Culinar

Prăjitură pandișpan cu brânză de vaci și stafide. Un desert irezistibil și extrem de pufos

Publicat: 12 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură pandișpan cu brânză de vaci și stafide. Un desert irezistibil și extrem de pufos
Prăjitura cu pandișpan cu brânză de vaci și stafide este desertul ideal

Prăjitura pandișpan cu brânză de vaci și stafide este extrem de delicioasă, fiind unda printre preferatele copiilor. Aceasta se prepară din doar câteva ingrediente pe care le aveți la îndemână. Rețeta se gătește rapid și simplu în doar 60 de minute. 

Desertul cu brânză de vaci este un preparat pufos, gustos și sățios. Prăjitura se poate pregăti oricând, fiind perfect pentru orice eveniment. Pentru un plus de savoare, se poate presăra zahăr vanilat sau fulgi de ciocolată deasupra acesteia. Totodată, se poate servi cu frișcă sau cremă de vanilie de post.

Prăjitură pandișpan cu brânză de vaci și stafide, ingrediente

Pandișpanul cu brânză de vaci și stafide este extrem de gustos, fiind unul din deserturile preferate ale celor mici. Prăjitura se prepară foarte simplu, însă necesită multe ouă. Rețeta este numai bună când aveți poftă de ceva dulce și vreți să gătiți un desert rapid. În compoziția prăjiturii puteți adăuga fructe uscate sau proaspete pentru un plus de aromă. Ingredientele necesare pentru a pregăti rețeta sunt 14 ouă, un praf de copt, 10 linguri de zahăr, 14 linguri făină, 10 linguri de ulei, 500 grame de brânză de vaci, câteva linguri de smântână și stafide. 

De asemenea, pentru ca pandișpanul să fie mai aromat se poate adăuga în compoziția acestuia o esență de vanilie, coaja rasă de la o portocală și una de la o lămâie. În cazul în care doriți să folosiți mai puține ouă, trebuie să știți că prăjitura nu va ieși la fel de înaltă. Totodată, trebuie să ajustați și restul cantităților conform numărului de ouă. Timpul de preparare a rețetei este 60 de minute. Din ingredientele menționate veți obține circa 20 de porții. 

Cum se prepară pandișpanul cu brânză de vaci

Mai întâi de toate veți separa gălbenușurile și albușurile. De asemenea, este foarte important ca ouăle folosite să fie la temperatura camerei. Într-un bol se vor bate mai întâi albușurile împreună cu zahărul până ce obțineți o spumă albă și tare. Ulterior, se adăugă uleiul, gălbenușurile și se mixează în continuare. Făina se va amesteca cu praful de copt, apoi se va turna treptat în compoziția rezultată pentru a nu se forma cocoloașe. 

Brânză de vaci se va prepara cu puțin zahăr, esență de vanilie, câteva linguri de smântână și stafide. La final, va trebui să obțineți o cremă asemănătoare ca cea de mascarpone. În compoziția acesteia puteți opta și pentru vișine, caise sau fructe de sezon. Într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt se va turna o cană din compoziția de pandișpan combinată cu cea din brânză și arome. Ulterior, veți pune cu lingura pe toată suprafața prăjiturii cuiburi de brânză. Cuptorul va fi preîncălzit la 180 de grade. Rețeta va fi lăsată la copt timp de 30-40 de minute. Pentru a vă asigura că este gata, puteți apela la testul scobitorii.

Prăjitura cu pandișpan cu brânză de vaci și stafide este desertul ideal. Acesta se poate pregăti oricând, fiind extrem de versatil. În compoziția sa se pot adăuga fructe uscate sau proaspete de sezon. Un desert la fel de delicios ce trebuie încercat este checul pufos după rețeta bunicii.

Adauga un comentariu