Local

Polițiștii ieșeni au rămas uimiți când au văzut ce alcoolemie avea acest bărbat! Șoferul a spus că a băut doar jumătate de litru de vin de casă

Publicat: 18 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii ieșeni au rămas uimiți când au văzut ce alcoolemie avea acest bărbat Șoferul a spus că a băut doar jumătate de litru de vin de casă
Un ieșean a fost pedepsit după ce a fost acuzat că a urcat băut la volanul unui autoturism

Un șofer a fost prins băut la volan de către polițiștii ieșeni. În urma incidentului, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani l-au condamnat recent pe Constantin Artenie la 2 ani și 3 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Anchetatorii au spus că șoferul avea o alcoolemie ridicată, dar la audieri el a susținut că ar fi băut doar 500 de mililitri de vin de casă.

„Inculpatul Constantin Artenie va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Consiliului Local Târgu Frumos, județul Iaşi, sau al oricărei instituții aflate în subordinarea acestuia”, au precizat magistrații ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Polițiștii ieșeni, uimiți când au văzut ce alcoolemie avea șoferul

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Constantin Artenie a început pe data de 8 februarie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pașcani l-au trimis în judecată pe angajatul SC Delgaz Grid SA din Târgu Frumos, sub acuzația de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„În fapt, s-a reţinut că, pe data de 19 iulie 2021, la ora 16:38, inculpatul a condus autoutilitara marca Nissan pe mai multe drumuri publice din orașul Târgu Frumos, având o concentrație de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv o alcoolemie în sânge de 2,40 grame la mie alcool pur în sânge – la prima probă – și, respectiv, 2,20 grame la mie alcool pur în sânge – la a doua proba”, au afirmat anchetatorii.

Constantin Artenie a spus că a băut doar 500 de mililitri de vin de casă

În ziua respectivă, agenții din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos – Rutier, aflați în serviciul de patrulare și supraveghere a traficului, au observat că, la o intersecție, o autoutilitară marca Nissan a pătruns fără ca șoferul acesteia să se asigure. După ce șoferul autoutilitarei a virat la stânga pe strada Buznei, agenții care porniseră în urmărirea ei au observat că, la intersecția acestei străzi cu strada 22 Decembrie, nu a mai reușit să efectueze un alt viraj la stânga, oprind motorul vehiculului. Agenții au pus în funcțiune semnalele acustice și luminoase ale mașinii din dotare și au procedat la identificarea șoferului care era singur în vehicul.

La audieri, ieșeanul Constantin Artenie a fost de acord să dea declaraţie şi a recunoscut săvârşirea faptei pentru care s-a dispus trimiterea sa în judecată, solicitând ca judecata să se desfăşoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, potrivit procedurii în cazul recunoaşterii învinuirii. Acesta a mai declarat că, în ziua respectivă, între orele 16.00 și 16:30, a consumat cantitatea de 500 de mililitri de vin de casă la un bar situat pe strada Buznei.

Acum, individul care i-a uimit pe polițiștii ieșeni a fost pedepsit.

Adauga un comentariu