Local

Polițiștii ieșeni, în alertă! Armă cu alice, fără documente, descoperită asupra unui bărbat! Individul, care nu are permis de port-armă, a ridicat din umeri: „Nu știam că trebuie să o declar!” (Exclusiv)

Publicat: 10 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Polițiștii ieșeni în alertă Armă cu alice fără documente descoperită asupra unui bărbat Individul care nu are permis de port-armă a ridicat din umeri Nu știam că trebuie să o declar Exclusiv
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat în vârstă de 41 de ani, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tentativă de contrabandă

Un bărbat cu dublă cetățenie (româno-moldoveană) s-a ales cu un dosar penal, după ce a fost prins cu o armă. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Climisin (41 de ani), pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tentativă de contrabandă

Polițiștii ieșeni au intrat în alertă! O armă neletală cu alice, fără denumirea fabricantului, fără model și fără serie, găsită asupra unui bărbat cu dublă cetățenie (româno-moldoveană)! Individul, care nu are permis de port-armă, a ridicat din umeri:

„Nu știam că trebuie să o declar!”

Acum, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Alexandru Climisin (41 de ani), pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tentativă la contrabandă. Urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații ieșeni vor asculta ce au de spus anchetatorii și bărbatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Alexandru Climisin, acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tentativă de contrabandă

Anchetatorii ieșeni au precizat că Alexandru Climisin a intrat în vizorul lor în urmă cu mai bine de 3 ani.

„În cauză s-a reținut că, pe data de 16 octombrie 2017, în jurul orei 16:30, inculpatul s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni cu un autoturism marca Dacia Duster, având în portbagaj și încercând să introducă pe teritoriul României o armă neletală cu aer comprimat cu alice, de calibru 4,5 mm. Arma nu avea denumirea fabricantului, a modelului sau alte mențiuni, fiind în stare de funcționare. Mai mult, inculpatul nu avea autorizația necesară pentru port sau deținere în ceea ce privește arma respectivă, conform dispozițiilor articolului 4, alineatul 3, din Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Bărbatul a recunoscut fapta în fața anchetatorilor ieșeni

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au afirmat că Alexandru Climisin a fost audiat în Republica Moldova.

„Inculpatul, având dublă cetățenie, română și moldovenească, a fost audiat prin comisie rogatorie în Republica Moldova. Acesta a recunoscut fapta și a declarat că nu avea cunoștință despre faptul că arma deținută trebuia declarată la intrarea pe teritoriul României și că trebuia să dețină acte de proveniență. Precizăm că toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”, a adăugat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Acum, urmează ca magistrații din cadrul Judecătoriei Iași să decidă ce se va întâmpla cu bărbatul cu dublă cetățenie, acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și tentativă de contrabandă. De remarcat este faptul că, în ultimii ani, oamenii legii au descoperit tot mai multe astfel de cazuri, în care diverse persoane au încercat să treacă arme peste frontieră.

Adauga un comentariu