Culinar

Prăjitură cu cireșe și iaurt, o rețetă irezistibilă de vară

Publicat: 22 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu cireșe și iaurt o rețetă irezistibilă de vară
Rețeta de prăjitură cu cireșe și iaurt este ideală pentru vară

Prăjitura cu cireșe și iaurt este un desert extrem de delicios, fiind îndrăgit de toată familia. Aceasta se termină cât ai clipi din farfurii. Rețeta se poate prepara oricând, fiind ideală și pentru momentele în care aveți musafiri. 

Dacă nu vă doriți să petreceți prea multe ore în bucătărie, prăjitura este ideală. Se prepară în scurt timp și este foarte de simplă. De încercat este și prăjitura pandișpan cu brânză de vaci. 

Ingredientele necesare pentru prăjitura cu cireșe și iaurt

Sezonul cireșelor a sosit și este păcat să nu profitați de aceste delicioase fructe. Cu ajutorul lor puteți pregăti cea mai gustoasă prăjitură cu iaurt. Din cauza cireșelor, veți obține un desert cu o textură ușor umedă. Prăjitura este perfectă pentru vară, fiind răcoroasă și savuroasă. Pentru o tavă de 20 centimetri veți avea nevoie de 4 ouă, 250 grame de făină, 150 mililitri ulei, 125 grame de zahăr, 150 grame de iaurt cremos, 5 grame de praf de copt și 250 grame de cireșe. 

Trebuie să aveți în vedere că fructele trebuie cântărite fără sâmburi. Pentru un desert aromat va trebui să adăugați în compoziția sa coaja de la o lămâie, o esență de vanilie, un praf de sare și zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor. De asemenea, veți mai avea nevoie de puțin ulei și făină pentru tapetat tava. Iaurtul va oferi o textură densă și cremoasă prăjiturii, de aceea este indicat cel grecesc.

Cum se prepară cel mai gustos desert

Mai întâi se vor pregăti cireșele. Acestea vor fi spălate și curățate, apoi vor fi lăsate la scurs într-o sită. Ulterior, se vor îndepărta și sâmburii și vor fi lăsate din nou la scurs. Între timp veți pregăti aluatul. Ouăle vor fi mixate împreună cu un praf de sare și 125 grame de zahăr. La final, va trebui să obțineți o spumă densă și deschisă la culoare. Peste aceasta se va turna uleiul, coaja de la lămâie și iaurtul. Pentru ca prăjitura să fie cât mai cremoasă puteți opta pentru iaurtul grecesc de 10 la sută grăsime. Ingredientele se amestecă până ce sunt omogenizate, apoi se adăugă treptat făina și praful de copt. Acestea se vor amesteca ușor cu o spatulă din lemn. Trebuie să aveți grijă să nu se formeze cocoloașe. Tava de copt va fi unsă cu puțin ulei și tapetată apoi cu făină. De asemenea, se poate opta pentru foaie de copt. 

Se va turna compoziția prăjiturii în tavă și se va nivela. Deasupra acesteia se vor presăra din loc în loc cireșele scurse, apoi vor fi presate ușor cu spatula până observați că se întrepătrund în aluat. Tava va fi introdusă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Desertul se va lăsa pentru 30-55 minute la făcut. Pentru a verifica dacă este gata, puteți apela la testul scobitorii. Aceasta se va introduce până la jumătate în prăjitură, iar dacă nu se prinde de ea, înseamnă că este coaptă. După ce o scoateți din cuptor, se va lăsa la răcit în tavă. Pentru o aromă de vanilie mai bogată, se poate presăra deasupra zahăr pudră vanilat. Aceasta se va tăia cu grijă, apoi se va servi. 

Rețeta de prăjitură cu cireșe și iaurt este ideală pentru vară. Desertul este răcoros, textura sa fiind ușor umedă din cauza fructelor. Mai mult de atât, blatul este unul pufos și cremos. Un desert aromat este și prăjitura cu mac și biscuiți picnic.

Adauga un comentariu