Sanatate

Poze eczeme pe mâini. Metode de tratament în funcție de tipul de vezicule apărute pe membre

Publicat: 13 iun. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Poze eczeme pe mâini. Metode de tratament în funcție de tipul de vezicule apărute pe membre
Cauza eczemei pe mâini poate fi o serie de factori foarte diferiți

Poze cu eczeme pe mâini te pot ajuta să înțelegi dacă suferi de această afecțiune. Eczema mâinilor este o boală inflamatorie acută sau cronică a pielii care se manifestă ca o erupție cutanată de vezicule sau vezicule cu lichid, mâncărime, arsură și umflare.

Boala și-a primit numele din cauza bulelor de pe suprafața pielii pacientului. Eczema mâinilor este o boală inflamatorie acută sau cronică a pielii care se manifestă sub formă de erupții cutanate cu vezicule lichide sau eroziuni, mâncărime, arsuri și umflături. Ca urmare a acestei reacții, pielea devine mai susceptibilă la diferite tipuri de bacterii și ciuperci și se poate alătura o infecție secundară. Eczema poate apărea atât la bărbați, cât și la femei.

persoana care sufera de eczeme pe maini
În tratamentul eczemei mâinilor, igiena joacă un rol important, precum și utilizarea medicamentelor care vă permit să scăpați de simptomele bolii

 

Poze eczeme pe mâini. Tipuri de eczeme și simptomele provocate de acestea

Cauza eczemei ​​pe mâini poate fi o serie de factori foarte diferiți. Printre aceștia se numără cei hormonali, imunitari, neurologici, infecțioși. Prin urmare, în funcție de cauză, se disting mai multe tipuri de boală, care diferă în ceea ce privește manifestările clinice, cursul și localizarea erupțiilor cutanate.

Eczema adevărată este un tip de boală care poate fi cauzată de diverși factori și nu este posibil să se identifice o singură cauză. Eczema adevărată se manifestă ca înroșire a pielii cu erupții cutanate de bule mici cu lichid, care se sparg în curând și conținutul lor se revarsă. Roșeața pielii nu are limite clare, erupțiile pe piele sunt de obicei situate pe ambele părți și sunt simetrice. Cea mai frecventă localizare a leziunilor sunt mâinile. Uneori, din cauza acestor leziuni se formează negii cancerigeni.

grafica persoana care sufera de eczeme pe maini
Eczema microbiană se dezvoltă ca urmare a infecției pielii cu orice bacterie, cel mai adesea stafilococi și streptococi

Eczema microbiană se dezvoltă ca urmare a infecției pielii cu orice bacterie, cel mai adesea stafilococi și streptococi. Microbii produc toxine care servesc drept alergeni pentru organism. Ca răspuns, se dezvoltă o reacție alergică sub formă de roșeață, umflare și erupție cutanată de bule. Eczema apare ca pete solzoase asimetrice ale pielii și este adesea localizată de-a lungul marginilor ulcerelor trofice de pe picioare sau rănilor care nu se vindecă.

Eczema micotică este un tip comun de boală care poate afecta adesea pielea picioarelor, palmelor, picioarelor, precum și epiderma dintre degete. Apare atunci când pielea este afectată de ciuperci din genul Candida. Mecanismul dezvoltării sale este același cu cel al eczemei ​​microbiene. Marginile eczemei ​​sunt clar definite, astfel încât marginea cu pielea sănătoasă să fie vizibilă.

Tratamentul eczemei ​​mâinilor. Cum să scapi de bube și pete într-un timp rapid

În tratamentul eczemei ​​mâinilor, igiena joacă un rol important, precum și utilizarea medicamentelor care vă permit să scăpați de simptomele bolii. De obicei, este prescris un tratament complex, care are ca scop eliminarea cauzei exacerbării. Dacă simptomele eczemei ​​apar sub formă de roșeață, vezicule, mâncărime, arsuri ale pielii, ar trebui să consultați un dermatolog. Specialistul va ajuta la identificarea corectă a naturii bolii și la alegerea unui curs individual de tratament.

persoana care sufera de eczeme pe maini
Boala și-a primit numele din cauza bulelor de pe suprafața pielii pacientului

Terapia medicamentosă pentru eczeme include medicamente pentru a reduce răspunsul inflamator, medicamente antialergice, sedative pentru a calma mâncărimea și antibacteriene pentru a lupta împotriva infecțiilor. Experții identifică mai multe grupuri de medicamente care sunt recomandate a fi prescrise pentru eczema pe mâini.

Printre acestea se numără unguentele care conțin corticosteroizi care pot reduce inflamația. De asemenea, cremele și unguentele antibacteriene și antimicotice luptă eficient împotriva infecțiilor. Sedativele pot reduce severitatea mâncării și antihistaminicele au ca scop eliminarea componentei alergice.

În tratamentul bolii este de mare importanță dieta corectă, excluderea alimentelor care pot provoca reacții alergice. Cu focare mari de eczemă, scăldatul și dușul sunt contraindicate. De asemenea, pacienții trebuie să evite contactul cu substanțele chimice de uz casnic.

persoana care sufera de eczeme pe maini
Eczema adevărată este un tip de boală care poate fi cauzată de diverși factori și nu este posibil să se identifice o singură cauză

Din moment ce observi semne pe piele exact ca în poze cu eczeme pe mâini, poți folosi crema sau unguentul Triderm, care în compoziția lor conțin corticosteroidul betametazona, antibioticul gentamicina și agentul antifungic clotrimazol. Astfel, acest medicament are un efect complex, care ajută la ameliorarea simptomelor inflamației și contribuie la scăparea de infecție.

Adauga un comentariu