Eveniment-Social

Politehnica Iași are parte de un meci internațional în pauza competițională. Timp pentru Leo Grozavu să pună la punct echipa

Publicat: 17 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Politehnica Iași are parte de un meci internațional în pauza competițională. Timp pentru Leo Grozavu să pună la punct echipa
Politehnica Iași a acumulat 18 puncte în 16 etape disputate

Politehnica Iași are parte de un meci internațional amical cu prilejul pauzei competiționale în care joacă echipele naționale. Meciul va fi la Chișinău, în compania echipei locale Zimbru Chișinău

După ce am avut parte de meciuri intense în ultima etapă, Leo Grozavu are timp de gândire acum și să consolideze relațiile de joc pe care le-a invocat înainte de meciuri. Echipa din Chișinău este pe locul 3 al Superligii din Republica Moldova, iar acest amical ar fi prilejul ieșenilor să-și întărească relațiile.

Timp pentru Leo Grozavu

Căderile inexplicabile în anumite intervale de joc rămân, în continuare, principalele probleme ale echipei din Iași. Până acum s-au adunat multe exemple în care aceasta a început bine, iar în momentele decisive și-a pierdut concentrarea. Ultima ispravă a fost cea în meciul cu CFR Cluj, când am condus cu 2-0 și până la pauză au întors rezultatul. Partida s-a terminat cu un spectaculos 3-3, însă nu trebuie să cădem în această iluzie, ci să conștientizăm faptul că echipa a fost la pământ pentru cel puțin 20 de minute.

Relațiile de joc și omogenitatea, principalele cauze ale eșecurilor, din punctul de vedere al antrenorului Leo Grozavu. Din discursul tehnicianului reiese faptul că mai este nevoie de timp pentru ca să se consolideze echipa. Totuși, din punctul de vedere al mentalității, concentrarea jucătorilor ridică semne de întrebare. Chiar dacă a fost suspendat 3 etape, tehnicianul nu s-a cumințit și a primit din nou un cartonaș galben în meciul cu CFR. Dacă atacul a început să se mai dezghețe, vorbind de golurile lui Harrison din ultimele partide, apărarea încă suferă. După ce echipa conduce, senzația este că fotbaliștii din apărare nu-și mai respectă pozițiile în teren, iar detaliile mici duc la golurile adversarilor.

Tactica echipei, din punct de vedere defensiv, este de a construi o apărare puternică în jurul căpitanului Nico Samayoa. Guatemalezul a prins și câteva convocări la echipa națională, însă nu reușește să-i dirijeze pe coechipierii din defensiva ieșeană. Desigur că în spatele apărării se află și experimentatul Silviu Lung Jr., care până acum a avut destule intervenții dificile în mai multe meciuri.

Urmează o deplasare complicată

Dacă nu am reușit să scoate maxim de puncte din meciurile de acasă, speranțele sunt mici pentru o victorie în deplasare. După pauza meciurilor echipelor naționale, Politehnica Iași are o deplasare complicată la Sibiu, unde va jucat cu FC Hermannstadt. Sibienii au o formă excelentă în acest sezon, fiind pe locul 5, având 24 de puncte. Echipe importante din Superligă, precum U. Craiova, CFR Cluj, Farul Constanța, au avut mari probleme când i-au întâlnit pe elevii lui Marius Măldărășanu.
Deja, partida se prefațează ca un duel al tacticienilor între Măldărășanu și Grozavu. Reamintim faptul că, în a doua etapă a sezonului, Hermannstadt a câștigat în Copou cu socrul de 3 la 1, astfel că moldovenii au de luat o revanșă. După meciul din deplasare urmează din nou două partide acasă, cu Farul Constanța și UTA Arad, din care ar trebui să ieșim cu măcar 4 puncte, însă rămâne de văzut situația din ziua jocurilor.

Timp pentru Leo Grozavu să redreseze echipa cu prilejul pauzei competiționale. Astăzi, ieșenii au un meci amical la Chișinău, de la ora 11:00, contra formației locale Zimbru.

Adauga un comentariu