Economic Local

Afacerista Petronela Ștefan furnizează pietriș în comuna Holboca! Va primi aproape 100.000 de euro

Publicat: 31 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Afacerista Petronela Ștefan furnizează pietriș în comuna Holboca Va primi aproape 100.000 de euro
Primăria Holboca anunță investiții pentru drumurile comunale. Afacerista Petronela Ștefan a câștigat contractul

În comuna Holboca, drumurile sunt întreținute cu pietriș. Procedura pentru achiziția produselor de balastieră a fost finalizată în cursul lunii august 2021. Comisia de evaluare a ales oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic

Primăria comunei Holboca, din județul Iași, anunță investiții în localitate. Recent, autoritatea contractantă a finalizat o licitație pentru întreținerea drumurilor comunale prin pietruire. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună îi aparține societății Lis Affair SRL, condusă de afacerista Petronela Ștefan. Valoarea finală a contractului este de 486.555 de lei, fără TVA, adică aproape 100.000 de euro. În 2020, cifra de afaceri a companiei a fost de 12,7 milioane de lei, cu un profit de 1,2 milioane de lei, fără angajați declarați.

„Având în vedere rețeaua vastă de drumuri comunale și sătești din UAT comuna Holboca aflate în stare de degradare prin producerea de gropi și canale longitudinale produse de ploi, precum și necesitatea refacerii structurii carosabile pentru buna desfășurare a activităților și a tranzitului prin localitățile componente ale comunei, este necesar a se efectua demersurile pentru încheierea unui contract ce va soluționa toate aceste probleme prin realizarea lucrărilor de reparare prin pietruire. Acest fapt va spori nivelul de trai al locuitorilor comunei Holboca”, se arată în caietul de sarcini.

Societatea trebuie să asigure livrarea produselor, dar și manopera

Contractul prevede furnizarea materialelor, dar și manopera. Finanțarea este asigurată de la bugetul local al comunei. Acordul se va desfășura pe o perioadă de un an. În total, va fi achiziționată o cantitate de 6.490 de tone de ciur concasat de 0-63 mm.

„Agregatele se vor aprovizona din timp în depozit pentru a se asigura omogenitatea și calitatea acestora numai după ce analizele de laborator atestă că ele sunt corespunzătoare. În timpul transportului de la furnizor la șantier și în depozit, agregatele trebuie ferite de impurități, depozitarea făcându-se pe platforme amenajate, separat pe sorturi, păstrate în condiții care să le ferească de împrăștiere, impurificare sau amestecare”, se arată în documentația procedurii.

De precizat este faptul că localitatea Holboca va fi legată de municipiul Iași prin intermediul unui proiect de modernizare a liniilor de tramvai.

Firma condusă de Petronela Ștefan se află în insolvență

Societatea Lis Affair se află într-un proces de reorganizare, după ce a intrat în insolvență. Petronela Ștefan a acumulat datorii de aproape 500.000 de euro către Finanțele ieșene, bănci sau parteneri de afaceri. În perioada 2017-2019, ieșeanca Petronela Ștefan a câștigat contracte la Primăria comunei Lețcani. Primăria a achiziționat direct mai multe lucrări de construcții. Dintr-un foc, la începutul anului 2020, au fost atribuite direct nu mai puțin de șase contracte.
Pentru amenajarea terenului de sport de la școala gimnazială a fost semnat un contract în valoare de 285.600 de lei, iar, pentru închirierea unor utilaje, s-a încasat suma de 8.400 de lei. Lista continuă cu lucrări de extindere apă potabilă în satele Lețcani și Cogeasca – 41.936 de lei, achiziție balast – 100.800 de lei, proiectare și execuție carosabil peste râul Bahlui – DC 26B – 100.000 de lei, plus alte închirieri de utilaje în valoare de 19.200 de lei.

Adauga un comentariu