Local

PNL Iași şi-a depus lista de candidaturi pentru alegerile parlamentare – LIVE VIDEO

Publicat: 21 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PNL Iași şi-a depus lista de candidaturi pentru alegerile parlamentare - LIVE VIDEO
Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași a depus listele PNL pentru alegerile parlamentare dep e 6 decembrie

În aceste moment, PNL Iași a depus lista de candidaturi pentru alegerile parlamentere de pe data de 6 decembrie 2020. Șeful Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, susţine o conferinţă de presă prin care a explicat faptul că PNL va fi partidul învingător al alegerilor.

 

PNL Iași și-a definitivat de curând lista cu persoanele care vor candidat la alegerile parlamentare de pe data de 6 decembrie 2020. Conform deciziei luată de persoanele din conducerea partidului, lista cu candidatii pentru Parlamentul României arată cam in felul următor:

Lista pentru Camera Deputaţilor:

1. Alexandru MURARU

2. Sorin NĂCUȚĂ

3. Alexandru KOCSIS

4. Liviu BULGARU

5. Lucian RUSU

6. Marius MINEA

Lista pentru Senat:

1. Iulia SCÂNTEI

2. Liviu BRĂTESCU

3. Andrei CAZACU

 

Harta votului la alegerile locale 2020 din județul Iași. PNL a câștigat marile orașe

Dacă municipiul Iași nu a adus nicio surpriză la alegerile locale 2020, o adevărată surpriză a fost votul din municipiul Pașcani. Aici, PSD a pierdut primăria. Dumitru Pantazi (PSD), primar în funcție, a pierdut în fața lui Marius Pintilie, candidatul PNL la această funcție. De asemenea, la Podu Iloaiei, Gabriel Istrate (PSD), a pierdut în fața lui Ioan Alexa (PNL). Istrate pierde astfel primăria după două mandate la Podu Iloaiei. La Târgu Frumos, primarul PSD Ionel Vatamanu a rămas pe funcție, iar la Hârlău, primarul PSD Gheorghiță Curcă și-a reconfirmat mandatul. Din aceste considerente, PNL Iași are șanse reale de a fi partidul care va obține un scor uriaș la  alegerile parlamentare de pe data de 6 decembrie.

În altă ordine de idei, PMP Iași și-a depus ieri, 20 octombrie 2020, listele pentru alegerile Parlamentare. Conform informațiilor BZI.RO, primul pe listă la Camera Deputaților este actualul deputat PMP și liderul Organizației Județene PMP, Petru Movilă. Prof. univ. dr. ing. Dorina Nicolina Isopescu este cea care deschide lista pentru Senat din partea PMP. Dorina Isopescu este un reputat universitar din Iași care este, în prezent, decan al Facultății de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

Din punct de vedere al unei analiza asupra celorlalte formațiuni politice care vor candida la Iași putem menționa ca PSD Iași ar avea, conform unor surse BZI.RO candidați asupra cărora planează multe suspiciuni asupra integrității. Vorbim despre oameni controversati, oameni care nu au făcut nimic pentru Iași și care vor doar să ajungă în Parlament pentru a putea să-și vadă împlinite propriile interese obscure.

USR Iași este la fel de ”reformat”. Cu sloganul oameni noi in politică, observăm cum USR îl propulsează pe listă pe traseistul Marius Bodea, un personaj lugubru, un personaj care a luat un scor rușinos la nivel județean. Totuși este bine de menționat faptul că ieri, 20 octombrie 2020, USR-ul lui Bodea și al lui Chichirău, împreună cu PSD au votat cot la cot pentru numirea lui Florin Iordache pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ.

 

Adauga un comentariu