Local

Poliţistul local Tiberiu Cebotaru acuzat că a violat o fetiţă de 11 ani a fost arestat pentru 30 de zile

Publicat: 27 apr. 2023
_____ Vizualizări 6 Comentarii
Poliţistul local Tiberiu Cebotaru acuzat că a violat o fetiţă de 11 ani a fost arestat pentru 30 de zile
Poliţistul local Tiberiu Cebotaru

Tiberiu Cebotaru acuzat de agresiune și violarea unei fetițe de 11 ani a fost arestat pentru 30 de zile. Bărbatul a fost reținut miercuri, 26 aprilie, pentru acuzații de viol, agresiune sexuală și exercitarea unei profesii fără drept.

Plângerea pe numele său a fost înregistrată în data de 29 martie 2023, dar se referă la fapte petrecute în toamna anului trecut.

„La data de 25.04.2023, o persoană de gen masculin a dobândit calitatea de suspect, sub aspectul comiterii infracțiunilor anterior menționate, constând, în esență, în următoarele: în perioada septembrie-octombrie 2022, persoana de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere psihică și fizică (amenințare cu un cuțit) în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeași persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor. Totodată, acesta ar fi oferit cursuri de echitație, deși nu deținea niciun fel de autorizație în acest sens”, se spune în comunicatul autorităților.

Ce a transmis avocata lui Tiberiu Cebotaru

Alexandra Cioată, avocata polițistului local din Iași a transmis detalii despre cazul lui Tiberiu Cebotaru acuzat de agresiune și violarea unei fetițe de 11 ani.

„Clientul meu susţine că este nevinovat. Sunt mărturii de la martori, în special de la partea vătămată şi de la o prietenă de aceeaşi vârstă. În principal sunt aceste mărturii, există şi un raport medical care nu confirmă raportul sexual pentru că victima are un himen complezant, în limbaj popular elastic. Adică s-ar fi putut întâmpla sau nu s-ar fi putut întâmpla în acelaşi timp. În acest moment, inculpatul este dispus să dea proba poligraf, ceea ce îmi creează şi mie convingerea că este nevinovat. Considerăm că sunt la dosar probe construite având în vedere că în esenţă este vorba despre un contract civil, o răzbunarea din partea familiei cu privire la vânzarea unui cal. Calul nu are nicio legătură cu agresiunea sexuală, ci cu contractul. Sunt neînţelegeri cu privire la nişte sume de bani şi la vânzarea acestui cal care nu s-a mai realizat într-un final. Inculpatul susţine că motivul acestei răzbunări este acest contract civil încheiat între părţi.

Eu nu cunosc aspecte de unde s-a ajuns la aceste acuzaţii. Fetiţa a făcut cursuri de aproximativ doi ani, venea doar în sezonul cald pentru că în sezonul rece nu se călăreşte. Nici noi nu ştim ce s-a întâmplat. Şi noi ne punem aceleaşi întrebări de ce după atâta timp s-a înaintat o plângere. Clientul meu a fost reţinut 24 de ore. La percheziţii au fost ridicate mai multe obiecte (laptop, telefon), dar nu s-au găsit probe care să-l învinuiască la acest moment. Sunt suspiciuni rezonabile având în vedere declaraţiile de la martori”, a transmis Alexandra Cioată, avocata polițistului local acuzat de viol.

Comentarii
Adauga un comentariu