Stiri si curiozitati

Poze cu picior umflat. Ce anomalii cauzează acest simptom neplăcut

Publicat: 11 nov. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poze cu picior umflat. Ce anomalii cauzează acest simptom neplăcut
Edemul și umflarea sunt cauzate de retenția de lichide în țesuturi

Pentru a identifica dacă suferă de retenție de lichide în țesuturi multe persoane caută poze cu picior umflat pentru a compara. Picioarele umflate sunt un simptom comun care poate indica probleme de sănătate, dar acestea pot apărea și la persoane perfect sănătoase. Dacă aveți picioarele umflate, trebuie să solicitați asistență medicală cât mai curând posibil, deoarece acesta ar putea fi un semn de boală gravă.

Edemul și umflarea sunt cauzate de retenția de lichide în țesuturi. Acestea apar cel mai adesea la persoanele sănătoase după ce stau mult timp în picioare. De exemplu, dacă nu aveți voie să stați jos la serviciu, picioarele vi se vor umfla inevitabil la sfârșitul zilei. Cu toate acestea, dacă stați mult timp pe scaun, acest lucru va duce, de asemenea, la umflături. Piciorul se poate umfla ca urmare a unui traumatism. De exemplu, o entorsă a gleznei. Umflarea apare la scurt timp după rănire. Prezența umflăturii este cea care vă spune cât de gravă a fost rana. Dacă piciorul este umflat și roșu după o căzătură, rana este suficient de gravă pentru a justifica o vizită la medic.

piciorul umflat al unei persoane
Venele varicoase duc la retenția de lichide din cauza vaselor de sânge slabe

Poze cu picior umflat. Din ce cauză poate apărea acest disconfort

Persoanele care mănâncă nesănătos au, de asemenea, picioarele umflate. Prea multă sare în alimentația lor și abuzul de alcool împiedică absorbția și excreția apei, care se acumulează în țesuturi. Anumite medicamente, în special sub formă de perfuzii, pot afecta absorbția de lichide. În acest caz, umflătura va dispărea de la sine de îndată ce terminați tratamentul. Persoanele supraponderale suferă, de asemenea, de retenție frecventă de lichide în picioare, totul din cauza efortului prea mare.

picioarele umflate ale unei persoane
Anomaliile cardiovasculare vor face ca inima să nu facă față efortului

Umflarea poate apărea după ridicarea de greutăți mari sau după exerciții fizice intense. Iar la femei, picioarele încep să se umfle din cauza schimbărilor hormonale, cum ar fi sarcina sau după naștere. Umflarea picioarelor nu este întotdeauna cauzată de cauze externe. Retenția de lichid este adesea cauzată de boli interne. Dacă observați că piciorul dumneavoastră este umflat și vă simțiți rău, ar trebui să fiți examinat și să consultați un specialist, deoarece acesta poate fi un semn de boală gravă.

În primul rând, trebuie examinați rinichii, deoarece aceștia sunt cea mai frecventă cauză a umflăturilor. Dacă, din cauza unei boli, nu pot face față cantității mari de lichid consumat, aceasta va rămâne inevitabil în membre.

Anomaliile cardiovasculare provoacă disconfortul. Reumatismul și venele varicoase

Anomaliile cardiovasculare vor face ca inima să nu facă față efortului. Tensiunea arterială va scădea, iar sângele și limfa vor stagna în părțile inferioare ale corpului. Reumatismul și distrugerea articulațiilor funcționează pe un principiu similar. Astfel, circulația este afectată, sacul articular se inflamează și zona din jurul articulației dureroase se umflă.

picioarele umflate ale unei persoane
În primul rând, trebuie examinați rinichii, deoarece aceștia sunt cea mai frecventă cauză a umflăturilor

Venele varicoase duc la retenția de lichide din cauza vaselor de sânge slabe. Picioarele sunt de obicei umflate seara, dar revin la normal peste noapte. Bolile de ficat și tulburările hormonale duc la un metabolism incorect, în care organismul este mai puțin capabil să absoarbă lichidele. Bolile hepatice și dezechilibrele hormonale duc la un metabolism anormal, în care organismul începe să absoarbă mai puțin bine lichidele.

Primul lucru pe care medicul dumneavoastră îl va face atunci când ai picioarele umflate este să efectueze o examinare vizuală. Dacă aveți studii despre bolile din trecut, în special despre cele cronice, nu uitați să le prezentați la consultație, acestea vor facilita stabilirea diagnosticului. După examinare, veți fi trimis pentru o examinare suplimentară, în timpul căreia veți face o analiză detaliată a sângelui și un test de coagulare. De asemenea, va fi nevoie de un EKG, un test de sânge pentru hormoni și o ecografie a venelor și arterelor membrelor inferioare, precum și o ecografie abdominală și pelviană pentru a detecta bolile interne.

În funcție de rezultatele testelor și nu după poze cu picior umflat găsite pe internet este posibil să puteți localiza problema și să vă adresați unui specialist. Un cardiolog vă va ajuta dacă aveți o problemă cardiacă și un flebolog pentru probleme vasculare. Un nefrolog și un urolog vă vor ajuta cu problemele renale, iar un endocrinolog vă va ajuta cu anomaliile hormonale.

piciorul umflat al unei persoane
Persoanele care mănâncă nesănătos au, de asemenea, picioarele umflate
Adauga un comentariu