Actualitate

PNL a numit noii lideri de filială din țară

Publicat: 05 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PNL a numit noii lideri de filială din țară
Robert Sighiartău, secretar general al PNL

Biroul Executiv al PNL a numit noii lideri de filial din țară. Liberalii au înlocuit președinții de filiale județene care au obținut un scor slab la alegerile locale. Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a anunțat că aceștia vor fi interimari, până la organizarea de alegeri în teritoriu.

„În primul rând, am luat decizia, împreună cu colegii noștri, de a numi noi președinți interimari în filialele unde au fost dizolvate birourile permanente județene. Respectiv la Bacău, unde Viorel Miron a fost desemnat de către Biroul Executiv Național să fie noul președinte interimar al PNL Bacău. La Brăila, unde Cătălin Boboc a fost desemnat de către Biroul Executiv Național să fie noul președinte interimar al PNL Brăila“, a spus Robert Sighiartău.

Lideri noi la filialele Ialomița și Hunedoara

Secretarul general al PNL a delcarat că modificări au fost și la Ialomița și Hunedoara.

„La Ialomița, unde noul primar al Municipiului reședință de județ, Slobozia, a fost desemnat de către colegii mei noul președinte interimar al PNL Ialomița. La Hunedoara, unde colega noastră, Vlăduța Stănescu, a fost desemnată să ocupe poziția de președinte interimar al filialei PNL Hunedoara“, a precizat Robert Sighiartău.

Cine sunt liderii de la Satu Mare și Timișoara

Secretarul general al PNL a făcut publice numele și noilor lideri de la Satu Mare și Timișoara.

„Nu în ultimul rând, avem la Satu Mare un coleg tânăr care a fost numit președinte interimar al filialei Satu Mare, respectiv Adrian Cosma. La Timiș, unde președintele Consiliului Județean, proaspăt ales, a fost desemnat președinte interimar al filialei PNL Timiș.

Acestea sunt numirile, care au fost votate de către Biroul Executiv, iar colegii vor merge în teren și vor pregăti alegerile parlamentare, respectiv perioada de precampanie și perioada de campanie.”, a mai precizat Robert Sighiartău.

Liderii de organizații PNL cu rezultate slabe la alegerile locale și-au dat demisia

Șapte lideri de organizații PNL și-au dat demisia după rezultatul slab de la alegerile locale. Anunţul a fost făcut astăzi de Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Permanent Naţional. Cei șapte au demisionat de la conducerea organizaţiilor ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale.

În şedinţa conducerii partidului, şi-au anunţat demisia Cristinel Romanescu – PNL Buzău, Ionel Palăr – PNL Bacău, Lucian Heiuş – PNL Hunedoara, Nicolae Robu – PNL Timişoara, Adrian Albu – PNL Satu Mare, Alexandru Dănăilă – PNL Brăila şi Tinel Gheorghe – PNL Ialomiţa.

Nicolae Robu, printre demisionari

Demisiile celor de la conducerea organizaţiilor ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale au fost anunțate de liderul PNL, Ludovic Orban.

„Am vorbit și locurile acestora vor fi preluate de vicepreședinți, până la organizarea unor alegeri. Trebuie să pregătim alegerile parlamentare“, a spus Ludovic Orban.

Nicolae Robu a anunțat imediat după pierderea alegerilor conducerea partidului că va demisiona de la conducerea filialei.După două mandate de primar, Nicolae Robu a fost surclasat în alegerile locale de duminică de candidatul USR PLUS Dominic Fritz, cu aproape 20%.

BPN al PNL s-a reunit la sediul central al partidului pentru a analiza rezultatele alegerilor locale şi pentru a decide politica de alianţe.

Cum a pierdut PNL în favoarea USR trei orașe importante

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre orașele pierdute de PNL în favoarea USR. Este vorba despre pierderea a trei mari orașe: Brașov, Alba Iulia și Timișoara.

Prim-vicepredintele PNL spune că deși a pierdut primăriile, PNL a câștigat județele, iar asta este un lucru bun.

Liderul liberal consideră că important pentru PNL în situația celor trei orașe mari amintite este că acolo au fost aleși primary de la USR și nu a reușit să câștige PSD sau vreun alt partid de stânga.

„Am câștigat în toate trei. Am câștigat consiliile județene, dar ampiedut orașele. Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmi de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar. Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa“, a explicat Rareș Bogdan situația de la Alba.

Adauga un comentariu