Culinar

Prăjitură cu nucă și cremă de cafea. Un desert aromat, care îți va încânta papilele gustative

Publicat: 19 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Prăjitură cu nucă și cremă de cafea. Un desert aromat care îți va încânta papilele gustative
Prăjitura cu nucă și cremă de cafea are o savoare aparte, o textură fină și un aspect deosebit.

Dacă vrem să pregătim acasă un desert cremos, gustos și rafinat, ideală este o prăjitură cu nucă și cremă de cafea. Aceasta merge de minune la orice masă, alături de alte deserturi. Pentru prăjitura cu nucă și cremă de cafea avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație și îndemânare, iar succesul culinar va fi garantat. Iată cum să pregătești un desert aromat, care îți va încânta papilele gustative.

Prăjitură cu nucă și cremă de cafea

Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete spectaculoase, gustoase și rafinate. Pentru iubitorii de delicii aromate ideală este o prăjitură cu nucă și cremă de cafea. Aceasta necesită mai mult timp de preparare, dar la final rezultatul va fi peste măsura așteptărilor.

Prăjitura cu nucă și cremă de cafea are o textur căremoasă, fină și un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive și la zilele aniversare. Pe lângă acest desert, îi putem cuceri pe cei dragi cu o prăjitură Carpați cu cremă caramel. Aceasta este savuorasă și pe placul multora dintre noi.

La fel de bine putem face și o prăjitură cu banana și iaurt. Aceasta este aromată, gustoasă și sănătoasă. Prăjitura cu nucă și cremă de cafea este alegerea perfectă pentru orice ocazie.

Rețeta cu care vom obține un desert aromat și cremos

Pentru delicioasa prăjitură cu nucă și cremă de cafea vom avea nevoie de 6 ouă, 8 linguri de zahăr, 1 lingură de praf de copt, 1 lingură de făină și 250 g de nuci măcinate, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom folosi 200 g de unt, 8 linguri de zahăr, 2 linguri de cafea măcinată, 2 linguri de amidon și 50 ml de lapte. Pentru decor putem folosi o glazură făcută cu ciocolată și unt.

Mai întâi vom pregăti blatul pentru delicioasa prăjitură. Se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă. Gălbenușurile se freacă cu 8 linguri de zahăr, iar în compoziția de albușuri se pune făina, pragul de copt și nuca măcinată. Se amestecă mbele compoziții până toate ingredientele se întrepătrund.

Compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se uniformizează. Se coace blatul timp de 30 de minute. Între timp vom pregăti crema pentru prăjitură. Se topește untul apoi se adaugă zahărul și cafeaua și se fierbe totul pe baie de aburi. Amidonul se dizolvă în lapte apoi se toarnă în cremă împreună cu alunele sfărâmate.

Blatul se taie în trei pe lungime apoi se așază jumătate din camtitatea de cremă și se uniformizeză. Se pune al doilea blat și restul de cremă. Se așază ultimul blat peste care se toarnă glazura de ciocolată. Se pune prăjitura la rece timp de câteva ore apoi se porționează pentru a fi servită.

Prăjitura cu nucă și cremă de cafea are o savoare aparte, o textură fină și un aspect deosebit. Rețeta pentru acest deliciu este simplă și poate fi adaptată după preferințe. Cu acest desert îi vom cuceri pe toți cei de la masă. Prăjitura cu nucă și cafea merge de minune la mesele festive alături de alte deserturi rafinate.

Adauga un comentariu