Local

Pr. Gherasim a fost dat afară de la mânăstirea Golia și mânăstirea Vlădiceni. Consuma alcool și sărea la bătaie la enoriașii care veneau să se roage

Publicat: 24 nov. 2022
_____ Vizualizări 51 Comentarii
Pr. Gherasim a fost dat afară de la mânăstirea Golia și mânăstirea Vlădiceni. Consuma alcool și sărea la bătaie la enoriașii care veneau să se roage
Pr. Gherasim a fost dat afară de la mânăstirea Golia și mânăstirea Vlădiceni

Preotul Gherasim, cel care susține că a fost agresat de către mai mulți colegi, are un trecut violent.  Așadar, pr. Gherasim are probleme grave de sănătate, fiind diagnosticat cu epilepsie. Totuși, acesta nu prea părea că îi pasă de cele sfinte, consumând deseori alcool, ceea ce îi dădea și stările pe care le vom explica în continuare.

Inițial, pr. Gherasim a slujit la mânăstirea Golia unde avea tulburări mari de comportament. Cu toate că personalul de la mânăstirea Golia l-au avut în grijă, oferindu-i tratamentul necesar, totul a fost risipit în momentul în care acesta a ales să nu respecte indicațiile medicului și să consume cantități considerabile de alcool. Ulterior, fiind sub influența băuturilor alcoolice, preotul mai sus amintit, sărea la bătaie la călugării din mânăstire, dar și gonea enoriașii care doreau să se roage la cele sfinte. Conform surselor, călugărul se ducea constant la Arhipescopia Iașilor pentru a depune diverse plângeri, plângeri care au fost analizate, dar care nu au fost confirmate de către cei responsabili.

A fost dat afară de Mitropolie de la Golia și s-a dus la mânăstirea Vlădiceni

După o perioadă, călugării s-au săturat de comportamentul neresponsabil și violent al călugărului, iar cel din urmă a fost dat afară de la mânăstire. Acesta s-a dus la mânăstirea Vlădiceni unde, după ce consuma cantități mari de alcool, devenea violent și gonea oamenii care veneau din toate colțurile țării pentru a se ruga și pentru a-și găsi pacea sufletească. Vechile metehne nu i-au dispărut călugărului problematic, acesta refuzând să-și ia tratamentul pentru epilepsie și să renunțe la viciu. Ajuns la Vlădiceni, preotul făcea numeroase sesizări, toate fiind trecute la capitolul ”altele” pentru că nu se confirmau. Preoții de la mânăstirea Vlădiceni îl cunosc ca fiind o persoană problematică și, săturându-se de comportamentul inadecvat, l-au dat afară. În aceste momente nu se cunoaște cu exactitate unde este pr. Gherasim.

Comentarii
  • De la bun inceput pot sa va transmit ca preotii nu-mi sant simpatici.Dar ca sa ai un articol in ziar despre o persoana bolnava de epilepsie si sa o tii langa-danga pe aceasta tema, insemna ca esti cel mai marsav om.In locul lui v-as da in judecata.

  • Când vă expiră contractul de colaborare cu “călugărul bătăuș” de la Vlădiceni? Presă aservită și vândută! Este clar că nu e prima dată când bate. La fel a făcut la Mănăstirea Bârnova cu un alt călugăr epileptic pe nume Mircea. La acel moment a fost oprit de slujire pentru bătaia aplicată pentru că îl umpluse de sânge. Nu mai apărați această bestie că deveniți penibili.

  • Dăvă naibii de perverși !, în alte ziare articolul este clar cu preotul Gherasim a fost bătut în mai multe ŕinduri de popalaul zmardoi kakalistrat ori de ucenicii lui la ordinul zmardoiului avîn și martori iar voi răsuciți povestea șil faceți bețiv și handicapat antisocial pe Gherasim ! Hai sictir !

  • Apropo stie cineva deapre parintele Macarie de la Cetatuia,e s-a intamplat cu sfintia sa de numai stim de el.S-a auzit ca si acolo se aplica tot la fel corectii prin bataie călugarilor celor mai slabi de ingeri.A auzit cineva asa ceva?Parinte staret stii ceva ? Lumea vorbeste.

  • Stimabili sefi si șefuleti din mânastiri,ati inceput prigoana preotilori calugari care se impotrivesc prin diferite metode de a va atrage atentia greselilor si pacatelor pe care le comiteti.Pe majoritatea prigonitilor ia-ti internat prin spitale de pshihiatrie invocand ca sunt nebuni si lunatici.Va știti voi care ati facut asa ceva stimati stareti ai manastirilor cu pricina.

  • De ce nu ati scris pana sa apara acesta cu acuzatii la adresa lui ninja calistrat?!?… Acu, deodata, s-a sesizat Batman ca asta consuma alcool! Uite de asta pierde Biserica enoriasi si credinciosi! Ca se intmpla treburile astea!

  • deja oamenii din manastiri au probleme…………………………Nu erau suficiente problemele oamenilor care veneau la manastire……………………..

  • Smerenie și ascultare – asta așteaptă biserica ortodoxa. Dacă te supui necondiționat pe dogma ești un bun enoriaș. Ei încă considera ca au exclusivitate pe relația cu Dumnezeu. Și pur și simplu sunt prea orbiți de imensele beneficii ca să-și mai vadă paiul din ochi. Când te privește cineva asa cum priveau gogaile alea la buhaiul bătăuș și impostor, și nu două trei, ci sute mii, e tare greu sa nu te identifici tu însuți cu divinitatea. De fapt asta și vor. Cum ar arata Dumnezeu dacă ar fi sa îl întâlnim pe stradă? Care e înfățișarea umana care ne a fost băgată subtil în minte? Un bătrânel cu barba mare alba. Pai în Biblie scrie ca noi suntem după chipul și asemănarea Sa. Adică toți suntem bătrânei cu barba alba? De ce Dumnezeu nu poate fi un gagiu arătos de 30 ani sau o studenta superba sau un copil sau oricine. Piei satană. Dumnezeu poate sa arate doar ca libidinoșii îmbrăcați în draperii. AMIN.

  • Felul in care vrajitorul calistrat improsca cu noroi toti oamenii care il deranjeaza e demn de un preafericit. Eu zic sa il avansati in grad ca omul asta face cinste organizatiei voastre mafiote ..

  • Care preot ăsta?! măi fiți atenți când scrieți ceva că ăsta nu e preot, e un simplu monah și luați informații de la acea bucătăreasă bătută de acesta că umbla beat și mai și fura după cum s-a scris în alt reportaj că furase un laptop, dar nu numai? cine ține un astfel de dus cu mintea? luați-l voi miloșilor acasă la voi. Ăsta trebuie să stea la spitalul de nebuni pentru tratament psihiatric

  • Iote si la tine cine esti de te dai inger …dute de spalati dintii si vezi sa faci periajul corect ca nu de alta dar iti cad toti dintii de mincinos ce esti…. nu tio dat bani parintele si scrmonesti din burta…la munca cu tine nu la clevetit si hula ca esti cunoscut ce le fabulezi

  • vezi de ogilnda ta baietule nu te da pe aici judecator ca nu scapi nici tu de judeacta celui de sus. Vezi de bubele din capul tau ca sigur ai multe

  • Ca sa inteleaga toata lumea, va chinuiti sa-l spalati de pacate pe ninja ala de Calistrat. Poponarul bataus care risca sa fie dat afara din manastire pentru faptul ca el chiar se crede ninga si a inceput sa aplice artele martiale asupra enoriasilor. Acum voi in disperare de cauza ca tre s-o sugeti de la ninja bagati tot felul de articole pe sistemul: “ca nu domne, ca nu doar el s-a intamplat sa loveasca enoriasii”.
    Deci sa fie clar, ninja tot ninja ramane, si sa vina popa sa ne explice cum e cu calul pe care l-a omorat in bataie acum cativa ani. Ca poate opinia publica mai uita, dar acum vreo 8 ani tot popa asta a fost oprit de la slujire tot pentru violente, de data aia asupra animalelor.

  • Borataniile de la bzi sunt mana in mana cu sarlatanii paraziti bor. Arunca cu rahat in oricine spune adevarul despre gunoaiele manastiresti.

  • Era un homosexual,bărbat care îl caută des pe acest călugăr la M Golia,in urma cu ceva ani,îi dădea sume de bani,alcool,acelui individ

  • Am avut un vecin,care cu greu a absolvit 4 clase,in urma cu 25 ani,a rămas apoi repetent,făcea numai rele la vecini,punea mortăciuni,broaște,pe la uși,pe toți îi blestema,îl lăsau in pace,se știa că e bolnav.pe la 14ani ,a apărut în haine de călugăr,am crezut toți,că e o nebunie a lui,fusese la o mănăstire în zona Neamt,împreună cu mama lui,care s a gândit să l dea la mănăstire,tata nu avea.Venea cam la o luna de zile,ne blestema pe fiecare,iar dispărea.Dupa vreo 3 ani m am mutat din acea locuință,la două străzi distanță,îl vedeam des trecând cu un preot sau călugăr,mai în vârstă,dar nu bătrân,se opreau ,scoteau din buzunar sticle cu alcool ,beau ,le puneau în buzunar,se comportau destul de indecent pt haina pe care o purtau.,de multe ori nu și țineau echilibrul.Despre acest tânăr,înainte să devină călugăr,se vb că ar avea rel intime cu băieți,era mai mereu beat,Cătălin se numea,ar avea în jur de 48ani.Asa devin unii călugări,in mănăstiri,restul judecați dvs.

  • Am avut un vecin,care a urmat 4 clase prim,avea probl mintale și a mai mers 3 ani la o școală specială.Pe toți de pe scara ne agresa,pe la uși găseam,broaște tăiate,porumbei,chiar și un cățeluș ucis.A dispărut câteva luni,Intr o zi ,apare în haine monahale,îi confecționase mama lui,lucra la un atelier de confecții,și dânsa cu ceva probl,tata nu avea.Mergea îmbrăcat permanent în acele haina,și spunea că l a dus mama sa la o mănăstire la Neamț,și s a întors călugăr.pleca la mănăstire cate o luna,se întorcea,ne blestema pe toți,ne amenință că vom avea accidente,că el face blesteme cu rugăciuni.Se știa ,că avea rel intime cu băieți,înainte da a dispărea la mănăstire.Se întorcea cu cate un ins,tot călugăr,beți tot timpul,Cătălin se numea acel vecin,ar avea cam 48 ani,și probabil că este unul din călugării din zona Neamt,concluziile va las sa le trageți dvs.

  • Ride lumea de voi,asta e articol,poate ceva de cordoane,că e mai palpitant, ăștia se fut in cur cu draci și oi o dați pe sfințenie

  • Acolo e un cuib de tîlhari !, cele mai curate rugăciuni sunt doar ale tale cînd le faci cu dragoste și smerenie în duh și adevăr !

  • Profesorul de pshihologie spunea ca se calugaresc acei oameni care au mari probleme sexuale.Adica nu li se scoala sau nu pot intretine relatii sexuale.Toti dezaxatii mintali sunt duhovnici si dau sfaturi cum cred ei mai bine.Faza care facut sa nu ma mai spovesesc vreodata a fost cand ma intrebat ce fel de relatii sexuale intretin cu viitoarea sotie.Vroia amanunte.De atunci pt mine popii sunt ZERO.Toti calugarii sunt sfinti si nu poti frate sa le spui nimic.Credul popor si indoctrinat mai suntem.

  • Mănăstirile vechi,de sute de ani,care prezintă interes istoric,s ar putea transforma in obiective turistice,cele in care sunt oarece condiții,renovate ar putea găzdui bătrâni singuri,sub forma de azile,iar,,viețuitorii,,numiți călugări,trimisi de unde au venit.

  • Rusine Patriarhiei Romane ca, a transformat Biserica Ortodoxa in o”Adunare de asa zisi Preoti si Calugari „. Il cunosc pe Parintele Calistrat din 2001, am fost la Barnova si am ramas surprinsa cand a spus sa merg mai repede la Bucuresti pentru examen. Apoi a spus cum cheama. Acest OM, /PREOT are un HAR pe care nimeni nu o sa il doboare indiferent de interese.

  • Tanti Maria,nu se înțelege ce vrei sa ne spui,că Patriarhia ar fi vinovată,că preoții și călugării,și ei ,au făcut ceva,,rău, și doar părintele Calistrat,are Har,adică e vrednic de admirație,are putere și ajutor divin,are multă bunătate,prezice ce urmează să se întâmple,adică e un viitor Sfânt.Aleluia!

  • Cei care vor sa îl,,doboarepe părinte,l au obligat,sa bată călugării de la mănăstirile,pe unde a cutreierat,sa omoare acel biet cal în bătaie,să întrețină rel intime cu călugări in devenire,sa bată enoriașii,să pretindă sume de bani pt buzunarul propriu,iar părintele s a supus.Dupa tine,acest Calistrat,e bun de Mitropolit,dar bine că e doar părerea ta.Doamne ferește! Pt Maria
    .

  • Pentru Ioana te rog nu arunca pietre. Intrebare: Ai stat de vorba cu Parintele Cleopa Ilie de la Manastirea Sihastrie sau cu Parintele Argatu de la Cernica? „” Ai citit Istoria Religiilor de Mircea Elieade, Biblia, Vietile Sfintilor, ai fost la Mormantul Sfant sau in alte locuri sacre de pe teritoriul Romaniei? Ai fost in muntii Bucegi ai vazut pe Valea Ialomicioarei Pecetea lui HRISTOS la 2200 m? Daca nu te rog sa te abtii de la comentarii eu nu sunt tanti Maria fii respectuos in comentarii indiferent de pseudonim.

  • Pentru Ioana te rog nu arunca pietre. Intrebare: Ai stat de vorba cu Parintele Cleopa Ilie de la Manastirea Sihastrie sau cu Parintele Argatu de la Cernica? „” Ai citit Istoria Religiilor de Mircea Elieade, Biblia, Vietile Sfintilor, ai fost la Mormantul Sfant sau in alte locuri sacre de pe teritoriul Romaniei? Ai fost in muntii Bucegi ai vazut pe Valea Ialomicioarei Pecetea lui HRISTOS la 2200 m? Daca nu te rog sa te abtii de la comentarii eu nu sunt tanti Maria fii respectuos in comentarii indiferent de pseudonim.

  • Scuze pt adresare,scuze că ne exprimam liber,scuze pt că spunem ce gândim,vă admir documentarea in domeniu,era vb despre comportamentul,probat de autorități al unui reprezentat,al Bisericii Ortodoxe Romane.

  • Scriitorii scriu,pictorii pictează,dansatorii dansează,nu și pierd timpul,cu acel,,trebuie!,,Comunitatea,tinde sa ne instruiască,sa nu spunem,ce avem de zis.

  • Scriitorii scriu,pictorii pictează,dansatorii dansează,nu și pierd timpul,cu acel,,trebuie!,,Comunitatea,tinde sa ne instruiască,sa nu spunem,ce avem de zis.

  • Citiți,pe Realitatea Net,Site_ul de Știri,despre trecutul deloc monahal al Părintelui Calistrat,in 2003,a bătut un cal până l a omorat,dar și alte fapte ale individului.

  • Nu este ușor să fii călugăr! Să-ți umplii hula de rahat sau să stai capră!
    Nici vaselina specială de avioane nu se mai găsește, acum folosim margarină.
    Dumnezeu să vă binecuvânteze cu aia a lui de lemn!

Adauga un comentariu