International

Polițiștii i-au luat butelia de oxigen unei paciente COVID pentru a salva un VIP, în India! – VIDEO

Publicat: 01 mai 2021
Femeie in genunchi pe strada in India
Polițiștii au făcut un gest șocant. I-au confiscat unei paciente propria butelie de oxigen

Polițiștii au făcut un gest șocant. I-au confiscat unei paciente propria butelie de oxigen. India trece prin momente foarte grele din cauza valului doi al pandemiei de coronavirus, iar dubla mutație a virusului SARS-CoV-2 pune o mare presine pe sistemul de sănătate, dar, în special pe pacienți.

Doar pe 29 aprilie au fost raportat 386.555 de cazuri noi de îmbolnăvire.

Polițiștii i-au luat butelia de oxigen unei paciente COVID pentru a salva un VIP, în India

Spitalele cedează presiunii bolnavilor în stare gravă care vin într-un număr cât mai mare pentru a se trata. Mulți dinte ei primesc îngrijire chiar în fața spitalelor, asta, bineînțeles dacă vin de acasă cu propriile butelii de oxigen, căci țara se confruntă cu o gravă criză de oxigen în unitățile medicale.
Un caz absolut șocant, care a lăsat fără cuvinte o lume întreagă, a avut loc în urmă cu puțin timp în India.

Polițiștii i-au confiscat unei pacienițe cu grave probleme respiratorii propria butelie de oxigen. Totul s-a întâmplat sub privirile stupefiate ale celorlalți bolnavi, medicilor care-i îngrijeau și a rudelor lor. Fiul femeii, un tânăr de doar 22 de ani, a îngenuncheat în fața oamenilor legii și i-a implorat să nu-i ia mamei sale butelia, căci altfel nu va mai avea o șansă la viață. Întreg momentul a fost filmat, iar imaginile au făcut înconjurul lumii.

„Viața mamei mele nu este suficient de valoroasă?”

Fiul pacientei care se afla în stare gravă ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2 i-a implorat disperat pe oamenii legii să nu-i ia butelia. A plâns, a îngenuncheat în fața lor și le-a spus că „ Mama va muri dacă îi luați butelia cu oxigen”. Se pare că polițiștii ar fi luat această decizie radicală pentru că o personalitate „importantă” ar fi avut nevoie, de asemenea, de oxigen.

„Viața mamei mele nu este suficient de valoroasă?”, a continuat Anmol Goyal, tânărul de 22 de ani.

Potrivit relatărilor băiatului în presa locală, polițiștii i-ar fi „confiscat” femeii butelia de oxigen pentru a salva un „VIP”. Fiul bolnavei COVID susține că mama lui va muri în lipsa dispozitivului pe care l-a obținut cu greu. Buteliile de oxigen lipsesc cu desăvârșire din spitale, iar rudele bolnavilor trebuie să se descurce cum pot. Astfel, majoritatea apelează la piața neagră, unde o astfel de butelie ajunge să cste chiar și 600 de dolari.

„Doctorul a zis că oxigenul este singurul lucru care o poate ajuta și i-a fost luat”, a declarat în presa locală Anmol Goyal, fiul femeii căreia polițiștii i-au luat butelia.

Bolnava a murit la două ore după ce oamenii legii i-au luat butelia de oxigen. Cum se apără șeful poliției

Femeia a murit la scurt timp după ce polițiștii i-ar fi luat butelia de oxigen pe care i-au dat-o unui VIP, pentru a-i salva viața. Șeful Poliției din Agra spune că oamenii legii ar fi luat dispozitivul doar pentru a-l reumple.

„Era o butelie goală care a fost luată din spital ca să fie umplută. Acum trei zile a fost o criză de oxigen în zonă și am ajutat pacienții cu umplerea buteliilor. Această persoană plângea deoarece le cerea polițiștilor să îl ajute cu o butelie de oxigen”, a declarat Rohan Botre, șeful poliției din Agra.

Comentarii
  • Erau niste genii prin presa acum cateva luni care dadeau ca si exemplu India ca ce destepti sunt ei si ce prosti suntem noi ca ei au in farmacii o punguta cu medicamente si daca ai covid hop le iei si gata .. si noi ce prosti suntem ca nu avem asa ceva .. unde sunt geniile respective acum? Nu au nimic de zis?

Adauga un comentariu