Titlurile zilei

Prăbușirea și revenirea unei afaceriste din Iași, abonată la contractele cu primăriile din județ! S-a încordat, iar în 2023 a venit 1 milion de euro – FOTO

Publicat: 28 aug. 2023
_____ Vizualizări 13 Comentarii
Prăbușirea și revenirea unei afaceriste din Iași abonată la contractele cu primăriile din județ S-a încordat iar în 2023 a venit 1 milion de euro  FOTO
Afacerista Petronela Ștefan pare să-și revină după ce anul trecut contractele nu au mai fost la fel de bănoase

Patroana firmei de construcții Lis Affair a reușit să-și revină după prăbușirea din 2022. De la începutul anului 2023 a bifat aproape 1 milion de euro numai cu primăriile din județul Iași. Pare o firmă bună la toate. Contractele au fost încredințate direct, nu a fost nevoie de licitație. A scăpat și de insolvență

Petronela Ștefan, în vârstă de 35 de ani, patroana firmei de construcții Lis Affair SRL, nu mai are același succes în afaceri ca în perioada 2019 – 2021, când cifra de afaceri anuală a firmei depășea pragul de 12 milioane de lei. Cu sediul social în comuna Tomești, Petronela Ștefan a preluat afacerea de la tată, Ionel Ștefan, care în trecut a falimentat societatea Ștef Comserv SRL. Conform ultimelor date financiare puse la dispoziție de Ministerul Finanțelor, în 2022, Lis Affair a înregistrat o cifră de afaceri de doar 6,6 milioane de lei, mult sub nivelul anilor trecuți.

Totodată, profitul a scăzut la aproape 800.000 de lei, dar datoriile au crescut la 4,3 milioane de lei. A scăpat și de mai mulți angajați. În 2022 erau înregistrați 20 de angajați în firmă, față de 32 câți erau în 2022. De precizat că majoritatea contractelor care au rotunjit cifra financiară erau încheiate cu primăriile din județul Iași.

În 2023, Petronela Ștefan revine în forță

În ciuda căderii abrupte din 2022, Petronela Ștefan reușește să prindă 2 contracte importante ce depășesc încasările din 2022. Astfel, a participat la 2 licitații publice de lucrări pe care le-a și câștigat în cadrul unor asocieri. Astfel, a încheiat un contract cu Primăria Tomești (12.04.2023) pentru construirea mai multor podețe în localitate – 2.636.490 de lei, fără TVA, și alt contract cu Primăria Lețcani pentru modernizarea mai multor drumuri – 6.202.278 de lei, fără TVA. În cele 2 contractate, calitatea societății Lis Affair este de subcontractant.

Treaba merge strună cu încredințările directe

Dacă la licitații înțelegerile funcționează mai greu pentru Petronela Ștefan, nu se poate spune același lucru când vine vorba de încredințarea directă a contractele. De la începutul anului 2023, Lis Affair a câștigat, prin sistemul electronic de achiziții publice, 29 de contracte cu o valoare totală de 4.486.230 de lei, aproape 1 milion de euro. A pus pavele, a vândut sort, a închiriat utilaje, a amenajat stații de autobuz, a montat garduri, a plombat drumuri, a dat cu var etc. Cele mai bănoase contracte au fost semnate cu Primăria Tomești – 690.743 de lei (montat pavele), 285.000 de lei + 425.000 de lei – Primăria Lețcani (racord canalizare), 551.390 de lei – Primăria Holboca (întreținere drumuri cu material pietros).

Aproape 5 ani de insolvență pentru firma Petronelei Ștefan

Lis Affair SRL a intrat în solvență în 2017, cu o datorie de aproape 2 milioane de lei. La masa credală s-au înscris Finanțele ieșene și băncile care aveau de recuperat credite neachitate. Însă, la mijlocul anului 2022, procedura de insolvență a fost închisă printr-o sentință emisă de judecătorii de la Tribunalul Iași, iar firma a fost repusă în circuitul economic.

Bucuroasă că a scăpat de problemele cu creditorii, Petronela Ștefan a invadat rețelele sociale cu fotografii din vacanțele exotice.

Comentarii
  • Bravo. Cea mai frumoasa femeie de afaceri din Iasi. Acuma pe bune. Chiar e foarte frumoasa. Succes in afaceri si să dea „boala „in dusmance.

  • Cand 95% din banii unei „afaceri” vin de la o singura primarie, aia nu prea e afacere. E doar o metoda de a combina niste bani publici. Nu ai cum sa depinzi in totalitate de o primarie si sa spui ca ai business. Ai o combinatie, nu o afacere.

  • In timp ce turistele din Vest se îmbracă foarte comod că să poată face cat mai multe în vacanta, românca noastră face parada modei în vacanta. Asta pentru că nu merge acolo pentru ea, ci că să vadă ceilalți cat de tare e, cat de bine arata, cat de multe își permite și câți bani are ea. Și că ea sunt multi romani, care nu merg în vacanta pt ei, ci pt alții. Prostia în expresia ei cea mai elevată.

  • Aceasta firma este condusa, neoficial, de tatal acestei panarame dar si de sora ei, Ionela Stefan.

    Familia Stefan conduce tot Tomestiul, iar, pe primar, toti membrii din familia Stefan il au la degetul mic.

  • Este unul din finante care o mweste la greu!!! Numai mumu serveste fata…. I-a dus si materiale de constructii in zona Breazu

Adauga un comentariu