International

Poliția din Chicago a publicat videoclipul in care oamenii legii împușcă mortal un tânăr în vârstă de 13 ani – VIDEO

Publicat: 16 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poliția din Chicago a publicat videoclipul in care oamenii legii împușcă mortal un tânăr în vârstă de 13 ani - VIDEO

Poliția din Chicago a lansat imagini grafice ale unui ofițer împușcând un băiat de 13 ani într-o alee întunecată. Videoclipul Bodycam îl arată pe polițist strigând „Drop it” înainte de a-l împușca pe Adam Toledo o dată în piept, pe 29 martie.

Băiatul nu pare să dețină o armă în fracțiunea de secundă la care a fost împușcat, dar filmul poliției arată o armă albă lângă locul în care a căzut. Mici proteste au avut loc joi seară în jurul orașului Chicago, la câteva ore după ce primarul orașului a făcut apel la calm.

Politistii l-au împușcat mortal pe băiat

Publicarea videoclipului urmează împușcării unui tânăr de către poliție in 11 aprilie. Acea împușcare a stârnit proteste violente în timp ce orașul așteaptă rezultatul procesului lui Derek Chauvin, ofițerul acuzat în moartea lui George Floyd. Clipul îl arată pe ofițer sărind din mașina echipei sale și urmărind pe băiatul latino pe jos pe o alee întunecată, în timp ce un alt suspect dispare din vedere.

Polițistul strigă: „Poliția! Oprește-te! Oprește-te acum! Mâini! Mâini! Arată-mi mâinile tale!”

Băiatul se întoarce și ridică mâinile. Ofițerul strigă „Aruncă-l” și trage cu arma – la 19 secunde după ieșirea din mașina echipei sale. Imagini separate de CCTV par să arate adolescentului aruncând ceva printr-un gol din gard în timp ce ofițerul aleargă spre el. Videoclipul Bodycam arată ofițerii care strălucesc o lumină pe o armă de mână în spatele gardului de lemn după împușcare. Polițistul solicită o ambulanță în timp ce îl îndemna pe băiatul căzut să „rămână treaz”. Alți ofițeri ajung la fața locului în cartierul Little Village din partea de vest a orașului și se efectuează RCP.

 

Potrivit procurorilor, adolescentul ar fi fost alături de un tânăr de 21 de ani, Ruben Roman, care tocmai trăsese cu o armă asupra unei mașini care trecea. Tragerile au atras poliția în zonă, ducând la confruntarea mortală.

Roman s-a prezentat sâmbătă în instanță acuzat de utilizarea ilegală agravată a unei arme, descărcarea imprudentă a unei arme de foc și punerea în pericol a copiilor, potrivit rapoartelor mass-media locale.

Oficiul Civil de Răspundere a Poliției a lansat joi filmările camerelor corporale împreună cu videoclipuri CCTV, rapoarte de arestare și înregistrări audio ale împușcăturilor trase în zonă care au alertat poliția. Cu puțin înainte de lansarea videoclipului, primarul din Chicago, Lori Lightfoot, a ținut o conferință de presă în care a numit filmările „chinuitoare” pentru a le viziona.

„Pur și simplu, l-am eșuat pe Adam”, a spus ea. „Și nu ne putem permite să mai dăm greș unui tânăr din orașul nostru”. Primarul Lightfoot a îndemnat publicul să rămână pașnic.

Adauga un comentariu