Culinar

Prăjitură cu ananas și cremă de vanilie. Un desert perfect la mesele festive

Publicat: 20 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu ananas și cremă de vanilie. Un desert perfect la mesele festive
Prăjitura cu ananas și cremă de vanilie este gustoasă, aromată și rafinată, fiind desertul perfect la ceas aniversar.

Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert rafinat, gustos și aromat ideală este o prăjitură cu ananas și cremă de vanilie. Aceasta este pe placul multora dintre noi, fiind alegerea perfectă la ceas aniversar, dar și în momentele în care vrem să ne răsfățăm cu o prăjitură delicioasă. Prăjitura cu ananas și cremă de vanilie este desertul perfect la mesele festive.

Prăjitură cu ananas și cremă de vanilie

Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete gustoase, inedite și spectaculoase. Una dintre cele mai apreciate prăjituri făcute acasă este prăjitura cu ananas și cremă de vanilie. Aceasta este cremoasă, are un aspect deosebit și se face cu câteva ingrediente. Prăjitura cu ananas și cremă de vanilie este adorată de cei mari și mici, fiind ideală de pregătit la mesele festive.

Dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat și ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Pe lângă acest desert, putem pregăti pentru cei dragi și o negresă cu vișine, prăjitura copilăriei. Aceasta este pufoasă, aromată și cu siguranță le va aminti celor de la masă de rețetele delicioase ale bunicii.

Prăjitura cu ananas și cremă de vanilie este rafinată, gustoasă și are un aspect deosebit, fiind desertul perfect la mesele în familie. Aceasta poate fi pregătită la orice ocazie, când vrem să ne răsfățăm cu un desert irezistibil.

Rețeta cu care vei obține un desert de casă gustos și rafinat

Pentru delicioasă prăjitură cu ananas și cremă de vanilie vom avea nevoie de 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 4 linguri de făină și 1 linguriță de coajă rasă de lămâie, ingrediente necesare pentru blat. Pentru crema de vanilie vom folosi 100 g de zahăr, 2 linguri de amidon, 350 ml de lapte, 100 g de unt, esență de vanilie și o cutie de compot de ananas. Pentru ornat vom avea nevoie de 200 ml de smântână pentru frișcă, 1 lingură de zahăr pudră, 1 pliculeț de zahăr vanilat și 1 lingură de smântână.

Mai întâi vom pregăti blatul pufos pentru gustoasa prăjitură. Într-un bol se bat spumă albușurile împreună cu un praf de sare. După aceea se adaugă zahărul și se mixează până se obține o spumă densă. Ulterior, se adaugă gălbenușurile frecate cu ulei și coajă rasă de lămâie. La final, se încorporează făina împreună cu praful de copt și se amestecă din nou. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor până când blatul se rumenește. La final, se scoate blatul pe un grătar și se lasă la răcit.

După aceea vom pregăti crema de vanilie. Ananasul din conservă se pune la scurs, iar zeama se păstrează pentru a însiropa blatul. Într-un vas mare se amestecă amidonul împreună cu zahărul și laptele și se mixează continuu să nu se formeze cocoloașe. Vasul se pune la foc mic și se fierbe crema până când se îngroașă. Când este gata, se pune untul în crema fierbinte și se lasă la răcit. În compoziție se adaugă și ananasul tăiat cubulețe.

Smântâna pentru frișcă se mixează foarte bine împreună cu zahărul pudră și cel vanilat. Blatul se pune într-o tavă tapetată cu folie alimentară și se însiropează cu zeama de ananas apoi se toarnă deasupra crema de vanilie. Cealaltă felie de blat se pune deasupra și se mai adaugă un strat de cremă. Se pune prăjitura la frigider timp de câteva ore apoi se scoate și se ornează cu frișcă și bucățele de ananas sau cu fulgi de ciocolată neagră. Se porționează prăjitura pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un desert irezistibil și pe placul tuturor celor de la masă.

Prăjitura cu ananas și cremă de vanilie este gustoasă, aromată și rafinată, fiind desertul perfect la ceas aniversar. Aceasta se face ușor, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.

Adauga un comentariu