Sport

Planul Ligii I pentru reluarea campionatului. Modelul german propus Guvernului României

Publicat: 28 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Planul Ligii I pentru reluarea campionatului. Modelul german propus Guvernului României

Așa cum se fac fel de fel de planuri în Germania, Italia, Spania etc. pentru reluarea campionatelor de fotbal, responsabilii Ligii 1 au stabilit și ei o strategie în acest sens.
Discuțiile se poartă de aproximativ două săptămâni, iar forma de acum a planului este aproape de cea finală. Românii s-au inspirat după modelul german legat de numărul celor care vor intra pe stadioane, dar l-au redus la jumătate tocmai pentru a elimina și mai mult din riscurile infectării cu COVID-19.

Liga 1 propune Ministerului Sănătății 125 de persoane pe stadioane

În această săptămână, reprezentanții LPF și FRF vor merge la Ministerul Sănătății și la Ministerul Afacerilor Interne pentru a pune pe masă propunerile pentru reluarea Ligii 1. Între părți au fost deja unele discuții, iar fotbalul se bucură de sprijinul Ministrului Sportului, Ionuț Stroe.

Între propuneri este și aceea a efectuării testelor rapide înaintea fiecărei partide pentru toți cei care participă la meci. Cel mai optimist termen pentru start este începutul lunii iunie, dar totul va fi stabilit în funcție de hotărârile Guvernului.

Dar fotbalul solicită reluarea antrenamentelor înainte de finalul Stării de Urgență, adică înainte de 15 mai, tocmai pentru ca jucătorii să aibă patru sau cinci săptămâni de antrenamente și să se evite accidentările.
Jocurile din Liga 1 ar urma să se dispute cu porțile închise pentru o perioadă deocamdată nedeterminată, iar pe stadioane vor avea acces doar 125 de persoane, cu tot cu delegațiile celor două echipe. La fel ca în Germania, unde meciurile se vor relua cu 239 de persoane pe stadioane, numărul copiilor de mingi va fi de 6 și fiecare echipă va putea trece în delegație câte 5 oficiali în afara loturilor, anunță Gazeta.

Antalya, propusă ca loc de desfășurare al meciurilor din Liga 1

O variantă luată în calcul de responsabilii din fotbal a fost ca toată Liga 1 să se mute în Antalya pentru cantonamente și tot acolo să se reia campionatul. Să se joace pe câteva stadioane și totul să se încheie până la finele lunii iulie.

„Cel mai rău scenariu e ăla în care autoritățile din România nu ne vor permite să disputăm competiții sportive în țară, motiv pentru care luăm în calcul posibilitatea de a găsi o soluție în exterior.
Avem nevoie de avize de la FIFA și UEFA. Noi ne-am adresat FRF pentru a obține aceste avize. Trebuie să avem acest «worst case scenario». Dacă nu-l vom avea, cei care au făcut glume sau ne-au acuzat, vor zice «Uite că LPF și FRF nu au fost pregătite cu un alt scenariu». Principiul de a termina meciurile pe teren e esențial, bineînțeles, cu toate normele respectate. Dacă nu vom reuși să terminăm meciurile, cu siguranță vor exista pierderi financiare majore.
Ca să închei subiectul ăsta cu Turcia, principiul se bazează pe a finaliza campionatul. Nu e stabilită țara. Că e Turcia, că e Spania, că e Austria…”, a declarat Justin Ștefan

Adauga un comentariu