Eveniment-Social

Polițiștii din Iași au stat cu ochii pe șoferii vitezomani. Mai multe persoane au fost amendate, iar unele au rămas fără permisul de conducere

Publicat: 26 mai 2020
polițiști strada
În fiecare zi polițiștii ieșeni sunt prezenți pe străzile din județ pentru a preveni accidentele rutiere

Polițiștii din Iași au efectuat mai multe controale în județ pentru a depista șoferii vitezomani. Mai multe persoane au fost amendate, iar unele au rămas fără permisul de conducere. Polițiștii au tras pe dreapta mai multe autoturisme pentru a le verifica. Nu au scăpat nici agenții economici și nici cei care transportă mărfuri

În fiecare zi, polițiștii rutieri din Iași sunt prezenți pe străzile din județ. Astfel, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 598 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 259.377 de lei, dintre care 296 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 8 pentru depășiri neregulamentare și 294 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 86 de permise de conducere, dintre care 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 8 pentru depășiri neregulamentare și 8 pentru alte abateri. De exemplu, o femeie de 45 de ani, din județul Iași, a fost sancționată contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un autoturism, în municipiul Iași, cu viteza de 102 km/h, control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Și un tânăr de 23 de ani a fost sancționat contravențional, cu amendă, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a condus un autoturism, pe DN 28 A, în localitatea Costești, cu viteza de 86 km/h, control radar, sectorul de drum fiind limitat la 30 km/h.

O femeie a fost amendată de polițiști pentru că desfășura activități de comerț, fără a avea lista de prețuri afișată

Zeci de autoturisme au fost trase pe dreapta pentru control de către oamenii legii. Așadar, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Iași și Secției nr. 1 Poliție Rurală Iași au acționat pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică, prevenirea accidentelor rutiere și combaterea faptelor de comerț ilicit. În cadrul acțiunii au fost verificate 12 societăți comerciale și au fost controlate 21 de autovehicule, fiind legitimate 42 de persoane. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.640 lei, dintre care 7 conform O.U.G. nr. 195/2002, 6 conform Legii nr. 12/1990 și două conform H.G. nr. 984/2005.

De asemenea, a fost reținut un permis de conducere. De exemplu, o femeie de 58 de ani, din comuna Schitu Duca, a fost sancționată contravențional, cu amendă, în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a desfășurat activități de comerț, fără a avea lista de prețuri afișată pentru produsele expuse pentru vânzare. Și un bărbat de 39 de ani, din județul Vaslui, a fost sancționat contravențional, cu amendă, în cuantum de 1.500 de lei, conform H.G. nr. 984/2005, deoarece a fost depistat în timp ce transporta două bovine, cu o autoutilitară, pe DN 24, fără a deține documentele prevăzute de legislația în vigoare.

Adauga un comentariu