Sanatate

Poți rămâne însărcinată după ciclu imediat: Vești îngrijorătoare de la specialiști!

Publicat: 03 sept. 2021
grafică femeie însărcinată
Femeile cu un ciclu regulat cu durată între 28 și 32 de zile sunt în perioada fertilă în oricare dintre zilele 11 și 21

Femeile care își dores csă să rămână însărcinate vor să știe care este perioada fertilă a ciclului menstrual, pentru a crește șansele ca raporturile sexuale să ducă la o sarcină. Cele care vor să evite însă acest lucru sunt interesate dacă poți rămâne însărcinată după ciclu imediat.

Răspunsurile medicilor specialiști nu pot fi dătătoare de mari speranțe nici pentru unele nici pentru celelalte deoarece nu există o eficiență de 100% în asemenea cazuri.

În medie, femeile cu un ciclu regulat cu durată între 28 și 32 de zile sunt în perioada fertilă în oricare dintre zilele 11 și 21. În cazul femeilor cu un ciclu regulat de 28 zile pot fi potențial fertile în zilele 8-15 ale ciclului menstrual. Pentru femeile cu ciclu neregulat, perioada fertilă este cu atât mai greu predictibilă.

Intervalul de timp al ciclului menstrual cu cea mai mare probabilitate ca în urma unui raport sexual să rezulte o sarcină paortă denumirea de fereastră fertilă. Potrivit speciliaștilor în domeniu, această fereastră fertilă are o durată de 6 zile, începând cu 5 zile înaintea ovulației și terminându-se în ziua ovulației. Potrivit statisticii, cele mai fertile zile sunt începând cu 2 zile anterior și în ziua ovulației.

femeie însărcinată

Poți rămâne însărcinată după ciclu imediat: Ce spun medicii

Medicii ginecologi sunt  de părere că cele mai mari șanse pentru a rămâne însărcinată sunt cu 12-14 zile înainte de menstruație. Astfel, trebuie avut în vedere faptul că limita este de 12-14 zile înainte de ciclul menstrual. Asta nu înseamnă că nu poți rămâne însărcinată înainte de menstruație și cu 10 zile.

În cazul în care ciclul este mai scurt de 28 de zile, iar menstuația durează mai mult de trei zile, atunci se poate rămâne însarcinată și imediat după această perioadă.

femeie însărcinată

Mai mult, se poate rămâne însărcinată și în cazul unui contact sexual neprotejat și în perioada de menstruație. Asta deoarece spermatozoizii pot supraviețui în vagin până la cinci zile.

Pentru a nu avea o sarcină nedorită este important ca femeia să știe care sunt perioadele din lună în care este foarte fertilă. Astfel, perioada infertilă începe, în mod normal, din prima zi de menstruație până în ziua a 8-a, iar faza de fertilitate crescută este între ziua a 9-a și a 20-a. A doua perioadă infertilă este între ziua 21 până începe următorul ciclu.

Totuși, în cazul femeilor care au cicluri neregulate perioadele fertile sunt mai lungi.

grafică femeie însărcinată

Ciclu mai scurt sau mai lung de 28 de zile

În cazul femeilor care au ciclul menstrual mai scurt de 28 de zile, perioada în care sunt fertile începe mai devreme de ziua a 9-a a ciclului. În aceste situații, ciclul durează 24 de zile, ovulația are loc în a 10-a zi a ciclului, iar perioada de fertilitate începe din ziua a 5-a și ține până în ziua a 10-a. În cazul în care sângerarea are loc 5 zile și în această perioadă femeia are un raport sexual, există posibilitatea să rămână insarcinată imediat, pentru că spermatozoizii rezistă în vagin până la cinci zile. O situație similară este cea cu sângerări zece zile și raport sexual în cea de-a 11-a zi.

Femeile care au un ciclu menstrual mai lung de 28 de zile, perioada fertilă începe în cea de-a 9-a zi. Astfel, pentru femeile care au un ciclu de 34 de zile, ovulația are loc în ziua a 20-a și este fertilă între a 15-a și a 20-a zi de ciclu.

femeie însărcinată

Adauga un comentariu