Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Reprezentanții mai multor societăți comerciale au fost sancționați

Publicat: 21 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Reprezentanții mai multor societăți comerciale au fost sancționați
Polițiștii din Iași am împărțit amenzi celor care nu respectă regulile impuse în această perioadă

Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale, în tot județul, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Mai multe persoane au fost sancționate, iar acțiunile de control vor continua și în perioada următoare

În ultimele zile, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate, în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. La activitățile desfășurate în cele patru zile au participat peste 650 de politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului.

Sute de societăți comerciale au fost verificate de către oamenii legii

Astfel, au fost verificate 380 de societăți comerciale, iar pentru abaterile constatate pe parcursul acțiunilor au fost aplicate 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 4.500 de lei, dintre care patru pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 43 la Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și a liniștii publice, iar restul pentru alte abateri.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Oamenii legii au găsit nereguli în urma controalelor efectuate

La controalele anterioare, desfășurate de autoritățile ieșene, au fost identificate două societăți comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor la care face referire Legea nr. 55/2020 art. 5. (3) / Anexa nr. 3 la H.G. 394/2020. Astfel, au fost date 21 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. A fost dată o amendă pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor, privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese. De asemenea, polițiștii au dat 215 amenzi, conform Legii nr. 61/1991, în valoare totală de 71.840 de lei, pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială.

Un ospătar de la o terasă din municipiul Iași a fost amendat, deoarece a servit clienții fără a respecta măsurile individuale de protecție

Un bărbat de 31 de ani a fost amendat, deoarece nu a respectat măsurile individuale de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei COVID-19, nepurtând masca de protecție în incinta unei societăți comerciale, din municipiul Iași.
De asemenea, un bărbat de 50 de ani, ospătar la o terasă din municipiul Iași, a fost amendat, deoarece a servit clienții fără a respecta măsurile individuale de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei de COVID-19, nepurtând masca de protecție. Totodată, un bărbat de 29 de ani a fost amendat, deoarece nu a respectat măsurile de protecție pentru limitarea efectelor răspândirii pandemiei de COVID-19, nepurtând masca de protecție în incinta unei societăți comerciale din municipiul Pașcani. În plus, administratorul unei societăți comerciale, din comuna Popricani, a fost amendat, întrucât, în urma controlului efectuat la acea societate comercială, au fost identificate șase persoane la aceeași masă, care nu respectau distanțarea socială.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare socială

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea socială. În Iași, terasele sunt deschise, dar, în unele cazuri, aceste măsuri nu sunt respecate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea, pot primi sancțiuni contravenționale, iar, în unele cazuri, se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cea mai bună metodă de a evita infectarea este distanțarea socială și igiena.

Adauga un comentariu