Titlurile zilei

PNL Iași a stabilit candidații la primăriile din județ. Lista completă pentru alegerile locale 2020 (EXCLUSIV)

Publicat: 29 iun. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PNL Iași a stabilit candidații la primăriile din județ. Lista completă pentru alegerile locale 2020 EXCLUSIV
PNL Iași a stabilit candidații la primăriile din județ, lista pentru alegerile locale 2020 fiind aprobată

La finalul săptămânii trecute, organizația PNL Iași a stabilit numele candidaților la primăriile din județ. Conducerea organizației județene a PNL a conturat lista pentru alegerile locale 2020 din Iași, aceasta urmând a fi definitivată în cel mai scurt timp. În cursul lunii iulie vor fi conturate și listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean Iași

Organizația PNL Iași și-a desemnat candidații pentru alegerile locale 2020 din întreg județul. La finalul săptămânii trecute, liderii filialei județene a PNL au stabilit numele candidaților la funcțiile de primar din unitățile administrativ-teritoriale, pentru scrutinul electoral din 27 septembrie. Lista cuprinde atât primari PNL aflați în funcție, cât și nume noi de candidați pentru fiecare primărie din județ.

PNL Iași a decis candidații la alegerile locale 2020. Numele candidaților la primăriile urbane din județ

În urma deciziei Comitetului Director Județean al PNL Iași au fost stabilite și numele celor care vor candida din partea partidului în cele mai importante localități din județ. Pentru Primăria municipiului Iași va candida Mihai Chirica, prim-vicepreședinte al organizației județene a PNL. Primarul municipiului Iași a fost validat pentru o nouă candidatură de către membrii Comitetului Director Județean. Pentru Primăria municipiului Pașcani a fost validată candidatura lui Marius Pintilie, iar pentru Primăria orașului Hârlău, liberalii l-au desemnat pe Constantin Fotea. De asemenea, la Primăria orașului Podu Iloaiei va candida Ioan Alexa. În cursul lunii iulie vor fi conturate și listele pentru Consiliul Local și Consiliul Județean Iași.

Comitetul Director Județean PNL Iași a stabilit lista candidaților la primăriile din mediul rural

Pe lângă candidații la primăriile din zona urbană, liberalii au decis și cine va reprezenta partidul în mediul rural la alegerile locale 2020. Astfel, în comuna Alexandru Ioan Cuza va candida Alexandru Gherghuț, iar la Primăria comunei Andrieșeni va candida Ioan Anton, actualul viceprimar cu atribuții de primar. Pentru Primăria comunei Aroneanu a fost validat actualul primar Benone Moruzi drept candidat, iar la Primăria comunei Balș va candida Constantin Golduț. În comuna Bălțați, candidat PNL a fost validat Ovidiu Pricopie, iar la Primăria Belcești va candida Constantin Ciobăniță, actualul primar al comunei. Comitetul Director a decis ca în comuna Bivolari să candideze Cristian Burcuș, în timp ce Vasile Butnaru va candida pentru a-și păstra funcția de primar al comunei Brăești.

Decizii luate în organizația PNL Iași. Alegerile locale 2020 vor avea loc la finalul lunii septembrie

Pentru alegerile locale din 27 septembrie, PNL Iași a stabilit lista candidaților cu unele excepții. În comuna Ceplenița va candida și Ovidiu Laiu, actualul primar al localității, la fel ca și la Ciortești, unde primarul Alina Apostol va candida din partea PNL pentru un nou mandat. În comuna Ciurea va candida Marian Pruteanu. La Coarnele Caprei va candida Mihai Țibucanu, iar la Cotnari a fost validat Constantin Mălăuți. Pentru Primăria comunei Cristești a fost desemnat Vlad Pintilii, în timp ce Mirel Damaschin, primarul comunei Dagâța, a fost validat pentru a candida la un nou mandat. La Primăria comunei Deleni va candida din partea PNL actualul primar Dumitru Prigoreanu, în timp ce la Dumești va candida Mihai Cocoveică, actualul viceprimar cu atribuții de primar. La Focuri va candida din partea PNL Constantin Panțâru, iar pentru Primăria Golăești, liberalii l-au desemnat pe Costel Manoliu.

La Primăria Lețcani va candida în continuare Stelian Turcu din partea PNL

Pentru Primăria Gorban va candida Romică Agape din partea PNL. La Hălăucești va candida actualul primar Iosif Anton, în timp ce la Hărmănești, Ioan Secrieru va candida pentru un nou mandat, sprijinit de organizația PNL Iași. Pentru Primăria comunei Holboca va candida Neculai Pamfil. La Primăria comunei Lespezi va candida pentru un nou mandat Ioan Lazăr, iar la Primăria comunei Lețcani, candidat va fi Stelian Turcu, primarul în funcție. La Lungani va candida Doru Vornicu, iar la Mircești va candida din nou pentru un alt mandat Petru Antăluț. Liberalii au decis și sprijinirea pentru Primăria Mironeasa a candidatuluI Elena Curcudel, actualul primar în funcție. De asemenea, pentru un nou mandat va fi sprijinit și Dan Niță la Primăria comunei Miroslava, în timp ce la Miroslovești va candida Lucian Filoti. Pentru funcția de primar al comunei Mogoșești Iași va candida Rodica Pop. La Primăria comunei Movileni va candida Gheorghe Colbură.

Candidaturi bătute în cuie de liderii PNL Iași. Nume noi pe lista de candidați la primării

Pentru primăria comunei Oțeleni va candida Ciprian Aiojoaei, fostul primar al localității, iar la Plugari va candida Paul Mursa, actualul primar în funcție. Pentru Primăria comunei Popești va candida Vasile Lupu, primarul în funcție al localității. Membrii PNL au decis sprijinirea candidaturii lui Constantin Chirilă la Primăria comunei Prisăcani. Acesta a mai ocupat funcția și în mandatele anterioare. La Probota va candida pentru un nou mandat actualul primar Constantin Zamisnicu, iar la Răchiteni va candida Petru Doboș, actualul primar al comunei. La Răducăneni va candida viceprimarul Emil Encuț, iar la Rediu va fi Cătălin Haidău, fiul actualului primar al comunei, Vasile Haidău. Acesta a ales să se retragă din politică și nu va mai candida. Pentru Primăria comunei Românești va candida la un nou mandat Ioan Stegariu.

La alegerile locale vor candida și foști primari ai PNL. Decizia a fost validată de conducerea organizației

La Prisăcani va candida Andrei Turcuman, în timp ce pentru Primăria comunei Ruginoasa va candida Ioan Morărescu. De asemenea, Comitetul Director Județean al PNL Iași a decis susținerea candidaturii lui Mihai Daraban pentru Primăria comunei Scânteia, dar și a lui Titi Iacob la Șcheia. Acesta a fost primar al comunei respective în mandatul anterior. Pentru Primăria comunei Schitu Duca va candida Grigore Ciorciova, iar la Sinești a fost reconfirmat Petru Holicov, actualul primar al comunei.

La Primăria comunei Șipote va candida Iuliu Botezatu, iar la Tansa va candida Daniel Voinescul, actualul primar în funcție. La Trifești va candida Alexandru Ivănucă, actualul primar al comunei, în timp ce la Țibana va candida Ciprian Sipoteanu din partea PNL. Pentru Primăria comunei Țibănești va candida Neculai Munteanu, iar la Valea Lupului, candidat va fi Liviu Dulgheru. Conform deciziei liderilor PNL Iași, la Valea Sacă va candida Neculai Miron, iar la Victoria, actualul primar Daniel Crețu. Comitetul Director a decis și sprijinirea candidaturii lui Iulian Burea la Primăria comunei Vlădeni și a lui Neculai Ivașcu, actual viceprimar, în comuna Voinești.

Listă deschisă la alegerile locale 2020 în mai multe localități din județul Iași

În mai multe localități încă nu au fost validate candidaturile unor persoane la primăriile respective. De exemplu, la Târgu Frumos, comuna Bârnova, comuna Butea, comuna Ciohorăni sau comuna Cozmești, nu au fost bătute în cuie candidaturile. De asemenea, se vor mai stabili ulterior candidații pentru primăriile din Costești, Cucuteni, Dobrovăț, Dolhești, Drăgușeni, Erbiceni sau Fântânele. PNL Iași va analiza lista și pentru comunele Grajduri, Gropnița, Grozești, Heleșteni, Horlești, Ion Neculce, Ipatele, Mădârjac. La Mogoșești Siret se va stabili un candidat, după ce primarul în funcție, Damian Butnaru, nu va mai reprezenta PNL. Și la Moșna va fi stabilit un nou candidat, ca și la Moțca, Scobinți, Sirețel, Stolniceni- Prăjescu, Strunga, Tătăruși, Todirești, Tomești, Țigănași, Țuțora, Ungheni și Vânători.

Adauga un comentariu