Local

Polițist doborât cu o lovitură în cap la Iași. Agresorii lăsați în libertate de procuror

Publicat: 15 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițist doborât cu o lovitură în cap la Iași. Agresorii lăsați în libertate de procuror

Poliţistul, Gabriel Tăbăcaru în vârstă de 47 de ani domiciliat în Lungani a fost lovit în cap cu o piatră. Acesta intervenea pentru aplanarea unui conflict, în satul Crucea din comună Lungani. A fost necesară intervenţia poliţiştilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale. Agresorul este în vârstă de 33 de ani şi se numeşte Cristi Sandu. Potrivit informaţiilor oferite de Spitalul de Neurochirugie poliţistul se află acum în afara oricărui pericol.

Agresiune asupra unor poliţişti ieşeni în comună Lungani, satul Crucea

Ieri, la ora 16.50 o patrulă a Postului de Poliţie Lungani a fost chemată să intervină pentru aplanarea unui conflict în satul Crucea. Apelul a fost făcut tocmai de cei acuzaţi de izbucnirea scandalului. Agresorii nu au vrut să se potolească şi mai mult decât atât i-au atacat pe poliţişti cu pietre. Astfel, poliţistul Gabriel Tăbăcaru în vârstă de 47 de ani a fost lovit în cap cu o piatră şi a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie pentru investigaţii.

Potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii spitalului, poliţistul nu a suferit leziuni grave fiind în afara oricărui pericol. A fost necesară intervenţia poliţiştilor de la Serviciul de Acţiuni Speciale. S-au tras focuri de armă pentru avertizare și pentru a-i opri pe agresorii de etnie rromă din Crucea. Conform unor surse cel care l-a lovit pe poliţist cu piatra are 33 de ani şi se numeşte Cristi Sandu.

Procurorii sunt la seminar, agresorii în libertate

Dosarul care priveşte această agresiune este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani. În urma unui apel la Parchetul de pe lângă Judecătoria Paşcani s-au solicitat informaţii, dar informațiile primite fac referire la domnul prim-procuror Sebastian Puha care este şi purtător de cuvânt. Acesta ar fi fost plecat împreună cu alţi colegi la un ”seminar” şi nu exista o altă persoană de contact. Sebastian Puha a fost contactat telefonic, însă acesta nu a răspuns. Apelurile au fost efectuate pe telefonul mobil și pe numărul afişat de Parchetul Curţii de Apel Iaşi. Astfel încât s-a putut afla pe cale oficială dacă s-a procedat la reţinerea și arestarea agresorilor.

Potrivit informaţiilor oferite de portalul instanţelor de judecată, Parchetul Paşcani nu a făcut nici o solicitare de arestare ieri şi astăzi. Surse din Poliţie au spus de asemenea că procurorii din Paşcani nu au operat nici o reţinere. Să reamintim cazul din anul 2011 a unui jandarm ce a fost atacat cu sabia la Paşcani, iar parchetul local l-a lăsat pe agresor în libertate. A fost necesară intervenţia Parchetului Curţii de Apel pentru a fi luate măsurile legale.

„Facem cercetări pentru ultraj”

La câteva ore după publicarea informațiilor în presă, Sebastian Puha a ținut să facă unele precizări legate de acest caz. ”Se fac cercetări pentru două infracţiuni de ultraj. Dosarul se află în ancheta proprie la procuror. Dacă procurorul va aprecia că este necesară luarea unor măsuri preventive vi le vom transmite”, a spus Sebastian Puha.

Adauga un comentariu