Local

Polițiștii și jandarmii au tras zeci de focuri de armă pentru a-l opri! Culmea, șoferul nu era băut și nici drogat! Tânărul care a pus pe jar oamenii legii din Iași suferise o criză sentimentală!

Publicat: 16 nov. 2020
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe un tânăr acuzat de ultraj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice
Momentele în care Ionel Bogdan Sitaru a fost oprit de oamenii legii

Un tânăr care a pus pe jar polițiștii și jandarmii din Iași a fost trimis în judecată. Ionel Bogdan Sitaru a fost oprit în trafic după ce oamenii legii au tras zeci de focuri de armă. Individul este acuzat acum de ultraj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce a suferit o criză sentimentală

Polițiștii și jandarmii au tras zeci de focuri de armă pentru a-l opri! Culmea, șoferul nu era băut și nici drogat! Tânărul care a pus pe jar oamenii legii din Iași suferise o criză sentimentală!
La finele săptămânii trecute, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe Ionel Bogdan Sitaru. Acuzațiile aduse de anchetatori în cazul acestuia sunt cele de ultraj, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, magistrații vor asculta ce au de spus toate părțile implicate pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Zeci de focuri de armă trase de oamenii legii pentru a-l opri pe Ionel Bogdan Sitaru

Ionel Bogdan Sitaru a intrat în vizorul oamenilor legii în urmă cu câteva săptămâni. Tânărul se afla la volanul unui automobil și a refuzat să oprească la semnalele anchetatorilor. Acesta a fost urmărit prin tot orașul, iar polițiștii și jandarmii au tras aproape 40 de focuri de armă până să-l prindă.
Surse judiciare au declarat atunci că, după ce a fost oprit, tânărul a fost testat. Nu mică le-a fost mirarea oamenilor legii să constate că Ionel Bogdan Sitaru nu consumase nici alcool, nici stupefiante. Asta, deoarece, inițial, toată lumea credea că acesta a încercat să scape pentru că avea ceva de ascuns. Nu a fost, însă, așa. Acesta avea toate actele în regulă și nu se afla sub influența vreunei substanțe interzise.

Nu s-a găsit vreo urmă de substanță interzisă în probele biologice recoltate

Probele biologice au fost recoltate, acestea fiind analizate la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași. Surse din cadrul anchetei au precizat că tânărul nu se afla sub influența stupefiantelor. Specialiștii nu au găsit în probele recoltate nici urmă de drog. Surse judiciare au mai precizat că Ionel Bogdan Sitaru avea probleme sentimentale. În seara respectivă, tânărul ar fi făcut o astfel de criză și de aceea ar fi reacționat așa. Cei care au discutat cu el au afirmat că, în trecut, bărbatul ar fi trecut printr-un divorț, iar asta l-ar fi afectat enorm.

De unde a izbucnit scandalul pe străzile din Iași

Totul avea să înceapă pe 6 septembrie 2020, în jurul orei 3:00, în cartierul Tătărași. Polițiștii de la Secția IV au observat un autoturism care staționa, având luminile de avarie aprinse. Oamenii legii au mers la șofer să vadă dacă are vreo problemă. Din acel moment lucrurile au scăpat de sub control. Polițiștii au observat că tânărul părea să fie sub influența alcoolului. Atunci, oamenii legii au încercat să-i scoată cheile din contact pentru a nu produce vreun accident în trafic. Nu au reușit, iar tânărul a demarat în trombă.

Imediat, oamenii legii au dat alarma și au anunțat toate patrulele. Kilometri întregi au gonit mai multe echipaje după tânărul teribilist. Din cauză că acesta nu a vrut în niciun fel să oprească, polițiștii au început să tragă cu arma din dotare. Zeci de focuri de armă au fost trase. Atât polițiștii, cât și jandarmii au tras cu pistoalele din dotare, iar, într-un final, tânărul a fost oprit. Din cauza vitezei și din cauza avariilor suferite de autoturism, tânărul a pierdut controlul și s-a izbit de un stâlp. Povestea nu s-a terminat însă aici. A coborât din mașina avariată și a luat-o la fugă. Ulterior, el a fost prins de polițiști și dus la audieri.

Comentarii
Adauga un comentariu