Sport

Poli Iași, de la un curaj demn de admirat, la o frică inexplicabilă! Daniel Pancu, antrenorul ieșenilor, caută scuze!

Publicat: 22 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poli Iași de la un curaj demn de admirat la o frică inexplicabilă Daniel Pancu antrenorul ieșenilor caută scuze
Tehnicianul Politehnicii Iași, Daniel Pancu, a început să dea vina pe jucători după înfrângerea cu FC Botoșani, deși echipa, per ansamblu, nu mai joacă la fel ca în primele meciuri din această ediție de campionat

La începutul acestei ediții de campionat, Poli Iași părea a fi o surpriză plăcută. Echipa din Copou a început extrem de ofensiv Liga I, cu înfrângeri, dar și cu victorii la scor care au plăcut suporterilor. Totuși, Daniel Pancu pare că a schimbat tactica echipei, iar acest lucru nu a făcut altceva decât să o ducă pe ultimul loc al clasamentului. Chiar dacă ieșenii au fost învinși cu 0-4 sau 1-4, aceștia au avut și victorii cu 3-2 la UTA sau cu 5-2 acasă, cu FCSB, cea mai bună echipă în acest moment

Poli Iași, echipa condusă de tehnicanul Daniel Pancu, pare a fi în cădere liberă. Scuzele sau cauzele sunt multiple, însă cea mai importantă constă în faptul că formația din Copou și-a modificat în mod evident stilul de joc. Dacă în primele etape din acest campionat ieșenii mizau totul pe atac, acum, echipa e mult mai defensivă. Astfel, de la o abordare plină de curaj, Poli Iași a trecut la cealaltă extremă, a apărării disperate. Drept dovadă stau rezultatele din ultima perioadă, respectiv 0-1 cu Botoșani, 1-1 cu Chindia, 1-0 cu Hermanstadt și 0-0 cu Clinceni.

În ciuda faptului că ieșenii au avut înfrângeri cu 0-4 sau 1-4 de-a lungul primelor etape din Liga I 2020 / 2021, aceștia au înregistrat și victorii frumoase: 5-2 cu FCSB sau 3-2 cu UTA. În plus, acel fotbal era plăcut suporterilor, tocmai pentru că golul este sufletul fotbalului. Culmea, chiar și în meciurile pierdute la scor, ieșenii au avut evoluții bune. Poli Iași a avut o istorie de jocuri cu „autobaza în poartă”, în care s-a agățat cu unghiile de rezultate de 0-0 sau 1-0 chinuite, în partide care nu făceau altceva decât să adoarmă pe toată lumea. Mai mult, în campionatele din Europa, echipele care sunt mai ofensive acced mai sus în clasament, în general.

Daniel Pancu s-a declarat dezamăgit de jucători și a căutat scuze, în loc să aducă soluții

În contextul dat, după înfrângerea de pe teren propriu cu Botoșani, antrenorul Politehnicii Iași, echipă care a rămas pe ultimul loc în Liga I, a dat vina pe elevii săi pentru rezultatul negativ, fără a-și asuma faptul că echipa nu mai joacă precum la începutul campionatului.

„Sunt trist, dezamăgit de ce s-a întâmplat în a doua repriză… Pentru a câștiga un meci, oricare ar fi el, ai nevoie să îți câștigi duelurile, să fii bărbat! Jucătorii de la Botoșani au fost mai bărbați decât jucătorii de la Politehnica Iași. Chiar dacă golul cade în minutul 90, nu știu dacă am fi meritat chiar și un punct, chiar și dacă sunt și cauze obiective. Brănescu – pentru prima oară în poartă după foarte mult timp.

Popa joacă cu crampe în ultimele 10 minute, nu a ieșit cum trebuie la cel care centrează pentru golul lor. Calcan a fost răcit, plus absențele care au fost au dus la această evoluție din a doua repriză. Am fost dominați, nu meritam mai mult în această seară. Ce s-a întâmplat în a doua repriză, pentru mine, e rușinos. Echipa venea după 3 jocuri reușite, chiar dacă nu au fost decât 5 puncte”, a spus Pancu, după meciul cu Botoșani.

Achiziții defensive, lipsă a soluțiilor în ofensivă

În turul ediției de campionat, relațiile lui Daniel Pancu cu cel mai bun marcator al ieșenilor, Andrei Cristea, au fost destul de tensionate. Din afară, s-a văzut ca o luptă a orgoliilor nemăsurate, care nu a adus nimic bun pentru Poli Iași. În plus, cu 4 portari și cu o serie întreagă de jucători de profil defensiv aduși în Copou, Poli nu pare a avea soluții pentru ofensivă.

În contextul dat, transferurile efectuate par a fi în detrimentul fotbalului și al echipei.
Mai mult, în loc să fie aduși juniori din Iași, care să crească, să joace, nu să fie scoși în primele minute din meciuri, juniori care să lupte pentru oraș, nu doar pentru bani, sunt preferați fotbaliști din străinătate, care, de multe ori, nu aduc plus-valoare. De remarcat este faptul că, în următoarea etapă, Poli Iași se va deplasa pe terenul celor de la Gaz Metan, echipă care a învins în tur cu 4-1.

Adauga un comentariu