui remediu vom putea respira mai ușor și vom trece mai rapid peste boală, pentru că acesta are și proprietăți antibacteriene.
Rădăcina de lemn dulce poate chiar să prevină apariția cancerului pulmonar, datorită conținutului ridicat de antioxidanți alături de flavonoide.
Remedii pentru sănătatea plămânilor
Eucaliptul este o altă plantă benefică, deși nu multe persoane o preferă. Aceasta este folosită de foarte mulți ani în tratarea afecțiunilor de la nivelul plămânilor. Înafară de faptul că poate combate simptomele precum tusea, iritațiile și nasul înfundat, acesta poate fi folosit și în tratamentul pentru combaterea astmului sau a bronșitei.
Pentru o respirație mai ușoară, puteți să vă folosiți de mentă. Dintotdeauna, aceasta a fost folosită la a elibera căile respiratorii. Cu ajutorul uleiului de mentă se pot face și masaje pe piept pentru a ameliora simptomele răcelii.
Ghimbirul, alături de turmeric sunt două plante foarte eficiente și frecvent folosite pentru îmbunătățirea sistemului respirator. Acestea funcționează cel mai bine administrate împreună. Aceștia pot reduce riscul apariției altor probleme de natură pulmonară.
Unul dintre cele mai ciudate remedii de care putem auzi este usturoiul. Totuși, acesta este foarte benefic organismului nostru. Usturoiul are în conținutul său Allicina, o substanță antibacteriană. Aceasta ne ajută să eliminăm toxinele de la nivelul plămânilor. Există diferite moduri prin care un remediu pe bază deusturoi poate fi preparat.
Așadar, există multe plante care vindecă plămânii. Chiar și după o simplă răceală, trebuie să fim siguri că plămânii au rămas curați, fără mucoasă, iar anumite remedii naturiste ne pot ajuta.