Local

Polițiștii au fost cu ochii în patru! Controale amănunțite în tot județul Iași. Iată care a fost motivul

Publicat: 06 feb. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Polițiștii au fost cu ochii în patru Controale amănunțite în tot județul Iași. Iată care a fost motivul
Polițiștii din Iași au împărțit amenzi șoferilor care au fost prinși încălcând legea

Polițiștii din Iași au acționat în mai multe zone din municipiu și județ pentru a preveni incidentele din trafic. Mai mulți șoferi au fost trași pe dreapta, iar unii dintre ei au fost sancționați

Poliţiştii Biroului Rutier Iași au acționat pe raza municipiului Iași pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de abaterile comise de pietoni sau conducători auto. În urma abaterilor constatate au fost aplicate 151 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 40.170 de lei, dintre care 13 pentru neacordare de prioritate pietonilor, 11 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare. Polițiștii recomandă pietonilor să sporească atenția, să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, dar şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.  Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care  recomandăm participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice.

Controale în tot județul Iași

Zilele trecute, poliţiştii Serviciului Rutier Iași au acționat pe raza județului pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de viteza excesivă. În acest sens a fost folosită întreaga aparatură radar din dotare. Acțiunile au drept scop creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor și al participanților la traficul rutier. În urma abaterilor constatate au fost aplicate 323 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 202.395 de lei, dintre care 154 pentru viteză.

De asemenea, au fost reținute 20 de permise de conducere și au fost retrase 23 de certificate de înmatriculare. Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care recomandăm participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice.

Controale la Târgu Frumos

Zilele trecute, oamenii legii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Frumos au acționat pe raza orașului pentru prevenirea accidentelor rutiere produse ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză şi depășirilor neregulamentare. Astfel, au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.050 de lei, din care 51 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru depăşiri neregulamentare, iar 65 pentru alte abateri. În același timp, au fost reținute 12 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

De asemenea, un tânăr în vârstă de 19 ani, din judeţul Iaşi, ar fi condus un autoturism în afara localității Târgu Frumos, cu viteza de 145 km/h. Șoferul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.900 de lei şi i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Comentarii
  • Nu asa se previn accidentele ci prin prezenta polițiștilor în zonele periculoase și a mașinilor de politie
    Cei de la sosea ascund mașinile în spatele posturilor în loc sa la lase la vedere UNDE NU-I CAP CE SA CERI

  • Stoian ion tu crezi acum ca ia trimis sa previna ceva ? Sunt trimisi la colecat bani numai sunt bani la buget si numai stiu de unde sa mai scoata

Adauga un comentariu