National

PNL și PSD se întâlnesc pentru a discuta despre numirile din eșalonul 2 al guvernării! Şedinţă cu scântei pe subiectul a mai multor numiri

Publicat: 06 dec. 2021
PNL și PSD - siglele celor două partide
PNL și PSD se întâlnesc într-o ședință de Coaliție pentru a dezbate mai multe probleme

PNL și PSD se întâlnesc luni într-o şedinţă de lucru pentru a stabili mai multe numiri din eșalonul 2 al guvernării. Vorbim despre secretari de stat, Secretarul general al Guvernului, precum şi şefii de agenţii. Totuşi, cele două partide au mai multe nemulţumiri, iar liberalii contestă două numiri.

Vorbim despre Laura Vicol pentru care cei din USR cer retragerea sprijinului politic de la șefia Comisiei Juridice dar şi despre Marian Neacşu care este condamnat definitiv pentru conflict de interese.

PNL și PSD se întâlnesc pentru a discuta numirile din eșalonul 2 a guvernării

PNL şi PSD trebuie să mai facă numirile în eşalocul doi al secretarilor de stat şi al şefilor de agenţii şi deconcentrate. Deja PNL, prin vocea liderului de Timiş, Alin Nica, anunţa că liberlaii vor gestiona atât atât programul guvernamental Anghel Saligny cât şi Compania Naţională de Investiţii (CNI), lucru care nu este tocmai pe placul celor de la PSD.

De altfel, cel mai dezbătut subiect este și numirea lui Marian Neacșu pentru funcția de secretar general al Guvernului. Acest lucru nu este pe placul celor de la PNL mai ales că Neacșu are deja o condamnare pentru conflict de interese.

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu au vorbit despre numirea lui Neacșu în Guvern

Pe de altă parte, Florin Cîțu a menţionat că a vorbit cu premierul Nicolae Ciucă despre numirea lui Marian Neacșu în Guvern și i-a spus acestuia să verifice legalitatea unei eventuale nominalizări:

Am avut o discuţie şi cu premierul Ciucă, i-am spus să verifice legalitatea, să vadă tot, dacă din punct de vedere legal totul este OK. Trebuie să vedem lucrurile acestea. Până la urmă, este o nominalizare a PSD, dar trebuie să vedem dacă din punct de vedere legal totul este respectat”, a declarat Florin Cîţu.

În schimb, Marcel Ciolacu a explicat faptul că actuala condamnare a lui Marian Neacşu nu este pentru o infracţiune de furt ci pentru faptul că și-a angajat propria fiică:

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu de ţară, ca să dau un exemplu. Adică să înţelegem: domnul Neaşcu nu a furat nimic şi, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un consiliu de administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva, şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni. Asta e corupţie? Am înţeles că domnul Neaşcu a avut o condamnare pe această incompatibilitate, conflict de interese, dar e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu-i apare nimic în cazier. (..) Eu îmi asum această numire”, a spus Ciolacu, la Digi24.

Numirea Laurei Vicol la șefia Comisiei Juridice din Parlament, un alt subiect cu scântei abordat de PNL și PSD

Pe de altă parte, un alt subiect abordat în şedinţa dintre PNL și PSD este şi numirea Laurei Vicol pentru funcția de președinte al Comisiei Juridice din Parlament. În urmă cu doar o săptămână, Dacian Cioloș cerea revocarea avocatului pentru că ar fi apărat mai mulţi interlopi:

Domnule președinte Iohannis, domnilor Cîțu și Bogdan, când a luat sfârșit lupta pentru o justiție curată și reformată? Domnilor președinți ai PSD și PNL, nu ați găsit niciun jurist profesionist în partidele dumneavoastră? Unul care să nu fi apărut în nenumărate stenograme cu interlopi și care să poată conduce comisia dedicată justiției fără suspiciunea că susține amendamente și opinii ale clanurilor interlope? (…) a menționat Dacian Cioloș.

Adauga un comentariu