International

Povestea văduvei care a pus la fiert pietre pentru cei 8 copii, pentru a-i amăgi până adormeau. Surpriza de care a avut parte

Publicat: 17 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Povestea văduvei care a pus la fiert pietre pentru cei 8 copii pentru a-i amăgi până adormeau. Surpriza de care a avut parte
O văduvă din Kenya care a pus la fiert pietre pentru cei opt copii ai ei, în speranţa că îi va face să creadă că le pregăteşte masa, a emoționat o țară întreagă și a primit ajutor

O văduvă din Kenya care a pus la fiert pietre pentru cei opt copii ai ei, în speranţa că îi va face să creadă că le pregăteşte masa, a emoționat o țară întreagă și a primit ajutor.

Cazul lui Peninah Bahati Kitsao a fost mediatizat, iar numeroşi kenyeni s-au aliat pentru a o ajuta, relatează BBC.

Femeia obişnuia să spele haine pentru a-şi întreţine familia, însă această activitate este aproape imposibil de desfăşurat acum, având în vedere restricţiile impuse din cauza pandemiei.

Auzind copiii plângând, o vecină a venit să vadă dacă familia este în regulă. Astfel, a aflat problema şi a decis să îi ajute.

Ea a spus pentru NTV că cei opt copii înfometaţi nu au fost păcăliţi prea mult de tacticile ei. „Au început să îmi spună că ştiau că îi mint, dar nu puteam face nimic pentru că nu aveam nimic”, a povestit femeia.

După ce a fost intervievată de NTV, văduva a primit bani printr-un cont bancar care a fost deschis pentru ea de vecina care a alertat presa, pentru că ea nu ştie să citească sau să scrie.

Kitsao, care trăieşte într-o casă cu două camere, fără electricitate şi apă curentă, a deschis generozitatea ca „un miracol”, scrie News.ro.

„Nu puteam să cred că kenyenii pot fi atât de afectuoşi, după ce am primit apeluri din toată ţara, fiind întrebată ce pot face să îmi fie de ajutor”, a declarat ea pentru site-ul Tuko.

Guvernul a lansat un program de hrană, ca parte a măsurilor luate în sprijinul celor mai vulnerabili oameni din ţară în timpul pandemiei, dar Kitsao nu a beneficiat încă de el. Ea a rămas văduvă anul trecut, după ce soţul i-a fost ucis de o bandă.

După mediatizarea cazului, autorităţile şi Crucea Roşie i-au venit în ajutor femeii.

Acum, numeroase gospodării din acel cartier al oraşului vor primi ajutor din schema de stat, au spus autorităţile.

În ultimele săptămâni, Statul a fost criticat pentru felul în care a cheltuit banii primiţi de la Banca Mondială.

În Kenya au fost înregistrate oficial 395 de cazuri de Covid-19 şi 17 decese provocate de noul coronavirus.

Adauga un comentariu