Eveniment-Social

Polițiștii împart amenzi în stânga și în dreapta pentru nerespectarea regulilor impuse în lupta cu COVID-19

Publicat: 16 apr. 2021
În urma controalelor, oamenii legii au împărțit zeci de sancțiuni contravenționale
Polițiștii ieșeni, în timpul unor controale desfășurate pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile legate de COVID-19

În fiecare zi, oamenii legii verifică modul în care sunt respectate măsurile impuse de COVID-19. Astfel, polițiștii au verificat 51 de societăți comerciale și 317 obiective și locații de interes, fiind legitimate 1.360 de persoane. Ca urmare a abaterilor constatate în urma acestor controale, au fost date, în total, 52 de amenzi în valoare de aproximativ 6.000 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție

Polițiștii au desfășurat noi acțiuni în județul Iași pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei de COVID-19. Au fost desfășurate noi acțiuni punctuale, pe raza județului Iași, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei de COVID-19. Astfel, polițiștii, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au acționat pe raza întregului județ, acțiunile vizând, în special, verificări la obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat. În acest context, polițiștii au verificat 51 de societăți comerciale și 317 obiective și locații de interes, fiind legitimate 1.360 de persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate în urma acestor controale, au fost date, în total, 52 de amenzi în valoare de aproximativ 6.000 de lei, toate pentru nepurtarea măștii de protecție. Polițiștii și celelalte instituții cu atribuții în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars-CoV-2.

Controalele vor continua în perioada următoare în tot județul Iași

Polițiștii au făcut și vor mai face controale în toate zonele din județ. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași au transmis câteva recomandări care trebuie respectate în perioada aceasta.

„Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur. Reamintim că, în conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.13/31.08.2020, portul măștii de protecție este obligatoriu pe raza întregului județ, inclusiv în spațiile deschise, sancțiunea pentru această abatere fiind cuprinsă între 500 și 2.500 de lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Iași.

În continuare trebuie respectate măsurile de distanțare fizică

În urma pandemiei de coronavirus, cetățenii trebuie să respecte mai multe reguli, printre care și distanțarea fizică. În Iași terasele sunt deschise, iar în unele cazuri aceste măsuri nu sunt respectate. De aceea, oamenii legii continuă să desfășoare acțiuni de control și în următoarea perioadă. Cei care sunt prinși încălcând legea pot primi sancțiuni contravenționale, iar în unele cazuri se poate ajunge până la deschiderea unui dosar penal. Până în acest moment, cele mai bune metode de a evita infectarea sunt distanțarea fizică și igiena.

Comentarii
  • Si cine crezi ca e atat de fraier incat sa le plateasca? mai lasati-ne in pace cu mastile voastre…nu putem deloc respira prin ele…
    mergeti si ridicati masinile parcate ilegal sau pe avarii ce incurca circulatia…

Adauga un comentariu