Economic Local

Trei firme vor să îmbrace polițiștii de frontieră din Iași! Uniformele vor costa 130.000 de euro

Publicat: 02 oct. 2021
Sediul Poliției de Frontieră Iași
Poliția de Frontieră Iași cumpără uniforme pentru angajați

Mai multe costume pentru vară-iarnă vor fi achiziționate de Poliția de Frontieră Iași. La licitația organizată recent au fost depuse trei oferte din partea participanților. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorului cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași a demarat noi achiziții în cadrul programului anual. Recent, a fost demarată licitația privind achiziția mai multor echipamente de protecție pentru sezoanele vară-iarnă. Valoarea estimată a contractului este de 637.000 lei, fără TVA, aproape 130.000 de euro. La procedură au participat 3 societăți: N.G.M. Company SRL (Iași), Invictus Force & Safe SA (Galați), Vladoor Smart SRL (Dolj). Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor.

„Producătorul se va asigura că toate materialele introduse în procesul de fabricație au calitatea impusă de cerințele tehnice și garantează că nu au fost efecte nocive asupra organismului uman. Toate materialele auxiliare trebuie să aibă caracteristicile tehnice referitoare la modificările dimensionale la spălat compatibile cu cele ale materiilor prime de bază. Pentru a dovedi confirmarea materiilor de bază, auxiliarelor și accesoriilor, se vor depune buletine de analiză pentru materiile de bază, auxiliare și accesorii utilizate la confecționarea acestora”, se arată în caietul de sarcini.

Autoritatea contractantă a finalizat și procedura pentru achiziția unei ambarcațiuni.

Uniformele vor fi furnizate în funcție de mărimile polițiștilor

Costumele trebuie să respecte patru tipuri de talie: 186 – 195 cm, 179 – 185 cm, 173 – 178 cm, 166 – 172 cm. Procedura a fost împărțită în două loturi: 650 de costume de iarnă și 650 de costume de vară. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru.

„Costumul de protecție pentru iarnă se realizează din țesătură cu o compoziție fibroasă, tratată hidrofob și se compune din bluză și pantalon, dublat cu material nețesut, termoizolant, matlasat pe țesătură polyester, care este detașabilă. Pe mâneca stângă a bluzei se aplică ecusonul scut și cel semicircular specific Poliției de Frontieră. Costumul este confecționat din țesătură de culoare bleumarin. Bluza se încheie în față cu un fermoar detașabil (cu dinți spiralați și cu un cursor la capăt)”, se mai arată în documentația procedurii.

Poliția de Frontieră va investi într-un sediu nou din comuna Tomești

Recent, Poliția de Frontieră a finalizat altă licitație, pentru construirea unui sediu (sector de poliție) în comuna Tomești, din județul Iași. Contractul a fost câștigat de societatea Elitconstruct SRL, din Vaslui, care a depus o ofertă financiară de 7.222.697 lei, fără TVA, aproape de 1,5 milioane de euro. Societatea este controlată de Bogdan Cioncu, un afacerist care a fost implicat și în administrarea Hotelului „Traian”, din centrul Iașului. Proiectul de investiții presupune construirea mai multor obiective: pavilion administrativ, pavilion garaj (parc auto+depozit), stație alimentare, padoc câini, rezervor apă incendiu, amenajări exterioare (drenaj, sistematizare verticală, alei, spații verzi), rețele exterioare pentru utilități, zid de sprijin, turn de comunicații, dar și montarea unui post de transformare. Noua clădire va avea un regim de înălțime de P+2. Poliția de Frontieră a pus la dispoziție și un contract pentru service auto.

Adauga un comentariu