Actualitate

Șapte lideri de organizații PNL și-au dat demisia după rezultatul slab de la alegerile locale. Ludovic Orban a făcut anunțul

Publicat: 30 sept. 2020
Ludovic Orban vorbește la microfon
Ludovic Orban a declarat că depinde de posiblităţile companiilor de a introduce Remdesivir în producţie

Șapte lideri de organizații PNL și-au dat demisia după rezultatul slab de la alegerile locale. Anunţul a fost făcut astăzi de Ludovic Orban, după şedinţa Biroului Permanent Naţional. Cei șapte au demisionat de la conducerea organizaţiilor ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale.

În şedinţa conducerii partidului, şi-au anunţat demisia Cristinel Romanescu – PNL Buzău, Ionel Palăr – PNL Bacău, Lucian Heiuş – PNL Hunedoara, Nicolae Robu – PNL Timişoara, Adrian Albu – PNL Satu Mare, Alexandru Dănăilă – PNL Brăila şi Tinel Gheorghe – PNL Ialomiţa.

Șapte lideri de organizații PNL și-au dat demisia după rezultatul slab de la alegerile locale

Demisiile celor de la conducerea organizaţiilor ca urmare a rezultatelor obţinute la alegerile locale au fost anunțate de liderul PNL, Ludovic Orban.

„Am vorbit și locurile acestora vor fi preluate de vicepreședinți, până la organizarea unor alegeri. Trebuie să pregătim alegerile parlamentare“, a spus Ludovic Orban.

Nicolae Robu a anunțat imediat după pierderea alegerilor conducerea partidului că va demisiona de la conducerea filialei.După două mandate de primar, Nicolae Robu a fost surclasat în alegerile locale de duminică de candidatul USR PLUS Dominic Fritz, cu aproape 20%.

BPN al PNL s-a reunit la sediul central al partidului pentru a analiza rezultatele alegerilor locale şi pentru a decide politica de alianţe.

Cum a pierdut PNL în favoarea USR trei orașe importante

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan vorbește despre orașele pierdute de PNL în favoarea USR. Este vorba despre pierderea a trei mari orașe: Brașov, Alba Iulia și Timișoara.

Prim-vicepredintele PNL spune că deși a pierdut primăriile, PNL a câștigat județele, iar asta este un lucru bun.

Liderul liberal consideră că important pentru PNL în situația celor trei orașe mari amintite este că acolo au fost aleși primary de la USR și nu a reușit să câștige PSD sau vreun alt partid de stânga.

„Am câștigat în toate trei. Am câștigat consiliile județene, dar ampiedut orașele. Probabil alegătorii noștri, la Alba a fost o confuzie generată tocmi de faptul că domnul Pleșa a fost viceprimarul lui Mircea Hava, primarul care a transformat complet Alba și candidatul nostru Voicu Paul a fost de asemenea viceprimar. Deci au fost doi viceprimari. Unul preluat de USR, celălalt al nostru, care s-au bătut, a câștigat probabil datorită unei comunicări ceva mai eficiente, domnul Pleșa“, a explicat Rareș Bogdan situația de la Alba.

Rareș Bogdan vorbește despre orașele pierdute de PNL: „A fost în conflict permanent cu presa”

Prim-vicepredintele PNL pune pierderea Primăriei Timișoara de către Nicolae Robu pe seama conflictelor pe care acesta le-a avut cu presa.

„În cazul Timișoara, acolo nu pot să-mi dau seama, sau poate îmi dau seama dar nu e cazul acum să vorbesc despre asta, ce s-a întâmplat, cert este că Timișoara a suferit o schimbare fabuloasă al arhitecturii, al atragerii investițiilor… Deci, Robu a fost un primar foarte bun, dar cred că intrarea în conflict permanent cu presa… cred că a fost prea conflictual și asta i-a creat o problem“, explică Rareș Bogdan pierderea Primăriei Timișoara.

„La Brașov, a fost o bătălie a dreptei“

Liderul liberal este de părere că la Brașov a fost pierdută o bătălie care s-a dat între reprezentanții dreptei.

„Dincolo, la Brașov, George Scripcaru, care a transformat fața orașului Brașov, într-un parteneriat asumat cu Adrian Veștea, omul care a avut credința că poate face un aeroport, și după 48 de ani, iată că la Brașov apare un aeroport, un proiect extraordinar al lui Adrian Veștea – președintele CJ – care a și confirmat mandatul. Acolo a fost o bătălie a dreptei. Până la urmă, sunt trei primari pierduți de noi, dar s-a întors tot dreapta. Era grav pentru mine dacă pierdeam în favoarea stângii, pentru că atunci erau mutații în electorat. Nu s-a întâmplat acest lucru“, menționează Rareș Bogdan.

 

Comentarii
Adauga un comentariu