Sanatate

A câta zi după ciclu poți rămâne însărcinată: Care este perioada în care poți rămâne gravidă

Publicat: 15 apr. 2021
femeie însărcinată
Intervalul de timp al ciclului menstrual cu cea mai mare probabilitate să rămâi însărcinată este de aproximativ 6 zile

Multe femei care vor să rămână gravidevor să știe care este perioada fertilă a ciclului menstrual, pentru a crește șansele ca raporturile sexuale să ducă la o sarcină. De aceea este foarte important să știi a câta zi după ciclu poți rămâne însărcinată.

Pentru o femeie care își dorește foarte mult să rămână gravidă este foarte importantă perioada în care ovulul și spermatozoidul sunt utili unei sarcini producându-se fecundarea. Pentru ca femeia să poată rămâne însărcinată, raportul sexual trebuie să aiba loc în zilele fertile ale ciclului menstrual.

femeie însărcinată

A câta zi după ciclu poți rămâne însărcinată: Care este fereastra fertilă

Intervalul de timp al ciclului menstrual cu cea mai mare probabilitate ca un raport sexual să aibă ca rezultat o sarcină mai este denumit și fereastra fertilă. Medicii susțin că această fereastră este de aproximativ 6 zile. Perioada în care femeia poate rămâne însărcinată începe cu 5 zile anterior ovulației și se termină în ziua ovulației. Cea mai probabilă zi pentru a rămâne însărcinată este aceea în care se estimează eliberarea ovulului de către unul dintre ovare. Pe lângă această zi, la fel de fertile sunt considerate și cele din perioada cu 2 zile anterior ovulației.

În cazul în care vei avea raport sexual cu 5 zile înainte de ovulație, spermatozoizii pot supraviețui și astfel există șanse să poți rămâne însărcinată. Potrivit medicilor ginecologi, spermatozoizii pot supraviețui în tractul reproducător între trei și cinci zile și pot aștepta eliberarea ovulului.

femeie însărcinată

În anumite cazuri, unii spermatozoizi pot supraviețui chiar și 7 zile. Din cauză că ovulul nu trăiește decât 24 de ore după ovulație, există posibilitatea ca femeia să rămână însărcinată și a doua zi după ziua în care a ovulat.

În cazul în care femeia are mensturație cinci zile, aceasta poate rămâne însărcinată imediat după dispariția sângerării dacă are raport sexual neprotejat. În cazul sângerării timp de 10 zile și raportul sexual are loc în a 11-a zi a ciclului, atunci aceasta ar putea rămâne însărcinată dacă ovulul eliberat cu o zi înainte mai este viabil.

Scăderea probabilității de a rămâne însărcinată este cauzată de faptul că după aproximativ 24 ore se schimbă mucusul cervical după ovulație, care devine mai vâscos, îngreunând intrarea în cavitatea uterină a unor noi spermatozoizi.

femeie însărcinată

În ce perioadă poți rămâne însărcinată

De obicei, femeile cu un ciclu regulat cu durată între 28-32 zile se află în perioada fertilă în oricare din zilele 11 și 21. În cazul femeilor cu un ciclu regulat de 28 zile, acestea pot fi rămâne însărcinate în zilele 8-15 ale ciclului menstrual. În ceea ce privește femeile cu ciclu menstrual neregulat, este destul de dificil de stabilit fereastra fertilă.

Medicii ginecologi susțin că și în cazul femeilor cu ciclu regulat, ovulația poate varia de la un ciclu la altul. Tocmai de aceea, dacă raportul sexual este programat în funcție de ciclul menstrual al femeii, pentru ca aceasta să rămână însărcinată, sunt șanse destul de reduse ca rezultatul să fie  osarcină.

Cercetătorii englezi susțin că programuarea sexului are mai puține șanse de reușită decât dacă un cuplu care își dorește copii întrețin raporturi sexuale regulate, de 2-3 ori pe săptămână. Mai mult, ejacularea la o distanță de două zile asigură o mai bună calitate a spermei bărbatului.

Adauga un comentariu