International

Ploaie cu cannabis în Israel! Dronele au aruncat cu pachetele de iarbă – FOTO, VIDEO

Publicat: 04 sept. 2020
drona Israel cannabis
O dronă din Israel a început să arunce cu pliculețe de cannabis

Este înnorat, cu șanse de canabis în Tel Aviv … o dronă a aruncat saci de iarbă peste o piață a orașului, trimițând oameni care aleargă pe străzi pentru droguri gratuite. Momente inedite în Israel după ce mai multe drone au aruncat cu iarba. Ploaia cu marijuanma a stârnit, pe o parte, bucurie, pe de altă parte indignare. Oamenii legii afirma faptul că întreaga procedură este una ilegală.

Ploaia cu cannabis din Israel a pus autorităţile în alertă

Conform filmuleţului prezentat în articol, se poate vedea că mai multe drone arunga punguliţe pline cu muguri de cannabis într-o piaţă din Israel. Locuitorii oraşului au început să adune pungile cu iarba gratis. Acţiunea ar fi fost organizată de o grupare pro-legalizare a ierbii care a anunţat în prealabil printr-o postare pe o reţea de socializare, evenimentul. Site-ul de știri Maariv, care a oferit fotografii cu drona care aruncă pachetele, a declarat că trecătorii au luat unele dintre ele înainte de sosirea poliției. Filmările arătau oameni care mergeau prin trafic aglomerat pentru a ridica pachete care căzuseră pe un drum.

„A sosit timpul. Este o pasăre? Este un avion? Nu, este Drona Verde care vă trimite canabis gratuit din cer . ”

Poliţiştii au fost amuzaţi de operaţiune dar au trecut la arestări

Cu toate că oamenii legii s-au arătat amuzaţi de iniţiativă inedită făcută de indivizi, aceştia au arestat doi bărbaţi care ar fi operat drona ce a împărţit iarba la locuitorii din Israel. Canabisul medical este legal în Israel, în timp ce consumul recreativ este ilegal, dar în mare parte dezincriminat. Totuşi, oamenii legii au început să strângă pliculeţele rămase pe stradă şi iniţial au considerat că este un drog periculos.

Menţionăm faptul că Israelul permite consumul în scopuri medicinale a cannabisului, dar cel în scopuri recreative este strict interzis. Totuşi, consumul de acest tip nu este neapărat incriminat de autorităţi. În luna mai, Israelul a dat aprobarea exporturilor de canabis medical, deschizând calea către vânzările în străinătate pe care guvernul se așteaptă să le producă venituri de sute de milioane de dolari.

Piaţa folosită de asociaţia pro-legalizare este una cunoscută în Tel-Aviv

Conform informaţiilor din presa mondială, piaţa folosită de asociaţia pro-legalizare a consumului recreativ de canabis este una destul de cunoscută. Aici, periodic, au loc proteste şi acţiuni civice. Oamenii se aduna aici atunci când vor să protesteze împotriva unor decizii luate de autorităţile din Israel.

Dronele sunt folosite şi în scop de trafic ilicit de diverse substanțe

Totuşi, incidentul care, în mare parte amuzant, nu putea fi trecut cu vederea. În condiţiile în care astfel de drone sunt intens folosite de marii traficanţi de droguri din zonă, poliţiştii au tratat cu maximă responsabilitate cazul. Dronele sunt o practică destul de comună la nivel mondial de transport al unor obiecte considerate ilicite în ţările în care se realizează transportul. În România, Poliţiştii de Frontieră surprind constant drone care transporta, de la ţigări până la droguri. Odată cu ieftinirea dronelor, acestea au putut fi achiziționate în număr cât mai mare. Totuși, fiecare autoritate statală are anumite criterii de permitere a dronilor să zboare deasupra spațiului aerian.

Adauga un comentariu