Actualitate

Prabusire pentru un cunoscut afacerist din Iasi! A facut afaceri banoase ce au trezit invidia concurentei. Raportul Finantelor a scos totul la suprafata

Publicat: 18 mart. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prabusire pentru un cunoscut afacerist din Iasi A facut afaceri banoase ce au trezit invidia concurentei. Raportul Finantelor a scos totul la suprafata
1

@ In urma cu cativa ani, acesta se lauda cu afaceri de succes @ A cultivat catina cu ajutorul fondurilor europene @ Insa, inspectorii de la Finante au observat nereguli in contabilitatea societatii conduse de Horatiu Titu @ In cazul in care suma nu va fi recuperata, dosarul de evaziune fiscala va ajunge pe masa procurorilor.

Inspectorii din cadrul Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi continua activitatea de control a firmelor ce prezinta risc fiscal. De data aceasta, controalele l-au vizat pe Horatiu Titu, om de afaceri implicat in agricultura.

Conform unui raport recent de inspectie fiscala, s-a constatat ca societatea Hortifruct SRL, cu sediul in comuna Barnova, a inregistrat sume suplimentare de aproape 40.000 euro. Prejudiciul provine din neplata TVA si a impozitului pe profit. In cazul in care sumele nu vor fi recuperate, Titu Horatiu va fi anchetat de catre procurori pentru infractiunea de evaziune fiscala.

Hortifruct SRL, cu obiect de activitate "cultivarea fructelor semintoase si samburoase" a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de 350.740 lei, profit de 30.054 lei, datorii de 2 milioane lei, cu un numar de 5 angajati. Titu mai este implicat si in alte societati cum ar fi Hortifresh SRL si Hotinvest SRL. In urma cu 7 ani, Horatiu Titu a accesat un program european pentru cultivarea cu catina a unei suprafete de teren de 7 hectare. Hortifruct SRL este si prima societatea din judetul Iasi care a achizitionat un tun antigrindina. In localitatea Serbesti, pe langa cultura de catina, omul de afaceri s-a ocupat de o livada de peste 20 de hectare cu visini, ciresi sau zmeura.

Apelat telefonic, Horatiu Titu a precizat ca sumele provin dintr-o greseala a contabilului. "Nu este nicio problema, contabilul a dat declaratii gresite. Suma va fi achitata", a spus omul de afaceri.

Citeste si: Scandal urias la Primaria Iasi. Zeci de persoane au fost de fata. Primarul a ramas inmarmurit

Tepele cele mai mari sunt din TVA

Anual, inspectorii fiscali respecta tematicile impuse de conducerea ANAF. In ceea ce priveste inspectiile fiscale efectuate in anul 2018, la nivelul judetului Iasi s-au identificat la agentii economici sume suplimentare in valoare de 107.102.809 lei, aproape 23 milioane de euro. Astfel, la persoanele juridice, din TVA provine suma de 52.172.469 lei, impozit pe profit – 42.126.684 lei, venituri microintreprinderi – 244.570 lei, impozit salarii – 57.450 lei; impozit dividende – 262.726 lei, contributii CAS – 110.040 lei, contributii somaj – 5.187 lei, contributii sanatate – 95.804 lei, alte impozite – 245.772 lei.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Anul trecut, la nivelul intregii regiuni, insemnand sase Administratii, au fost inregistrate 6.274 de controale. S-a stabilit o suma de 812 milioane lei, insemnand valoarea obligatiilor suplimentare observate de inspectorii fiscali. Cele mai multe nereguli se regasesc la capitolul TVA, unde a fost identificata suma de 480 milioane lei.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Pe locul doi se afla impozitul pe profit sau venit – 279 milioane lei, impozitul pe dividende – 7,96 milioane lei si altele. Domeniile cu risc ridicat la evaziune fiscala sunt constructiile si materiale de constructii – 156 milioane lei, producere si comercializare marfuri agroalimentare – 63 milioane lei, exploatare lemn – 30 milioane lei, transporturi – 20 milioane lei, producerea si comercializarea produselor energetice -2,7 milioane lei.

Adauga un comentariu