National

Poliţiştii caută un băiat în vârstă de 10 ani care a dispărut de acasă

Publicat: 12 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poliţiştii caută un băiat în vârstă de 10 ani care a dispărut de acasă
Ionuț are 10 ani și a dispărut din județul Prahova. Polițiștii îl caută pe minor

Conform comunicatului emis de poliţişti, un băiat în vârstă de 10 ani domiciliat în localitatea Cocorăștii Mislii din judeţul Prahova a dispărut de acasă. Aceştia au fost sesizaţi de către părinţii băiatului cu privire la dispariţia acestuia.

Stroescu Ionuț Gabriel, în vârstă de 10 ani a plecat de la domiciliu şi nu s-a întors până în prezent. Oamenii legii au început procedurile de căutare a băiatului. Aceștia speră să îl găsească în cel mai scurt timp posibil iar starea lui de sănătate să nu aibă de suferit

Care sunt semnalentele minorului

Conform descrierii părinţilor, Ionuț era îmbrăcat în pantaloni de trening de culoare neagră, o bluză verde, o geacă de culoare galben-muștar, ghete de culoare neagră, ghiozdan albastru de dimnsiuni mari. Acesta avea o înălţime de 1,35 avea 35 de kilograme, are o constituţie atletică, păr șaten, natură drept, tuns scurt, ochi căprui, față ovală şi are un semn particular la dintele incisiv, acesta fiind spart.

Persoanele care pot oferi detalii despre minor sunt rugate să apeleze numărul unic de urgență 112 sau cea mai apropiată unitate de poliție.

Nu este singurul caz de dispariţie a unor minori în România

Probabil cel mai cunoscut caz de dispariţie este cazul lui Sebi, băiatul în vârstă de 7 ani. Acesta a dispărut la începutul lunii ianuarie 2021, dintr-o zonă din Arad. Oamenii legii au început o operaţiune amplă de căutări care s-au întins pe parcursul a mai multor săptămâni.

Totuşi, căutările nu au dus la niciun rezultat favorabil. După săptămâni întregi de căutări acestea au fost sistate, presupunându-se că Sebi a decedat. De altfel, polițiștii au demarat și o anchetă în acest caz. Părinții copilului considerau că baiatul este pur și simplu furat de acasă.

Adela Orădan, mama copilului: „Este strigător la cer prin ce trec, nu îmi vine să cred ce trăiesc. Nu pot pune capul pe pernă că pruncul meu nu este în casă. Cineva l-a furat, pentru că nu este nicio urmă de el. Au căutat atâția polițiști, jandarmi aici, pe hotar, se găsea ceva. Care l-a furat îl rog din tot sufletul să mi-l aducă, să vină cu el.”

De altfel, pe o altă pată pe activitatea oamenilor legii este şi cazul Luizei Melencu şi a Alexandrei Măceșanu. Anchetă în acest caz bate pasul pe loc iar oamenii legii au făcut un cumul de greşeli care i-a îndemnat pe unii să creadă că cele două fete sunt în viață.

La nivel de județul Iași au fost dispărute mai multe persoane

De la începutul anului 2021, la nivelul județului Iași au dispărut mai multe persoane. Totuși, acestea au fost găsite în viață. Ultimul caz de persoană dispărută la Iași s-a produs în cursul zilei de 10 martie atunci când un bărbat care tocmai fusese operat a plecat din spitalul în care era internat. În cele din urmă bărbatul a fost găsit teafăr si nevătămat.

Majoritatea persoanelor dispărute se confruntă cu disfuncții de ordin psihologic sau au diverse traume le împing la un asemenea gest reprobabil.

Adauga un comentariu