National

Pompierii români, care ajută la stingerea incendiilor din Grecia, vor fi cazați gratuit în insula Thassos vara viitoare

Publicat: 10 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pompierii români care ajută la stingerea incendiilor din Grecia vor fi cazați gratuit în insula Thassos vara viitoare
România a trimis 108 pompieri. Cei care intervin la incendiile de pădure din Grecia sunt din: județele Argeș, Alba, Hunedoara, Bihor, Sălaj, Dâmbovița, Dolj, Teleorman, Călărași, Buzău, Brașov, Prahova

Pompierii români, care ajută la stingerea incendiilor din Grecia, vor fi cazați gratuit în locaţii turistice din insula Thassos vara viitoare. Anunțul a fost făcut de municipalitatea Thassos, în cooperare cu Asociaţia Hoteliers Thassos şi Federaţia Camerelor.

”Municipalitatea Thassos, în cooperare cu Asociaţia Hoteliers Thassos şi Federaţia Camerelor, oferă pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor forestiere din statul elen, cazare gratuită timp de două zile în vara anului următor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Municipalităţii din Thassos.

Pompierii români, cazați gratuit în insula Thassos vara viitoare

Grecia a solicitat ajutorul armatei, pentru a lupta cu flăcările, iar state precum Elveţia, Spania, Franţa şi Egipt au trimis avioane care să sprijine eforturile autorităţilor elene de a stinge flăcările.

România a trimis 108 pompieri. Cei care intervin la incendiile de pădure din Grecia sunt din: județele Argeș, Alba, Hunedoara, Bihor, Sălaj, Dâmbovița, Dolj, Teleorman, Călărași, Buzău, Brașov, Prahova.

”Mulţumesc întregului departament de pompieri şi tuturor pompierilor pentru eforturile continue şi de mai multe zile de a stinge incendiile şi de a proteja zonele sensibile. Mulţumim în mod special forţelor din alte ţări care ajută şi de aceea încercam să contribuim”, a transmis primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, pe aceeaşi pagină de Facebook.

Convoiul format din maşinile de intervenţie şi suport care a plecat cu 108 pompieri salvatori din România a ajuns sâmbătă în Atena. Prima misiune a salvatorilor români a avut loc duminică, pe insula Evia.

Pompierii români, lăudați după prima intervenție într-una dintre cele mai afectate zone din Grecia

Duminică, 8 august, pompierii români au intervenit, pentru prima dată, într-o misiune în Grecia. Aceștia au fost lăudați pentru organizare, determinare și curaj.

Aceștia au intervenit în zona Spathari, pe insula Evia, printre cele mai afectate de incendii, unde localnicii au fost evacuați de pe plajă cu bărcile și unde, în mod aproape miraculos, o biserică a scăpat de flăcări.

„La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.”, arată fines.gr

În relatarea publicată de fimes.gr, pompierii români au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. Totodată, s-au mutat pe drumuri izolate, pentru a nu obstrucționa circulația.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu obstrucționa circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se menționează în relatarea publicată de fimes.gr.

Flăcările continuă să mistuiască Grecia. Aproape 35 de mii de hectare de vegetație au fost făcute scrum, iar bătălia nu pare să se apropie de final. Viceministrul grec al Protecției Civile a anunțat că „bătălia continuă”, în timp ce premierul a vorbit despre „o vară de coșmar”.

Adauga un comentariu