Prima pagină » Local » Poliția face cercetări după ce mai mulți indivizi au târât un cal după un BMW! Făptașii s-ar putea alege cu dosar penal – FOTO/VIDEO

Poliția face cercetări după ce mai mulți indivizi au târât un cal după un BMW! Făptașii s-ar putea alege cu dosar penal – FOTO/VIDEO

29 mai 2024, 02:00, 13 ,
Sorin Pavelescu, în Local

Poliția face cercetări după ce mai mulți indivizi au priponit un cal de un BMW și au circulat astfel pe străzile din județul Iași. Animalul a fost forțat să țină pasul cu autoturismul cu mulți cai putere.

Mai mulți indivizi au târât un cal după un BMW! Poliția face, acum, cercetări

Luni, 27 mai 2024, în mediul online, a circulat un video care avea în prim-plan un autoturism marca BMW de care era târât un cal. În clip se vede că animalul este ținut de căpăstru de pasagerul de pe bancheta din spate a autoturismului. Astfel, bietul cal este obligat să țină pasul cu mașina.

Persoana care a filmat scena și care se deplasa în spatele autoturismului a lăsat și un scurt comentariu: „pe drumurile Moldovei”.

Internauții au fost revoltați de aceste scene, considerându-le inacceptabile pentru secolul al XXI-lea.

„Nu am cuvinte. Oameni care au probleme la mansardă, clar! Sperăm ca Poliția Română să-și facă datoria bine”, a fost unul dintre comentariile lăsate la videoul cu pricina.

„Un animal sadic conduce, iar sufletul chinuit suferă”, a fost comentariul unui alt internaut.

Luată în vizor a fost și persoana care a filmat videoul.

„Păi, cine a filmat să facă amuzament pe seama asta mai bine suna la poliție, să-l facă pe domnul șofer un pic pieton și să fugă și el cu o amendă destul de mare spre casă”, a precizat un ieșean.

Poliția face cercetări în acest caz, iar făptașii s-ar putea alege cu dosar penal. De altfel, în video se vede și numărul de înmatriculare al autoturismului.

„În cursul zilei de 28 mai a.c., polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la un material video apărut în spațiul public, în care este surprins momentul în care o cabalină este condusă la pas, de căpăstru, de pasagerul unui autoturism aflat în mișcare.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 27 mai a.c., un bărbat din comuna Focuri a observat dispariția unei cabaline. Acesta a plecat în căutarea animalului împreună cu un prieten, folosind un autoturism, cabalina fiind găsită pe raza localității Coarnele Caprei.

După prinderea animalului, acesta a fost transportat către domiciliul proprietarului în modul sus-menționat. Polițiștii continuă verificările, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri legale”, au transmis reprezentanții IPJ Iași.

Tânăra care și-a lovit animalul de companie cu o geantă s-a ales cu dosar penal

În urmă cu circa două săptămâni, un videoclip a creat un val de reacții în mediul online. În stația de la rond Canta, o tânără blondă a fost filmată în timp ce-și agresa animalul de companie. Cățelul s-a ținut după stăpână, însă fata a început să țipe la el, iar când a ajuns la autobuz, a scos poșeta și l-a lovit, probabil pentru ca animalul să nu urce în mijlocul de transport în comun. După ce videoclipul a devenit viral, poliția s-a autosesizat, iar tânăra în vârstă de 18 ani, care era chiar proprietara animalului de companie, s-a ales cu dosar penal.

„Ca urmare a investigațiilor efectuate, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Iași au identificat persoana bănuită de comiterea faptei, o tânără în vârstă de 18 de ani, din mun. Iași. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănire cu intenție a animalelor, faptă prevăzută de art. 25 din Legea nr. 205/2004, privind protecția animalelor. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, au transmis reprezentanții poliției din Iași.

Acum, polițiștii ieșeni fac cercetări și în cazul indivizilor care au târât un cal după un autoturism marca BMW.

Comentarii
 • TaraniOpariti

  Tarani terminati de la coada vacii, mai au si bmw de 1000 de euro retardatii

 • nu e din vs sau bt curios

 • Ar trebui inversate rolurile cand sunt gasiti.

 • Aplicata cea mai drastica pedeapsa conform legii si dat exemplu in toata presa.
  Ulterior i se poate oferi si lui un bonus si anume sa fie plimbat exact asa cum a plimbat acel cal.

 • 1. Calul nu e maltratat.
  2. Alearga la trap , buestru sau 3:3 (cum vreti ) . Ptr cal e un fel de joc de glezne.
  3. Cand cumperi un cal de la targ , il duci acasa de capastru sau legat de o caruta a ta sau a vecinului , cunostinta .Care are cam aceeasi viteza ca in video.
  4. Daca a incalcat legea circulatiei sa fie tras la raspundere. Altceva nu vad ptr ar fi acuzat.
  5.Mai terminati cu sclifoselile , mimozelor!!

 • Plm 🇹🇩

  Probabil l-au furat!

 • IS78RRK nu figureaza cu polita RCA valabila.

 • Frâul e liber , nu e târât cum scrieti in titlu. Cred ca animalul chiar se bucura de promenada asta. Vedeti cu ce dezinvoltura alearga.Târâturi sunteti voi care alegeti cv ptr senzational.

 • ”Art. 162. – (1) Animalele de povară, de tracţiune ori de călărie, precum şi animalele în turmă nu pot fi conduse pe pe drumurile naţionale, în municipii şi oraşe…”

  În plus, conducea pe mijlocul străzii deși nu făcea o depășire, punând în pericol alți conducători auto.

 • from the POV of health, the horse really looks good

 • Conform Art.162 , P Locala Calare trebuie amendata zilnic . Prin fata Primariei. De alti politisti locali ,,necălare”!!

 • Asta este Moldova!

 • am avut asigurare pana ieri …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
13 iulie 2024
13 iulie 2024