Prima pagină » Culinar » Cei mai buni papanași la cuptor. Cum să pregătești acasă un desert savuros

Cei mai buni papanași la cuptor. Cum să pregătești acasă un desert savuros

25 mai 2022, 13:07,
în Culinar

Dacă vrem să îi impresionăm pe cei de la masă cu un desert aromat și gustos, putem pregăti cei mai buni papanași la cuptor. Pufoșii papanași de casă sunt pe placul multora dintre noi. Aceștia se fac foarte ușor și avem nevoie de câteva ingrediente. Pentru iubitorii de preparate culinare tradiționale, papanașii la cuptor sunt alegerea perfectă. Iată cum să pregătești acasă un desert savuros.

Cei mai buni papanași la cuptor cu dulceață și smântână

Când vine vorba de savuroșii papanași, rețetele sunt diverse și inedite. Aceștia pot fi fierți, prăjiți sau făcuți la cuptor. Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, atunci putem pregăti niște papanași de casă delicioși. Atunci când vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert tradițional gustos, ideali sunt papanașii la cuptor.

Aceștia pot fi făcuți și la mesele festive, alături de o delicioasă prăjitură cu mere caramelizate. Pentru zilele de weekend perfecte sunt câteva prăjituri simple de duminică, aromate, fragede și ușor de făcut.

Printre preferințele multora dintre noi se află și înghețata. În sezonul cald putem face un tort profiterol după cea mai simplă rețetă, iar la final ne vom bucura de un desert răcoritor și delicios. Rețetele de înghețată sunt diverse și spectaculoase, iar dacă folosim câteva ingrediente inedite, vom obține un desert de vară irezistibil.

Delicioșii papanași făcuți la cuptor sunt savuroși, iar dacă vom ține cont de câteva trucuri, vom obține cel mai bun desert de casă.

Rețeta unui desert de casă irezistibil

Pentru delicioșii papanași la cuptor vom avea nevoie de 400 gr de brânză de vaci, 1 pliculeț de praf de copt, coajă rasă de lămâie, 2 ouă, 300 gr de făină de grâu, esență de vanilie, 2 linguri de zahăr, ulei de floarea-soarelui, smântână și dulceață după preferințe.

Se amestecă toate ingredientele într-un bol mare, cu excepția celor pentru decorare, adică smântâna și dulceața. După ce obținem o compoziție omogenă, se începe frământarea aluatului pentru papanași până când acesta devine ușor elastic și nu se mai lipește de mâini.

Când este gata, se lasă aluatul la crescut timp de o oră. Între timp se tapetează tava cu hârtie de copt. Cu mâinile unse cu puțin ulei se rup bucăți mici de aluat și se modelează niște bile, iar în mijloc formăm o gaură în aluat.

Se așază papanașii în tavă și se dau la cuptor. Aceștia pot fi verificați dacă sunt gata cu ajutorul unei scobitori. La final, se decorează gustoșii papanași cu smântână și dulceață. Pentru un aspect inedit, putem pune deasupra și puțin zahăr pudră.

Delicioșii papanași pot fi preparați în diferite moduri, fie la cuptor, fie prăjiți sau fierți. Pentru un plus de savoare putem adăuga în compoziție și un pic de rom sau îi putem decora la final cu afine. Gustul dulce acrișor îi va cuceri cu siguranță pe toți cei de la masă.

Gustoșii papanași la cuptor sunt ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, vom obține un desert de casă irezistibil. Atunci când vrem să pregătim ceva dulce acasă, ideali sunt papanașii, preferații multora dintre noi. Aromați și pufoși, aceștia sunt alegerea perfectă pentru mesele festive, dar și pentru momentele în care vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert savuros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`