Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu cremă de lapte condensat. Un desert irezistibil

Prăjitură cu cremă de lapte condensat. Un desert irezistibil

19 feb. 2024, 10:12,
BZI.ro, în Culinar

Dacă vrem să îi cucerim pe cei dragi cu un desert cremos, rafinat și gustos, ideală este o prăjitură cu cremă de lapte condensat. Acest desert se face rapid, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta clasică, succesul culinar va fi garantat. Prăjitura cu cremă de lapte condensat este ideală de servit la orice masă și la orice ocazie. Iată cum poți pregăti acasă un desert irezistibil.

Prăjitură cu cremă de lapte condensat

Când vine vorba de delicioasele prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este o prăjitură cu cremă de lapte condensat. Aceasta este aromată, rafinată și merge servită la mesele festive alături de alte delicii.

Prăjitura cu lapte condensat este pe placul multora dintre noi, iar dacă avem în vedere câteva secrete culinare, la final vom obține un desert perfect. Prăjiturile făcute cu lapte condensat au o textură aparte, o savoare deosebită și pot fi ornate în diferite moduri.

Pentru iubitorii de deserturi cu cremă putem face și o prăjitură cu cremă de iaurt. Aceasta merge servită la orice masă, chiar și dimineața alături de o cafea aromată. Laa fel de bine putem face și o prăjitură cu nuci și smântână. Savurosul desert este adorat de mulți dintre noi și le va aminti celor dragi de vremea copilăriei. Prăjitura cu cremă de lapte condensat este aromată, fină și se face rapid.

Rețeta cu care vei pregăti un desert savuros

Pentru delicioasa prăjitură cu cremă de lapte condensat vom avea nevoie de 2 ouă, esență de vanilie, 200 g de unt, 3 linguri de untură, 300 ml de lapte, coajă rasă de lămâie, 1 pliculeț de amoniac, 1 pliculeț de praf de copt, 1 praf de sare, 200 g de zahăr, 800 g de făină, ingrediente necesare pentru foi.

Pentru crema de lapte condensat vom folosi 400 g de lapte condensat, 230 ml de lapte, 2 gălbenușuri, 3 linguri de făină, coaja și zeama de la o lămâie, esență de vanilie și 200 g de unt. Pemtru decor vom folosi fulgi de cocos și 3 linguri de cremă de lapte condensat.

Mai întâi vom pregăti foile de aluat. Într-un bol mare se amestecă untura cu untul și zahărul apoi se adaugă laptele, ouăle, sarea, coaja de lămâie, praful de copt, amoniacul stins cu zeama de la o lămâie. La final, se toarnă esența și se amestecă foarte bine.

Se adaugă treptat făina apoi se frământă aluatul foarte bine. Se învelește aluatul în folie alimentară și se dă la rece. Aluatul se împarte în 4 bucăți, iar fiecare bucată de aluat se întinde pentru a obține 4 foi de aluat. Fiecare foaie se va coace la dosul tăvii pe ambele părți.

După aceea vom pregăti crema de lapte condensat. Într-o cratiță se pune laptele condensat și laptele apoi se adaugă gălbenușurle bătute spumă cu făina. Se amestecă mereu pentru a nu se forma cocoloașe și a obține o cremă fină. Se pune și zeama de lămâie apoi untul și esența. Se lasă crema la fiert până capătă consistența dorită, iar când este gata se ia de pe foc. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se pune câte un strat de cremă peste fiecare foaie, iar la final adăugăm un pic de cremă și ornăm desertul cu fulgi de cocos sau cu fulgi de ciocolată.

Prăjitura cu cremă de lapte condensat este delicioasă, rafinată și merge servită la orice masă și la orice ocazie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *