National

Poliţia pentru Siguranţă Școlară, structură ce va asigura un mediu şcolar sigur în toate unităţile de învăţământ

Publicat: 12 sept. 2020
Poliția pentru Siguranță Școlară asigură un mediu sigur în școli
Poliția pentru Siguranță Școlară

Odată cu debutul anului școlar, Poliția pentru Siguranță Școlară își va începe activitatea. Polițiștii de la această structură vor acționa exclusiv pentru un mediu școlar sigur, pe toate aspectele ce privesc elevii și profesorii.

Rolul structurii Poliţia pentru Siguranţă Școlară

Asigurarea unui mediu școlar sigur, protejat de diferitele forme de manifestare a criminalității, este o prioritatea pentru Poliția Română.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, a fost aprobată înființarea unei structuri de poliție care să participe activ la consolidarea unui climat optim de siguranță în unitățile de învățământ.

Începând de luni, 14 septembrie 2020, polițiștii de la siguranța școlară își vor începe misiunile pentru protejarea elevilor.

„Aceștia vor acționa împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, precum și cu alte instituții și organizații neguvernamentale, într-un efort conjugat, în scopul creării unui mediu sigur atât pentru elevi, cât și pentru personalul din învățământ și implicit pentru societate.”, conform unui comunicat remis de Poliția Română.

Polițiștii de la siguranță școlară vor dezvolta parteneriatul poliție-școală-comunitate, în vederea realizării unui proces educațional antiinfracțional și antivictimal.

„Începând cu acest an școlar, odată cu crearea acestei structuri specializate, în mediul școlar va exista o prezență mult mai mare și mai activă a polițiștilor. De asemenea, o mai bună interacțiune cu elevi, cu familiile acestora și cu profesorii, precum și cunoașterea caracteristicilor socio-demografice din zona unităților de învățământ vor ajuta la prevenirea bullying-ului și a faptelor antisociale.”, potrivit autorităților.

Marcel Vela anunță înființarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunță înființarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Marcel Vela face un apel către tineri să vină cu propuneri pentru funcţionarea Poliţiei pentru Siguranţă Şcolară, structură nou înfiiţată.

„Lumea se schimbă, este într-o perpetuă mişcare, acualele generaţii care sunt pe băncile şcolii au tot felul de provocări şi cred că noi cei maturi avem obligaţii mai mari şi mai importante faţă de voi. (…) Trebuie să vă asigurăm o şansă pentru a avea un drum sigur în viaţă, să vă dă aripi pentru un destin protejat şi să nu fie afectat de fapte antisociale”, spune MarcelVela în mesajul video de pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Afacerilor Interne îi provoacă pe tineri să vină cu propuneri, păreri pentru a îmbunătăţi funcţionarea noii structuri.

„Evident că această structură la început de drum, o provocare pentru toi profesioniştii din MAI are nevoie şi de voi. Vă fac această provocare veniţi cu propuneri, păreri pentru a îmbunătăţi funcţionarea unei astfel de structuri, pentru că voi sunteţi beneficiarii ei”, a precizat Marcel Vela.

Ministrul așteaptă feed-back-ul de la tineri legat de Poliţia pentru Siguranţă Şcolară.

„Îmi doresc foarte mult să primesc în filmările sau în postările voastre păreri sincere şi sugestii pentru noua structură a MAI, unde vor lucra, strict pentru voi, 270 de poliţişti”, scrie Marcel vela în mesajul care însoţeşte filmarea.

Mii de posturi vacante din Poliţia Română vor fi desfiinţate de Marcel Vela

Dacă Marcel Vela vorbește despre înfințarea unei structuri, un comunicat de presă emis de Europol, anunță că Marcel Vela ar ordona desfiinţarea posturilor neocupate.

Demersul făcut de minister este inacceptabil în viziunea Europol şi reprezintă un atac la adresa ordinii şi siguranţei publice. Europol afirma faptul că în aceste momente exista un deficit important de personal şi ca Poliţia Romana ar mai avea nevoie de minim 20.000 de oameni care să li se alăture. Problemele întâmpinate de aceştia sunt în structurile cele mai importante cum ar fi ordinea publică, rutieră, investigaţii criminale, poliţia de frontira, crima organizată.

Comentarii
  • Hai sa nu ii raspundem habarnistului asta.
    Auzi, asta ministru, habar nu stie sa faca o noua structura si „provoaca”, sa i se dea mura in gura.
    Ia nene burtosii si ochelaristii aia de gardieni publici, da, da, aia de „pazesc” pietele si statuile, ia-i pe aia si fa_ti politie scolara, ca poate aia ii sperie pe derbedei.
    Si asa arata ca niste bunicuti, cu par in ureche, gata sa atipeasca pe banci, cu osanza tremuranda. Daca ii pui prin scoli, invata-i sa nu fumeze la buda, sa traga apa si sa nu scrie porcarii pe pereti. „Sa scrie” am zis ? Scuze. Rectific. Sa mazgaleasca zidurile.

Adauga un comentariu