Local

PNL Iaşi a început campania electorală! Lansarea oficială are loc astăzi alături de Nicolae Ciucă – GALERIE FOTO, LIVE VIDEO, UPDATE

Publicat: 10 mai 2024
_____ Vizualizări 3 Comentarii
PNL Iaşi a început campania electorală Lansarea oficială are loc astăzi alături de Nicolae Ciucă - GALERIE FOTO LIVE VIDEO UPDATE
Peste 1.000 de liberali au ajuns la Iași

Partidul Național Liberal Iași îşi lansează candidații astăzi, 10 mai 2024. Peste 1.000 de liberali au ajuns la centrul de evenimente Agora, a Spitalului Providența din Iași.

Printre cei prezenți se află și primari din toate comunele ieșene. Evenimentul a început prin intonarea imnului României și a Odei bucuriei.

UPDATE: Costel Alexe prezintă candidații PNL pentru primăriile din județul Iași.

Toate oficialitățile de la București au urcat pe scena alături de președintele CJ Iași, Costel Alexe.

PNL Iaşi a început campania electorală. Cele mai importante declarații și luări de cuvânt:

Iulian Alexandru Muraru, președinte PNL Iași:

„Suntem aici în această zi importantă și onorată pentru România. Suntem peste 1000 de liberali. Astăzi, dragi colegi, PNL Iași este cel mai îndrăgit partid la nivelul județului Iași și orașului Iași. Se spunea că Iaşul şi Moldova sunt condamnate să fie roșii, că PSD este de nebătut. I-am bătut măr şi îi vom învinge încă o dată pe 9 iunie. Avem 50 de primării din 98 de localități şi aproape 700 de consilieri locali și județeni. Acești ultimi 4 ani au fost doar începutul. Povestea PNL trebuie să continue pentru că ceea ce ne mobilizează pe noi este lupta pentru comunitățile noastre. Toate parcurile industriale care funcționează în judeţ există acolo unde este administrație liberală. Cei mai activi și cei mai harnici au fost primarii PNL. Încrederea este cel mai important lucru pentru orice om politic. Vreau să încep cu încrederea noastră în această misiune. Astăzi este prima zi din campania electorală. Avem cea mai puternică echipă. Nu putem pierde aceste alegeri. Când PNL a preluat Guvernul în 2019 și guvernarea locală în septembrie 2020 România și Iașul stagnau. Campaniile aduc mult zgomot, multe atacuri politice. Nu ne batem nici cu PSD, nici cu USR la Iaşi, noi avem ce le arăta oamenilor din ce am făcut. Mi-am asumat prin mandatul de președinte cel puțin 8 ani de conducere liberală. Oamenii pot discerne astăzi minciuna între fapte și propagandă. Avem câteva obiective mari la care trebuie să lucrăm, autostrăzile A7 și A8, Spitalul Regional de Urgență, stadionul, Sala Polivalentă. Acestea vor fi dovada că administrația liberala schimbă în bine viaţa ieșenilor.

Mihai Chirica, primarul municipiului Iași:

„Îmi revine bucuria să fiu alături de dumneavoastră în această zi importantă. Începem această campanie în forță cu mult entuziasm și cu credință că vom câștiga. Acest lucru îl facem pentru că avem realizări. În cei 4 ani în care am primit încrederea lor ne-am făcut datoria. Am acționat în echipă, am reușit să întărim o relație pe care am clădit-o din 2020. Am pus bazele dezvoltării orașului nostru pe fonduri europene. Am investit în transportul public, educație, sport, sănătate, în toate domeniile acestui oraș. Am reușit să aducem 1 miliard de lei prin fonduri europene. Vă îndemn să ne numim cu mândrie liberali și să privim cu tot atâta mândrie, ceea ce a însemnat acest partid. Sub sigla acestui partid s-a născut o Românie puternică. PNL recunoaște că România de astăzi se află în cea mai bună condiție în care s-a aflat în decursul istoriei sale. PNL recunoaște că mai există o parte a clasei politice care trebuie să fie mult mai responsabilă pentru țară și pentru neam. Trebuie să acționăm cu mult mai mult curaj. Vor mai parcurge 10 ani și vor ieși la pensie. Șansa este PNL care trebuie să se uite cu forță și mândrie. Trebuie să începem reforma administrativ teritorială, doar liberalii pot face acest lucru. Doar ei pot să își asume cu responsabilitate și sacrificiu aceste reforme. Nu suntem în competiție cu niciun partid, suntem în competiție cu noi. România va deveni o ţară mândră în Europa pentru generațiile de azi și cele care vor veni. Nu am terminat munca, dar cel mai important este să clădim o echipă. Proiectele mari se fac în echipă. Pentru asta cer să facem o echipă puternică pentru Iași, pentru Parlamentul României și Parlamentul Europei. Mulțumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o în acești 4 ani. Nu uitați, noi nu trăim în prezent, noi trăim în viitor. În viitorul frumos pe care noi îl putem face acestei națiuni”, a transmis Mihai Chirica.

Adelina Bălean, comisar european:

„Este începutul unei noi bătălii electorale, dar și începutul unui bilanț. Succesul la Iaşi este unul aproape asigurat. Un 2019 când am avut susținerea dumneavoastră nu mă așteptăm să fiu comisar pentru Transporturi. Vin în faţa dumneavoastră cu un mandat zic eu de succes. În timpul mandatului meu România a primit cea mai mare sumă pentru infrastructură, 12 miliarde de euro. Este extrem de important să cheltuim fiecare din banii pe care i-am primit pentru că nu se știe când vom mai avea oportunități atât de importante”, a transmis Adelina Bălean.

Rareș Bogdan, prim vicepreședinte PNL și europarlamentar:

„Fără cultură nu putem reuși, fără cultură și învățare nu avem cum să reușim. Astăzi este o zi sfântă pentru români, de la Independenţa până la venirea regelui care a modernizat România și care a venit cu vaporul pe Dunăre și a înțeles că dă o șansă acestei zone. Chiar dacă suntem naționaliști și patrioţi nu putem reuși decât dacă jucăm inteligent cu toate puterile lumii. Noi vorbim de bani europeni și de investițiile pe care le-ați făcut în cele 50 de localități. Am dat sub 30 de miliarde și am luat peste 65 de miliarde. Aproape 70 de miliarde reprezintă bani care au intrat în infrastructura şcolii, în Spitalul Regional de copii de aici de la Iași modernizat cu bani europeni. O să mă aștept să vină 10.000 în același sală. Suntem unici, suntem cel mai vârstnic și cel mai experimentat partid din Europa. Suntem un partid cu experienţă, un partid care a construit România modernă. Singurul lucru pe care vă rog să îl conștientizați, gândiți-vă că avem o mare șansă. Să nu credeți că sunt extrem de comod. Aseară la ora 00.00 am lipit un afiș împreună cu Mihai și Costel. Atunci când ţara și lumea se schimbă și când provocările sunt fără precedent faci ceea ce trebuie pentru țara ta. Nu vă odihniți deloc. Dormiți 5-6 ore pe noapte. Faceți campanie pentru Costel Alexe și pentru Mihai Chirica. În dumneavoastră ne este nădejdea. Banii europeni au schimbat România și o vor schimba. Nu avem vară, nu avem vacanţa. Ne pupăm copiii, soțiile și la luptă. Pe 15 septembrie este o nouă etapă pentru România. Nu dormim, numărăm, numărăm, numărăm și punem un liberal preşedinte al României, pe Nicolae Ciucă”, a transmis Rareș Bogdan.

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași:

„E o onoare pentru mine și pentru comunitatea liberală să fiu astăzi în faţa dumneavoastră în postura de candidat la CJ. Vă transmit cu emoție, nu cred că exista în România o mai mare și mai frumoasă familie liberală cum avem noi la Iași. Mulțumesc ieșenilor. Celor 101.657 care în 2020 au ales o altă cale pentru județul nostru. Au votat PNL în proporție de 40 la sută. Vreau să cred că deși poate am fi putut face mai mult sau mai bine, trebuie să fim mândri ca în acești aproape 4 ani cu o pandemie, cu un conflict la granițe, cu o situație geopolitică complicată cred că ne-am făcut datoria faţă de ieșeni. Am intrat în politică la 20 de ani și astăzi la 40 de ani cred că sunt în forma cea mai bună pentru a servi județul. Împreună cu toți colegii noștri cred că am reușit să arătăm tuturor că PNL este soluția la Iași. Am investit în aeroport, drumuri județene, sport, sănătate, în toate domeniile. Faptul că suntem astăzi împreună este dătător de speranță. Ieșenii și din municipiu își pun speranțele în PNL. Pentru că suntem în campanie vă îndemn. Această campanie trebuie să fie axată pe proiecte și idei nu atacuri. Văd doar atacuri din partea adversarilor noștri. Haideți să avem o campanie cum știu liberalii să facă pe soluții pe proiect. Noi am construit în acești ani. Dincolo de cifrele pe care le prezentăm noi am construit acest aeroport să ij aducem acasă pe ieșeni. Să aducem investitori studenți. Ieșeanul trebuie să simtă apa la chiuvetă și să nu mai trebuiască să meargă la fântână. Am investit în rețele de apă și canalizare. 126 de milioane de euro sunt astăzi alocați prin care Iașul a atras fonduri europene și guvernamentale pentru gaz. Acestor ieșeni trebuie să le spunem ce facem ca viaţa lor să fie din ce în ce mai bună. Cu toții ne dorim să câștigăm aceste alegeri. Dar dincolo de fiecare vot important e să convingem cât mai mult ieșeni să iasă la vot și apoi să voteze PNL. Vreau să mergem în această campanie mândri că suntem liberali, mândri pentru tot ce am făcut. Să le spunem tuturor că PNL este soluția sănătoasă și eficientă. PNL va scrie istorie pentru Iaşi pentru Moldova, pentru România”, a transmis Costel Alexe.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președintele PNL România:

„Dragi ieșeni revin cu mare bucurie la Iaşi și o spun că de fiecare dată, sunt legat de tot ceea ce a însemnat Iașul pentru mine în 7 ani de activitate în regiunea de Est a ţării pentru că aici am petrecut o mare parte din cariera mea profesională. Aici am amintirile care mă leagă, nu doar de locul ci în mod deosebit de oameni. Vă mulțumesc și apreciez pentru tot ceea ce am făcut împreună. Urmărind cum au evoluat pe scenă colegii noștri am remarcat tendința de a ajunge cât mai repede la obiectiv. Sunt 2 evenimente absolut importante care se vor petrece în curând. Alegerile europarlamentare și alegerile locale. Aceste alegeri europarlamentare împreună cu cele locale au fost rezultatul unui demers de negociere pentru că noi am considerat că este absolut necesar să punem în valoare legătura fondurilor europene cu dezvoltarea fiecărui județ din ţară. În acești ani România a reușit să aibă șansa ca din fondurile europene să reducă decalajul de celelalte ţări din regiunea de Est a Europei. România a reușit să devină a doua cea mai puternică economie din estul Europei. Vreau să spun aceste lucruri, vreau să vă transmit aceste argumente pentru a recăpăta încrederea în noi și pentru a vedea în ce dinamică a reușit România să recupereze. România are de asemenea șansa ca după ce a recuperat acel decalaj de indicator al produsului intern brut, estimarea este ca în 2030 să ajungem la 90 la sută. Abia atunci putem să transmitem generațiilor viitoare că noi generația de astăzi am reușit să facem ceva pentru ei. Am venit la Iaşi pentru că am încredere în acești oameni care sunt aici pe scenă cu mine. Am încredere în dumneavoastră care sunteți aici în sală. PNL a început campania a doua zi după ce a câștigat alegerile. Ei au început să desfășoare campania imediat după ce au câștigat alegerile. Acest lucru se vede peste tot în ţară unde avem administrație liberală. Oamenii aceștia au făcut tot ce le-a fost omenește cu putință să atragă fonduri. Au reușit să atragă investiții străine”, a transmis Nicolae Ciucă.

Comentarii
Adauga un comentariu