Local

Poliția ieșeană asigură vehiculele din dotare! Contractul are o valoare de 80.000 de euro

Publicat: 21 oct. 2021
Sediul IPJ Iași
Autoturismele IPJ Iași vor fi asigurate

Mașinile din dotarea IPJ Iași vor fi asigurate. Polițele RCA au o valoare estimată de aproape 80.000 de euro. Licitația pentru furnizarea serviciilor este programată la începutul lunii noiembrie 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor depuse în cadrul procedurii

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) anunță noi achiziții. Astfel, pe data de 01.11.2021, este programată licitația pentru asigurarea serviciilor obligatorii de răspundere civilă privind pagubele produse prin accidente rutiere pentru autovehiculele din dotare. Valoarea estimată a polițelor de asigurare este de 412.300 lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro.

„Polițele de asigurare RCA se vor încheia în funcție de necesități și de fondurile bugetare existente, autoritatea contractantă nefiind obligată să execute în totalitate contractul. Autovehiculele pentru care, din diferite motive, asiguratul (autoritatea contractantă) nu mai efectuează asigurarea, se exclud de la plata primelor de asigurare fără plata unor despagubiri și/ sau de daune interese, situație în care valoarea contractului va fi diminuată”, se arată în caietul de sarcini.

Firma de asigurări care depune oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

Procedura este împărțită în două loturi

Autoritatea contractantă a împărțit licitația în două loturi: asigurare pentru parcul auto existent și pentru parcul auto viitor. În total, vor fi comandate peste 600 de polițe RCA.

„Pentru autovehiculele care vor fi asigurate prin contract și care vor fi radiate din circulație pe parcursul derulării contractului în perioada de valabilitate a polițelor de asigurare, asiguratorul va fi obligat să restituie autorității contractante la cererea scrisă a acesteia, însoțită de documente doveditoare, diferența dintre prima de asigurare plătită și cea calculată în conformitate cu prevederile din Norma nr. 20/ 2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule”, se arată în documentația procedurii.

Și Poliția de Frontieră Iași a lansat o procedură pentru achiziția mai multor echipamente de protecție.

IPJ Iași cumpără autolaboratoare dotate cu tehnică criminalistică

Totodată, IPJ Iași a finalizat și o achiziție în cadrul Programului de Cooperare cu Republica Moldova. Recent, a fost demarată licitația pentru achiziția unui număr de două autolaboratoare (SUV 4×4) dotate cu tehnică criminalistică. Prevederea bugetară a procedurii este de 275.882 lei, fără TVA, aproximativ 60.000 de euro. La sesiunea de depunere a ofertelor s-au înscris două societăți: Stimpex SA (București) și Okura Consult SRL (București). Comisia de evaluare a stabilit că prima societate a oferit cea mai bună ofertă, în valoare de 254.800 lei, fără TVA. Societatea câștigătoare este controlată de Marcel Istrate. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 78,4 milioane lei, profit de 590.903 lei, datorii de 17,9 milioane lei, cu un număr de 132 de angajați. Nu în ultimul rând, a fost lansată altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de echipamente pentru investigații criminale.

Adauga un comentariu