Magazin

Povestea familiei de romani care traieste intr-o masina in Suedia

Publicat: 12 nov. 2014
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Povestea familiei de romani care traieste intr-o masina in Suedia
1

Romanii care traiesc intr-o masina. Asa este cunoscuta in Suedia familia micutei Lavinia. Peste zi, parintii cersesc, iar copiii asteapta cuminti in duba sau merg la biblioteca. Pentru suedezi este greu de inteles cum stau atatea suflete in doi metri patrati.

Parintii stau toata ziua pe strada. Cersesc sau canta pentru cativa bani. Nu castiga cine stie ce – cat sa manance si sa puna ceva deoaparte pentru acasa.

Citeste si Sapte romani, ARESTATI in Italia. Vezi de ce

Familia Laviniei nu este singura din Suedia care a venit la cersit, dar este printre putinele care si-a adus copiii aici. Lavinia spune ca mama si tata nu au vrut sa-i lase acasa, in Romania, unde ar fi fost singuri, pe mana strainilor.

Citeste si Hoti romani prinsi cu drona in Elvetia

Aici, suedezii sunt foarte prietenosi, dar din pacate nu se pot juca pentru ca Lavinia si fratii ei nu stiu limba. Asa ca de cele mai multe ori copiii merg la Biblioteca Biotopia. Angajatii bibliotecii au inteles situatia Laviniei si a fratilor sai. Acuarelele si jocurile sunt doar un pretext pentru copii ca sa stea cat e ziua de lunga la caldura. De multe ori, tot aici se si spala.

Sursa: stiri.tvr.ro

Adauga un comentariu