Titlurile zilei

Scene de război pe străzile Iașului! S-au tras aproape 40 de focuri de armă după un șofer teribilist! El este tânărul care a pus duminică dimineață poliția pe jar

Publicat: 07 sept. 2020
Polițiștii au tras zeci de focuri de armă ca să-l oprească pe individ
Au fost scene de război pe străzile Iașului după ce un tânăr teribilist a fugit de polițiști

Scene incredibile surprinse pe străzile Iașului. Un tânăr a fost urmărit de polițiști kilometri întregi după ce a refuzat să respecte semnalele polițiștilor. Zeci de cartușe au fost trase de oamenii legii în aer și înspre autoturismul în care se afla șoferul teribilist. Nu se știe nici până acum de ce a ales tânărul să reacționeze așa. El nu se afla sub influența băuturilor alcoolice și avea toate actele în regulă

Scene de război pe străzile Iașului. Zeci de minute polițiștii și jandarmii au gonit prin oraș pe urmele unui tânăr teribilist. Totul avea să înceapă în jurul orei 3:00 în zona Tătărași. Polițiștii de la Secția 4 au observat un autoturism care staționa având luminile de avarie aprinse. Oamenii legii au mers la șofer să vadă dacă are vreo problemă. Din acel moment lucrurile au scăpat de sub control. Surse din cadrul anchetei au precizat că polițiștii au observat că tânărul nu se exprimă coerent și părea să fie sub influența alcoolului. Atunci, polițiștii au încercat să-i scoată cheile din contact pentru a nu produce vreun accident în trafic. Nu au reușit, iar tânărul a demarat în trombă.

Tânărul teribilist a gonit după ce polițiștii au ajuns lângă mașina lui

Imediat oamenii legii au dat alarma și au anunțat toate patrulele. Kilometri întregi au gonit mai multe echipaje după tânărul teribilist. Din cauză că acesta nu a vrut în niciun fel să oprească, polițiștii au început să tragă cu arma din dotare. Zeci de focuri de armă au fost trase duminică dimineața la Iași. Atât polițiștii, cât și jandarmii au tras cu pistoalele din dotare, iar într-un final, tânărul a fost oprit. Din cauza vitezei și din cauza avariilor suferite de autoturism, tânărul a pierdut controlul și s-a izbit de un stâlp. Povestea nu s-a terminat însă aici. A coborât din mașina avariată și a luat-o la fugă. Ulterior a fost prins de polițiști și dus la audieri.

Ionel Bogdan Sitaru nu se afla sub influența băuturilor alcoolice

Ieri, tânărul a stat câteva ore de vorbă cu polițiștii. Oamenii legii l-au testat cu aparatul alcooltest, însă rezultatul a fost negativ. Având în vedere comportamentul ciudat al tânărului, polițiștii l-au dus la spital pentru a afla dacă acesta se afla sau nu sub influența unor substanțe interzise. De precizat este faptul că la spital Ionel Bogdan Sitaru a primit și câteva îngrijiri medicale.

„Un bărbat în vârstă de 33 de ani a ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului «Sfântul Spiridon», având o contuzie de umăr drept, plagă înțepată umăr stâng, traumatism cranio-cerebral, contuzii și escoriații. Nu a avut leziuni care să necesite internare în spitalul nostru, de aceea a fost redirecționat către spitalul de Neurochirurgie”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Totuși, individul a avut noroc. Aproape 40 de gloanțe au trecut pe lângă el.

Procurorii ieșeni fac cercetări în urma incidentului din trafic

Tânărul s-a ales cu un dosar penal și este bănuit de comiterea infracțiunii de ultraj pentru că ar fi vrut să intre de mai multe ori în mașinile de poliție.

„În urma incidentului din noaptea de 5 spre 6 septembrie 2020, a fost înregistrat un dosar de cercetare penală la noi, fiind înregistrat un alt dosar, în paralel, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar. Asta, deoarece una dintre părțile implicate are funcția de jandarm, fiind vorba despre o funcție militară. Însă actele de urgență au fost făcute de către un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași. Totuși, noi ne vom declina competența către Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, care urmează a decide ce se va întâmpla în continuare”, a declarat ieri Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, în cazul în care într-un incident sunt implicați atât militari (persoane cu grad militar), cât și civili, competența de soluționare a dosarului îi revine Parchetului civil care are același grad cu Parchetul Militar. Astfel, urmează ca procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași să hotărască dacă se impune vreo măsură preventivă în acest caz.
Adauga un comentariu