Local

Povestea tânărului care a reușit să atingă cerul. La 24 de ani a devenit pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere Socat: „Mi-am dorit întotdeauna să fiu diferit” – FOTO

Publicat: 20 apr. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Povestea tânărului care a reușit să atingă cerul. La 24 de ani a devenit pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere Socat Mi-am dorit întotdeauna să fiu diferit - FOTO
Manuel Ghilan este tânărul ieșean care la vârsta de 24 de ani, a devenit pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere Socat

Manuel Ghilan este tânărul ieșean care la vârsta de 24 de ani a reușit performanța vieții lui. După ani de muncă grea și multe tentative de a renunța, astăzi a ajuns pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere Socat

Manuel Ghilan este absolvent al Liceului Teoretic „Miron Costin” din Pașcani și al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov. De-a lungul vieții, i s-au deschis mai multe căi. La liceu cânta la trompetă, ceea ce l-a făcut să-și dorească să urmeze conservatorul, însă în clasa a XI-a și-a adus aminte că, de fapt, visul său este să fie la înălțime. Și-a dorit să fie diferit, așa că și-a înfipt rădăcinile în cer.

„Mi-a fost greu și am avut momente în care am vrut să renunț. Unul din momentele care m-au descurajat cel mai tare a fost prima dată când am dat examenul și am picat. Îmi doream atât de mult să devin pilot, încât simțeam că toată munca mea a fost în zadar și că acest loc nu mi se potrivește. Dorința și determinarea m-au ajutat să trec peste toate impedimentele”, mărturisește tânărul ieșean.

Este pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere Socat și nu-și mai dorește să fie cu picioarele pe pământ: „Trebuie să fim pregătiți și uniți”

Manuel Ghilan este sublocotenent și pilot în cadrul Escadrilei 952 Elicoptere SOCAT
Manuel Ghilan, este absolvent al Liceului Teoretic „Miron Costin” din Pașcani și al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov

Manuel Ghilan are gradul de sublocotenent. Pe parcursul evoluției sale a avut multe obstacole, dar s-a înarmat cu multă ambiție și răbdare, care l-au ajutat să le depășească și să devină un sublocotenent devotat cu o carieră de pilot în față.

„De când am pășit pe acest drum nu m-am mai văzut făcând altceva. Am crezut în mine și am reușit să-mi îndeplinesc visul. Zborul reprezintă pentru mine cel mai frumos moment al zilei, deoarece este clipa în care mă desprind de grijile de pe pământ și mă concentrez la ce am de făcut în aer. Mi-am dorit întotdeauna să fiu diferit, să ies din tipare. Familia pe care mi-ai făcut-o în baza 95 Aeriană m-a ajutat să duc la bun sfârșit acest obiectiv. Se spune că aviatorii au rădăcinile înfipte în cer, poate de aceea sunt fericiți pe tot parcursul zborului”, destăinuie sublocotenentul Manuel Ghilan.

Baza 95 Aeriană a devenit pentru tânărul ieșean o a doua familie care l-a susținut și l-a ajutat să devină cea mai bună varianta a sa. Manuel Ghilan recunoaște că fără ea nu ar fi reușit să-și atingă visul și că aceasta a avut un rol decisiv în evoluția sa.

„Baza 95 Aeriană este și va rămâne un loc unic și special pentru mine. Este locul în care mi-am început cariera. Colectivul Escadrilei 952 Elicoptere îl asociez cu o familie în care ne ajutăm reciproc să evoluăm, pentru că uniți și împreună vom putea executa diferitele misiuni. Cu întreaga echipă tehnică ar trebui să existe o legătură de prietenie strânsă, deoarece ei sunt cei care pregătesc aeronavele pentru zbor. Fără echipa tehnică nici măcar nu putem iniția misiunea. Trebuie să fim pregătiți și uniți”, adaugă Manuel Ghilan.

Tânărul pilot a zburat peste linia subțire dintre vis și realitate

 Manuel Ghilan, tânărul pilot, pe parcurul evoluției sale a avut multe obstacole, dar s-a înarmat cu multă ambiție și răbdare care l-au ajutat să le depășească
Zborul reprezintă pentru sublocotenentul Manuel Ghilan, cel mai frumos moment al zilei

Își dorește să ajungă pilot operațional cât mai curând, pentru a îndeplini cu succes misiunile din cadrul escadrilei din care face parte. Cariera a devenit pentru el o sursă care îi oferă satisfacție și bucurie. Se antrenează pentru a fi pregătit în orice situație, pentru că orice misiune se ivește are nevoie de el și de aeronave pregătite pentru zbor.

„Dacă îți dorești cu adevărat un lucru, trebuie să crezi în tine și să muncești pentru el, iar într-un final îl vei obține. De mic am visat să fiu astronaut sau astrolog, cel puțin. Îmi plăcea la propriu să fiu la înălțime. Încercam să ajung în cel mai înalt loc din zona în care mă aflam, din care să pot privi peisajul, iar astăzi îl privesc din zbor”, completează Manuel Ghilan, tânărul pilot.

Tânărul pilot din cadrul Escadrilei 952 Elicoptere Socat îi încurajează pe cei care vor să urmeze această carieră, dar nu numai, să nu renunțe la visul lor, indiferent de cât de greu poate părea la început, pentru că satisfacția nu va întârzia să apară.

Adauga un comentariu